Δύο νίκες μακριά από τον τίτλο ο Ηρακλής!

Δύο νίκες μακριά από τον τίτλο ο Ηρακλής!

Ο «γηραιός» ξεπέρασε και το εμπόδιο της ΑΠΕ Λαγκαδά με χατ τρικ του Ρόβα (3-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 19/03/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Δύο... βήματα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στον 2ο όμιλο και τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου βρίσκεται, πλέον, ο Ηρακλής! Απέναντι στην ΑΠΕ Λαγκαδά για την 28η αγωνιστική έκανε το καθήκον του ο «γηραιός», επικράτησε με 3-0 και διατήρησε τον πρώτο λόγο, στη μάχη που δίνει με τον πρωτοπόρο Άρη Παλαιοχωρίου. Αυτό που χρειάζονται οι κυανόλευκοι είναι νίκες στις δύο αγωνιστικές που απομένουν με Φίλιππο στην Αλεξάνδρεια και με Εδεσσαϊκό στο Καυτανζόγλειο στάδιο.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν -για ακόμη μία φορά φέτος- ο Χρήστος Ρόβας, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς στη νίκη, κόντρα σε έναν αντίπαλο που πραγματοποίησε αξιέπαινη προσπάθεια, αγωνιζόμενος για την παραμονή του στην κατηγορία. Στο 30' άνοιξε το σκορ από κοντά μετά από πάσα του Παναγιωτούδη, για να εδραιώσει την επικράτηση του Ηρακλή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 93' έκανε το 2-0 με πλασέ σε αντεπίθεση και στο 96' διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με σουτ μετά από αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων. Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως στις τάξεις της ΑΠΕΛ υπάρχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Μαλούτα, με τους ανθρώπους της να εστιάζουν σε φάση που καταγράφηκε στο 28', όταν ο Ν. Στεφανίδης μαρκαρίστηκε δυναμικά από τον Κωστούλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ημαθιώτης ρέφερι διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Βοηθοί του Μαλούτα ήταν οι Γιάντσης και Παπαδάκης (Ημαθίας)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βοσνιάδης, Καραντασιάδης, Κωστούλας, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης (81' Κουρέλλας), Καζναφέρης, Παναγιωτούδης (92' λ. τρ. Αθανασίου), Τάι, Παπαδόπουλος (62' Μεντί), Πτηνόπουλος (78' Ντε Σμεντ), Ρόβας

ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ (Αστέριος Θέμελης): Φαρμάκης, Βουτσιάς (62' Βουτσάς), Παντεκίδης, Μπάρμπας, Κοντέων, Καραμανλής, Μ. Στεφανίδης (70' Σταμπουλής), Μουχάλης (46' Χιντασέλι), Ζαννάκης (76' Τσέτσος), Έππας, Ν. Στεφανίδης.