ΚΕΔ ΕΠΟ: Αποκατάσταση γεγονότων με επιστολή προς το ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ

ΚΕΔ ΕΠΟ: Αποκατάσταση γεγονότων με επιστολή προς το ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ

Με επιστολή της προς το pamebala.gr η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ έβαλε σε διαφορετική βάση τα πραγματικά γεγονότα του Σ/Κ

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 25/02/2019
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

 

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις  το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σχετικά με τους ορισμούς της ΚΕΔ ΕΠΟ και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε  με επίκεντρο τους διαιτητές  Αντώνη και Ανδρέα Βλάχο!

  

Από την ΚΕΔ ΕΠΟ λάβαμε επιστολή με την οποία με ενημέρωσε για τα πραγματικά γεγονότα και ως προς την αλλαγή στον ορισμό του αγώνα του Σαββάτου αλλά και ως προς τον «διπλό» ορισμό του κ.Βλάχου σε αγώνες του Σ/Κ.

 

 Η ενημέρωση της ΚΕΔ ΕΠΟ  για την αλλαγή ημέρας της διεξαγωγής του γυναικείου αγώνα

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά τα γεγονότα σύμφωνα με την επιστολή της ΚΕΔ ΕΠΟ

 

Αθήνα 25 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Κύριε Μαυρόπουλε,

 

Με ιδιαίτερη έκπληξη, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πληροφορήθηκε τα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας «Πάμε Μπάλα» της 23ης και 24ης Φεβρουαρίου 2019, με τίτλο «ΕΠΟ και Καλύβας το τερμάτισαν …γελοιοποιώντας το Ελληνικό ποδόσφαιρο!» και  «Απίστευτη γκάφα ΚΕΔ : Ο διαιτητής Βλάχος αγωνίστηκε και σήμερα!» αντίστοιχα.

 

Προς ενημέρωσή σας, και γι αποκατάσταση της αλήθειας  προς τους αναγνώστες σας, σας πληροφορούμε τα εξής:

 

Ο (ΔΙΠΛΟΣ) ΟΡΙΣΜΟΣ  ΤΟΥ κ. ΒΛΑΧΟΥ

 

Τον αγώνα  Β΄ κατηγορίας  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  μεταξύ ΑΟ  Βριλησσίων-ΑΣ Τριάντου  Ιαλυσού , ορίστηκε την Τετάρτη  20/2/2019 να διευθύνει ο κ. Βλάχος Αντώνιος, της ΕΠΣ  Ανατολικής Αττικής, αξιολογημένος διαιτητής Γ΄ Εθνικής.  Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί  την Κυριακή 24/2, ωστόσο λόγω των κάκιστων καιρικών συνθηκών,  την Παρασκευή 22/2 ο αγώνας μετατέθηκε από το αγωνιστικό τμήμα της ΕΠΟ για τις 23/2.

 

Η αλλαγή αυτή αναρτήθηκε  στο website της ΕΠΟ την Παρασκευή 22/2/2019 και ώρα 13:00.

Επιπροσθέτως ενημερώθηκαν τόσο ο διαιτητής όσο και η Ένωσή του, με την προβλεπόμενη αποστολή του νέου Φ.Α. στις 21/2/2013  στις 12:10 π. μ. τόσο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο   του διαιτητή, όσο και της ΕΠΣΑΝΑ.

 

Προφανώς,  κανείς  εκ των αποδεκτών  δεν είδε  την αλλαγή στο website  της Ε.Π.Ο. , ούτε  την αποστολή του νέου Φ.Α., ως όφειλαν, δεδομένου ότι έχουν ενημερωθεί διαιτητές και ΕΠΣ από το τμήμα διαιτησίας  ότι όλες οι αλλαγές γίνονται  κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

 

Ο διαιτητής,  παρότι ΔΕΝ  προβλέπεται, ορίσθηκε από την ΕΔ/ ΕΠΣΑΝΑ  για τις 23/2/19 σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος,

 

Όταν, στις 23/2/2019, στις 14:30, ενημερώθηκε ο υπεύθυνος ορισμών των πρωταθλημάτων γυναικών  για την μη έγκαιρη προσέλευση του στο γήπεδο Βριλησσίων, αναζήτησε τον διαιτητή και τον υποχρέωσε να μεταβεί, ως όφειλε, πάραυτα στο παιχνίδι πρωταθλήματος οργανωτικής ευθύνης της ΕΠΟ.

 

Είναι προφανές ότι η ελλειμματική και ανεύθυνη συμπεριφορά ανήκουν σε οποιονδήποτε άλλον εκτός του υπεύθυνο των ορισμών της ΚΕΔ ή τον… πρόεδρο της Ε.Π.Ο., παρά το σχόλιό σας.

 

Ο (ΔΙΗΜΕΡΟΣ) ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ κ. ΒΛΑΧΟΥ!!!

 

Όσον αφορά στον υποτιθέμενη «καταστρατήγηση των κανονισμών» και τον  «κακό ορισμό που δείχνει προχειρότητα και πόσο επιπόλαια σκέφτονται στην ΚΕΔ» με τον… δήθεν διπλό ορισμό του διαιτητή κ. Βλάχου, μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε  ότι στην ΕΠΣ Ανατολικής  Αττικής  υπάρχουν  δύο (2) διαιτητές  με το ίδιο επώνυμο: ο κ. ΒΛΑΧΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ αξιολογημένος διαιτητής στη Football League  και ο κ. ΒΛΑΧΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ, αξιολογημένος  διαιτητής  Γ΄ Εθνικής.

Για την  αποκατάσταση  της  πραγματικότητας, παρότι είναι εμφανής δια...γυμνού οφθαλμού ακόμα στα αποσπάσματα από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο. που δημοσιεύετε στο άρθρο σας,  ο ΒΛΑΧΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ διαιτητής Γ΄ Εθνικής ορίστηκε στο πρωτάθλημα γυναικών (23.02) και  ο ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ διηύθυνε τον αγώνα Γ΄ Εθνικής  ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ (24.02).

 

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και εκ προοιμίου για την αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων.

 

 

Για την ΚΕΔ,

 

Δημήτρης Καλύβας

Υπεύθυνος ορισμών Γ΄Εθνικής.

 

 

 

 

Το σχόλιο του ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ

 

Γίνετε εύκολα  αντιληπτό πως στο μεγαλύτερο μέρος του ρεπορτάζ του ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ  είναι στην σωστή κατεύθυνση καθώς εμείς ενημερώσαμε βάση των γεγονότων και των δεδομένων που είχαμε στα χέρια μας.

Σαφώς και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε τις εσωτερικές διαδικασίες των θεσμοθετημένων οργάνων της ΕΠΟ.

Πολύ περισσότερο  να «σκαλίζουμε»  διαδικασίες που δεν μας αφορούν, και που έχουν να κάνουν με τον τρόπο τον οποίο ενημερώνονται οι διαιτητές για τους αγώνες.

Εάν υπάρχουν ευθύνες στα εμπλεκόμενα μέρη τότε είναι βέβαιο πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα  (άμεσα) για την αποφυγή εκ νέου τέτοιων φαινομένων που να εκθέτουν όλους (ΚΕΔ –Διαιτητές –ΕΠΣ ),και φυσικά και τον κ.Γραμμένο που είναι προϊστάμενος ΟΛΩΝ !

Εν ολίγοις το « προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν»

 

Ο δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος να γράφει τα πραγματικά γεγονότα και όχι εάν ο ένας είπε και άλλος δεν κατάλαβε ή δεν ενημερώθηκε… με όποιον τρόπο και αν έγινε η ενημέρωση.

 

Στο δεύτερο  μέρος της επιστολής της ΚΕΔ και του κ.Καλύβα  με τον οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα  είναι βέβαιο πως  ο υπογράφων το άρθρο της 24-2-2019 έπεσε «θύμα» πλάνης καθώς βάση των πληροφοριών δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί εάν το Αν. αντιστοιχεί σε Αντώνη ή Ανδρέα!

Σε κάθε περίπτωση ως προς το σημείο αυτό  δεν υπάρχει καμία ευθύνη στην ΚΕΔ και ομολογούμε το λάθος  προς αποκατάσταση της αλήθειας.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 22:48