Γιάννης Ασβεστόπουλος: Όποιος δουλεύει σκληρά στο τέλος δικαιώνεται (της Δέσποινας Συμεωνίδου)

Γιάννης Ασβεστόπουλος: Όποιος δουλεύει σκληρά στο τέλος δικαιώνεται (της Δέσποινας Συμεωνίδου)

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτές τις ημέρες για διακοπές ο νεαρός Γιάννης Ασβεστόπουλος ο οποίος ολοκλήρωσε την συνεργασία του με την Avellino και παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Δέσποινα Συμεωνίδου

από Πάμε Μπάλα
στις 07/06/2016
στην ΔΙΕΘΝΗ

 

 

Βέρος Θεσσαλονικιός ,γεννημένος στη περιοχή της Μαρτίου ο Γιάννης Ασβεστόπουλος,19 χρονών και  πρώην παίκτης του Απόλλων Καλαμαριάς έφυγε στην ηλικία των 16 ετών με όνειρο ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον στην Ιταλία.

Ο νεαρός κεντρικός βρέθηκε από τη NovaraCalcioστην ASVareseκαι από εκεί στην USAvellino όπου πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του.

 

-Αρχικά θέλω να μου πεις, τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για σένα.

Το ποδόσφαιρο για μένα είναι η ζωή μου ,αυτό που αγαπώ. Από μικρός με αυτό ήθελα να ασχοληθώ, με εξέφραζε και για αυτό το ακολουθώ. Μέσα από αυτό το άθλημα είμαι ο εαυτός μου και κάνω αυτό που αγαπώ.

 

 

-Έχεις αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες όπως προαναφέραμε. Σε ποια ομάδα θεωρείς έκανες την καλύτερη πορεία και ποια ήταν η καλύτερη αγωνιστικά από όλες;

-Πιστεύω πως γενικά είχα μια πολύ καλή πορεία σε όλες τις ομάδες. Ο Απόλλων με ανέδειξε για να φύγω στο εξωτερικό και αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για μένα.

Μετά στην Novaraήταν η πιο δύσκολη χρονιά καθώς ήταν η πρώτη χρονιά προσαρμογής, και η δεύτερη στην Vareseήταν πολύ καλή  γιατί είχα πολλά παιχνίδια, ήμουν αρχηγός και είχα την πρώτη κλήση από την εθνική.

Και τέλος η φετινή χρονιά στην Avellinoήταν πολύ καλή αν εξαιρεθεί ο τραυματισμός μου που με άφησε έκτος αγωνιστικού χώρου για κάποιους μήνες. Η καλύτερη αγωνιστικά ήταν η Vareseγια τους λόγους που ανέφερα.

 

 

-Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια ότι πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές κυνηγούν το όνειρο τους εκτός Ελλάδας. Τι σε οδήγησε σε αυτήν την απόφαση;

-Η Ιταλία είναι μια ανεπτυγμένη ποδοσφαιρικά χώρα και μπορώ να αναδειχθώ πιο εύκολα και να πετύχω τον στόχο μου με πιο σωστό τρόπο θα έλεγα, δουλεύουν πιο επαγγελματικά και μπορώ να βελτιωθώ περισσότερο σε αυτήν την χώρα.

 

 

 

-Το μετάνιωσες; Aν γυρνούσες τον χρόνο πίσω τρία χρόνια θα άλλαζες την απόφαση σου να φύγεις;

-Όχι για κανέναν λόγο δε θα το μετάνιωνα, και ούτε θα την άλλαζα εννοείται ,με έχει βοηθήσει  πολύ, έχω δει μεγάλη διαφορά στον εαυτό μου οπότε είμαι σίγουρος ότι ήταν η σωστή απόφαση για εμένα.

 

 Δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου να φύγω στο εξωτερικό

20160604 141505

 

 

-Θεωρείς Γιάννη πως η Ελλάδα σε ανάγκασε να φύγεις ή ήταν ολοκληρωτικά δικιά σου επιλογή για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικά μέλλον;

-Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον Απόλλων Καλαμαριάς και από την δουλειά που είχα κάνει.

Όμως από την στιγμή που μου ήρθε μία καλύτερη πρόταση για το ποδοσφαιρικό μου μέλλον  επέλεξα να φύγω στο εξωτερικό.

Θεωρώ πως ήταν σωστή αυτή η απόφαση μου.

-Θα το προσπαθούσες στην Ελλάδα ξανά, υπάρχουν κατά τη γνώμη σου περιθώρια βελτίωσης για κάποιον νεαρό ποδοσφαιριστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό;

-Oι ακαδημίες στην Ελλάδα πιστεύω ότι βελτιώνονται πολύ. ΠΑΟΚ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πιστεύω ότι δουλεύουν πάρα πολύ καλά όπως και ομάδες superleagueκαι στη β’ εθνική και πιστεύω πως και εδώ μπορούν να έχουν ένα καλό μέλλον οι νεαροί ποδοσφαιριστές αλλά άμα τους δοθεί η ευκαιρία να φύγουν στο εξωτερικό τους συμβουλεύω να την αρπάξουν και να φύγουν.

 

-Tι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξει ένας νέος  ποδοσφαιριστής για να πετύχει ιδιαίτερα στην περίοδο της εφηβείας ;

-Toμυστικό είναι η δουλειά ,η αφοσίωση, επιμονή και υπομονή.

Τι λάθη πρέπει να αποφύγει και τι εξωγηπεδικούς κινδύνους  να προσέξει;

-Tο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος είναι το να μην δουλέψει ,καθώς το μυστικό είναι δουλειά, δουλειά ,δουλειά .

Οι  εξωγηπεδικοί κίνδυνοι είναι τα ξενύχτια, το αλκοόλ, η κακή διατροφή.

Ένας ποδοσφαιριστής σε μια σωστή ομάδα πρέπει να τα αποφύγει και να συμβουλεύεται ανθρώπους που μπορούν να τον βοηθήσουν όπως η οικογένεια ο μάνατζερ και η ομάδα.

 

 

Αν θέλεις να πας μπροστά τονίζει στην Δέσποινα Συμεωνίδου πρέπει να αποφεύγεις τα ξενύχτια , το αλκοόλ και την κακή διατροφή

20160604 150248

 

 

 

 

 

 

-Έχεις μετανιώσει για κάτι στη ζωή σου;

-Όλες οι ομάδες που έχω πάει είναι μεγάλα σωματεία.

Έχω δουλέψει πολύ καλά στο καθένα και από την στιγμή που αυτή τη περίοδο ήμουν στην Avellino,είχα τη κλήση από την εθνική και έφτασα στο ύψος της καριέρας μου.

Έχει αποδειχθεί ότι έχω κάνει μια καλή πορεία οπότε δεν θα ήθελα να αλλάξω κάτι.

 Πάραυτα άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο στα εννιά ,πιστεύω αν είχα ξεκινήσει λίγο πιο νωρίς θα είχε βοηθήσει αλλά δεν το σκέφτομαι καν.

-Τι να περιμένουμε από τον Γιάννη Ασβεστόπουλο στο μέλλον;

-Toόνειρο μου είναι παίξω στην RealΜαδρίτης  και να εκπροσωπήσω την εθνική Ελλάδος.

 Προς το παρόν ακύρωσα το συμβόλαιο μου με την Avellino,αλλά δε μπορώ να αναφέρω κάτι παραπάνω για το επόμενο μου βήμα.

 

 

Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο προσωπό του δήλωσε αρκετά αισιόδοξος και τολμηρός για τα επόμενα βήματά του!!!

20160604 150901

-Από την RealΜαδρίτης ποιός είναι ο αγαπημένος σου παίκτης και γιατί;

-Oαγαπημένος παίκτης μου είναι ο Cristiano Ronaldo γιατί πιστεύω πως είναι από τους ελάχιστους παίκτες στο κόσμο που συνδυάζει πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά, Δούλεψε και πίστεψε πολύ για να καταφέρει αυτό που είναι σήμερα.

Είχε το ταλέντο αλλά τα προσόντα του τα απέκτησε με πάρα πολύ δουλειά καθώς ξεκίνησε από μια φτωχογειτονιά και ό, τι κατάφερε το κατάφερε μόνος του με το κόπο του και την αφοσίωση του.

-Ασπάζεσαι την άποψη πως o Ronaldo δεν παίζει όσο ομαδικά θα έπρεπε;

-Είναι μια γενική άποψη αυτό αλλά όχι δεν το υποστηρίζω γιατί ο επιθετικός πρέπει να πάρει ενέργειες πάνω του έτσι ώστε να σκοράρει και να βγάλει assist,και να βοηθήσει την ομάδα με αυτόν τον τρόπο καθώς παίρνουν ανάσες έτσι και οι συμπαίκτες του.

 Δεν είναι αρνητικό αυτό ,παίζει ομαδικά αλλά κάνει και πολλές ενέργειες γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να τις κάνει.

-Πιστεύεις ότι κάποιος που αξίζει και προσπαθεί στο ποδόσφαιρο ,δικαιώνεται στο τέλος ή μήπως τελικά η μπάλα δεν είναι και τόσο δίκαιη;

-Σίγουρα πιστεύω πως άμα κάποιος δώσει το 100% του εαυτού του και δουλέψει σκληρά θα δικαιωθεί στο τέλος αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες και να συμβεί κάτι διαφορετικό τελικά. Η δικιά μου συμβουλή είναι σίγουρα να δώσει το 100% του εαυτού του εάν το αγαπάει και να παλέψει μέχρι τέλους.

-Τι είναι πιο σημαντικό για σένα η δόξα ή το χρήμα;

-Και τα δύο είναι σημαντικά για την ζωή ενός ποδοσφαιριστή.

Το χρήμα σίγουρα είναι σημαντικό για να ‘’χτίσει’’ τη ζωή του ,ενώ η δόξα είναι εξίσου σημαντική γιατί είναι το όνομα του, το πώς τον αντιμετωπίζουν  οι γύρω του και ένα μεγάλο μέρος του ποδοσφαίρου είναι οι φαν.

Αν δεν υπήρχαν οι φαν δεν θα ήταν και τόσο σημαντικό το ποδόσφαιρο πιστεύω.

-Υπάρχουν κάποια άτομα που σε έχουν επηρεάσει θετικά στη πορεία σου μέχρι τώρα;

- Aρχικά η οικογένεια μου που με στήριξε από την αρχή της καριέρας μου .Οι γονείς μου ήτανε κάθε μέρα δίπλα μου ό, τι και να γινόταν, από τον Απόλλων Καλαμαριάς μέχρι και σήμερα στην Αvellino,μιλούσαμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο και ερχόντουσαν συχνά στην Ιταλία. Καθώς οι μάνατζερ μου Παναγιώτης  Δομουζόγλου  και στην Ιταλία τώρα τον ΜοrrisPagniello ήταν πολύ σημαντικοί για την πορεία μου μέχρι τώρα όπως και οι φίλοι που έχω και οι σχέσεις με τους ανθρώπους βοηθάνε, αλλά αυτοί είναι τα κύρια πρόσωπα.

-Η σχέση σου με τους δημοσιογράφους ποια είναι ;

-Η Δημοσιογραφία είναι ένα λειτούργημα , συνδέεται  άμεσα με το ποδόσφαιρο και είναι πολύ σημαντικό για το όνομα κάθε ποδοσφαιριστή. Πάντα είχα καλές  σχέσεις με τους δημοσιογράφους καθώς αυτοί κάνουν τη δουλειά τους και αν υπάρχει καλή συνεργασία υπάρχει και καλό αποτέλεσμα και για τους δύο.

 

Δέσποινα Συμεωνίδου

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 11:19