Σώθηκε το Κερατσίνι, συνεχίζει τη μάχη ο Ιωνικός (vid)

Δύο νίκες θέλει στα δύο παιχνίδια που απομένουν η ομάδα της Νίκαιας (2-1).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 19/03/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Από εντελώς διαφορετική βάση συνεχίζουν τις προσπάθειές τους στο πρωτάθλημα του 6ου ομίλου το Κερατσίνι και ο Ιωνικός. Στο γειτονικό ντέρμπι για την 20η αγωνιστική, οι «ροσονέρι» πήραν μεγάλη νίκη με 2-1 και σφράγισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, σε αντίθεση με τους κυανόλευκους, που είδαν το έργο τους να δυσκολεύει αρκετά. Πλέον, η ομάδα της Νίκαιας οφείλει να κερδίσει τα δύο παιχνίδια που απομένουν (με Ρόδο στη Νεάπολη και ΑΟ Ζευγολατιού στο Ζευγολατιό) και, ταυτόχρονα, είτε να «γκελάρει» σε ένα από τα δύο ματς που έχει δώσει ο Ασπρόπυργος, είτε να μην νικήσει η Ρόδος τον Εθνικό την τελευταία αγωνιστική...

Το ματς που έγινε στο «Π. Σαλπέας» πρόσφερε έντονες συγκινήσεις στους περίπου 400 φιλάθλους που το παρακολούθησαν, εκ των οποίων οι 200 ήταν ένθερμοι υποστηρικτές της φιλοξενούμενης ομάδας. Μόλις μετά από τριάντα... δευτερόλεπτα αγώνα οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, όταν ο Παπασπύρος σέντραρε, ο Μπερνιδάκης «έσπασε» και ο επερχόμενος Ντούλιας σούταρε για το 1-0. Ο Ιωνικός έφτασε μια... ανάσα από την ισοφάριση στο 56', όταν ο Αλεξίου νικήθηκε από τον Γιώρα σε εκτέλεση πέναλτι που είχε υποδειχθεί, όταν ο Χατζησάββας βρέθηκε στο έδαφος μετά από μονομαχία με τον Βαττή. Στην επόμενη φάση, ο Χατζησάββας εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι της εστίας. Τελικά, οι παίκτες του Νίκου Μαρωνίτη ευτύχησαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 84' με σκόρερ τον Αλεξίου, ο οποίος βρήκε δίχτυα με κοντινό σουτ και εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι (1-1). Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Παναγιωτόπουλου στο 89', έφτασαν στη νίκη (2-1). Στο 91' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Σκεντεράι.

Διαιτητής ήταν ο Λεμπέσης, με βοηθούς τους Χρηστάκο και Τζιλίρη (Πειραιά).

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Βασίλης Σπάθας): Γιώρας, Τσουβαλτσίδης, Σκεντεράι, Μπατής (88' Σιγάλας), Βαττής, Παπασπύρος, Ντούλιας (60' Σιανός), Διάκος, Μπερνιδάκης, Πασαλίδης (63' Γκιάτης), Καρέλης (75' Παναγιωτόπουλος)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Νίκος Μαρωνίτης): Κουρεπίνης, Πολυχρονάκης (91' Καλτσάς), Δημακάκος (68' Πουλάκης), Παντελίδης, Κορνέζος, Αλεξίου, Πογοσιάν (79' Γεωργόπουλος), Γιαταγανάκης (83' Όλα), Χατζησάββας, Χαλκιάς, Νικολέτος.

*Παρακολουθήστε στο βίντεο ολόκληρη την αναμέτρηση, όπως την περιέγραψε για το Sportaltv.gr ο Κωνσταντίνος Ράπτης.