Στογιάννης: «Ρίσκαρε αλλά πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας, είμαι περήφανος για τα παιδιά»

Στογιάννης: «Ρίσκαρε αλλά πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας, είμαι περήφανος για τα παιδιά»
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 16/04/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Στον «FAIR PLAY 96.1» φιλοξενήθηκε ο εκ των προπονητών του Αγροτικού Αστέρα, Ηλίας Στογιάννης (μαζί με τον Γιώργο Τζόλα), που αναφέρθηκε στη δύσκολη χρονιά που πέρασε, στα νεαρά παιδιά που αναδείχτηκαν, αλλά και στην επόμενη μέρα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ο βετεράνος τερματοφύλακας της ομάδας του Ευόσμου (αλλά και των Ηρακλή, Νάουσας, Ιωνικού, Ρόδου, Αχαρναϊκού κ.α.): « Η χρονιά που τελείωσε ήταν πολύ δύσκολη. Εμείς και ο Ηρακλής ξεκινήσαμε πολύ αργότερα την προετοιμασία μας και συμμετείχαμε σε έναν όμιλο, που κατά την γνώμη μου ήταν από τους δυσκολότερους της κατηγορίας. Στηριχτήκαμε σε νεαρά παιδιά, η ομάδα βασίστηκε σε παίκτες από 17 ως 20 χρονών. Ήταν ρίσκο συνειδητό, με τις φετινές συνθήκες αλλά εμείς, η διοίκηση, ο κόσμος πίστεψε στις δυνατότητες αυτών των παικτών και οι ίδιοι μας δικαίωσαν στο τέλος. Στα τελευταία παιχνίδια με Αλμωπό Αριδαίας, Καρδία, Μακεδονικό και Νάουσα τα παιδιά βγάλανε ψυχή και πάθος και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς. Ίσως μπορούσαμε να σωθούμε και νωρίτερα. Δεν αρμόζει στον Αγροτικό να λέμε επιτυχία την παραμονή, είναι για παραπάνω πράγματα, τον συνηθίσαμε αλλού. Όμως με αυτές τις αντίξοες συνθήκες, μοιάζει με άθλο. Θεωρώ ότι οι παίκτες έχουν αφήσει παρακαταθήκη σε αυτή τη ομάδα με τη φετινή τους πορεία, έναν καλό κορμό, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών μπορούν να κάνουν το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους και να σταθούν και σε επίπεδο Φούτμπολ Λιγκ, ακόμα και να πάρουν ευκαιρίες σε επίπεδο Σούπερ Λίγκ! Πρέπει όμως για να προχωρήσουν να είναι πειθαρχημένοι, να δουλέψουν και να λειτουργήσουν επαγγελματικά, έτσι θα πάνε μπροστά».

«ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΧΟΥ»

Για να συνεχίσει ο Ηλίας Στογιάννης: «Μαζί με τον Γιώργο Τζόλα περιμένουμε τις διοικητικές εξελίξεις. Είμαστε εδώ, αν μας ζητηθεί να μείνουμε. Ο στόχος πρέπει να αλλάξει, να μεγαλώσει. Μακάρι να υπάρξουν επενδυτές στην πορεία, ο Ερασιτέχνης είχε πολλές δυσκολίες φέτος μόνος του, πρέπει να στηριχθεί οικονομικά».

Τέλος, σε ερώτηση για τη Νάουσα, η οποία έπεσε με την ισοπαλία με τον Αστέρα στο φινάλε, ο τεχνικός των «πράσινων» τόνισε: «Στη Νάουσα ανδρώθηκα. Εκεί μεγάλωσα ποδοσφαιρικά. Ελπίζω η ομάδα να στοχεύσει την επάνοδο της στη Γ΄Εθνική γιατί δεν της αρμόζει να βρίσκεται στο τοπικό της Ημαθίας, αξίζει πολλά περισσότερα».