«Εφτάψυχη» Κηφισιά, λύγισε την ΑΕ Μυλοποτάμου (2-1)!

«Εφτάψυχη» Κηφισιά, λύγισε την ΑΕ Μυλοποτάμου (2-1)!

Με χτύπημα πέναλτι του Καϊμακαμούδη στο 88' η ομάδα των βορείων προαστίων πέτυχε ανατροπή σωτηρίας!

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 19/03/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Η επίτευξη του στόχου της σωτηρίας έχει ακόμη πολύ δρόμο για την Κηφισιά, στις τάξεις της οποίας όμως είναι αποφασισμένοι να τον βαδίσουν και... όσο πάει! Το απόγευμα της Κυριακής η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε κατάθεση ψυχής και πήρε σπουδαίας σημασίας νίκη απέναντι στην ΑΕ Μυλοποτάμου, επικρατώντας με 2-1 μετά από επική ανατροπή στο σκορ! Πολυτιμότερος παίκτης για τους κυανόλευκους ήταν, αναμφίβολα, ο Καϊμακαμούδης, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ στο 88', για να προσφέρει στην ομάδα του την «ανάσα» που είχε ανάγκη.

Στο Ζηρίνειο στάδιο βρέθηκαν περίπου 400 φίλαθλοι, εκ των οποίων οι 50 ήταν υποστηρικτές της φιλοξενούμενης ομάδας, για να παρακολουθήσουν τελικά ένα συναρπαστικό ματς, με πολλές καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες και αρκετό πάθος από πλευράς των πρωταγωνιστών. Μόλις στο 4' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Κελαϊδή και τους αμυνομένους να σώζουν πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, ενώ στο 11' ο Βαρούχας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κυρίτση για να πλασάρει, όμως, αρκετά έξω από την εστία. Στο 15' ο Κιάσσος πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς και έμπνευσης γκολ, όταν από θέση πίσω από τη μεσαία γραμμή είδε εκτός εστίας τον γκολκίπερ της Κηφισιάς, για να σουτάρει με δύναμη και να τον «κρεμάσει», γράφοντας το 0-1 και «παγώνοντας» το Ζηρίνειο. Στο 22' ο Ζέλο σούταρε άουτ από καλό σημείο, στο επόμενο λεπτό ο Βαρούχας πλάσαρε με δύναμη αλλά αστόχησε από πλάγια θέση, ενώ στο 27' ο Τσαφταρίδης βρέθηκε «φάτσα» με το τέρμα, όμως νικήθηκε από τον Κελαϊδή. Στο 33' ο Κυρίτσης απέκρουσε με δυσκολία επικίνδυνο φάουλ του Βαρούχα, για να φτάσουμε στο 39', όταν οι Κηφισιώτες έφεραν το ματς στα ίσια, χάρη σε κοντινό σουτ του Τσαφταρίδη μετά από φάση διαρκείας (1-1). Στο 41' ο Κυρίτσης έδειξε να αιφνιδιάζεται, όμως απέκρουσε στη γωνία του γυριστό σουτ του Μάστορα σε φάουλ του Κωνσταντινίδη, στο 44' ο Καϊμακαμούδης σούταρε άουτ, και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κελαϊδή από την κεφαλιά του Καϊμακαμούδη, που πάντως είχε περιθώρια να κάνει πιο δύσκολη τη δουλειά του αντιπάλου του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάπως υποτονικά, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν ρυθμό μετά το πρώτο τέταρτο και να αρχίζουν σταδιακά να «σφυροκοπούν» την εστία της ΑΕΜ. Στο 69', λοιπόν, έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Τζέλη υποδέχθηκε με παθητικό τρόπο την μπάλα από την κεφαλιά πάσα του Καϊμακαμούδη και, έτσι, δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα, όντας αμαρκάριστος περίπου στο ύψος της μικρής περιοχής. Στο 70' ο Μυρθιανός απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας από την κεφαλιά του Καϊμακαμούδη και στο 73' ο Κελαϊδής απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Ζέλο. Στο 75' οι άνθρωποι της Κηφισιάς ξεσηκώθηκαν, σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα, όταν ο Φώτης αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι αμυνομένου μετά από σουτ του Καϊμακαμούδη που έδειχνε να έχει πολύ καλές προϋποθέσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά για τους γηπεδούχους στο 81', όταν ο Κυρίτσης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στο πλασέ του Βαρούχα, που βρέθηκε απέναντί του! Η ομάδα του Ηλία Καλοπήτα, που είχε αποβληθεί από τον πάγκο του στη φάση των έντονων διαμαρτυριών για το πέναλτι, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πιέσει κι άλλο, για να φτάσει τελικά στη λύτρωση! Ήταν το 88' όταν έγινε μπαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕ Μυλοποτάμου, ο Καϊμακαμούδης βρέθηκε στο έδαφος μετά από μονομαχία με τον Μποτωνάκη και ο διαιτητής Φώτης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο ίδιος ο παθώνς ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, για να γράψει το 2-1 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, παρά την απέλπιδα προσπάθεια των Κρητικών να φτάσουν στην ισοφάριση, στα λεπτά που απέμεναν.

Αρκετά παράπονα, μάλλον δικαιολογημένα, έχουν οι άνθρωποι της Κηφισιάς από τον διαιτητή Φώτη. Βοηθοί του ήταν οι Πριόνας και Χατζηκαμαγιάννης, επίσης από τον Σύνδεσμο Εύβοιας.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Καλοπήτας): Κυρίτσης, Τσερκέζος (85' Κωνσταντινίδης), Έσλερ, Τεγούσης, Καραμπάς, Μεϊμάρογλου, Τσαφταρίδης, Τζέλη, Καϊμακαμούδης (95' Κυριαζής), Ζέλο (63' Παναγιωτόπουλος), Ρεντζής (94' Χαραλάμπους)

ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ (Γιώργος Κόλτζος): Κελαϊδής, Μυρθιανός, Πιτσόκος, Μποτωνάκης, Πλουσής (45' λ. τρ. Δελήμπασης), Δροσάκης, Κιάσσος, Μάστορας (58' Βιτώρος), Μερτίρι (66' Ξαγοράρης), Βαρούχας, Ρηγάκης.