×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Αυτό είναι το πρώτο γήπεδο κατασκευασμένο αποκλειστικά από ξύλο! (pics)

Αυτό είναι το πρώτο γήπεδο κατασκευασμένο αποκλειστικά από ξύλο! (pics)

Μία απίστευτη «πράσινη» ποδοσφαιρική αρένα ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στην Αγγλία.

από
στις 09/11/2016
στην ΔΙΕΘΝΗ

Μία άγνωστη στο ευρύ κοινό ομάδα, η Φόρεστ Γκριν Ρόβερς που αγωνίζεται στη Νάσιοναλ Λιγκ, αποφάσισε να φτιάξει ένα πρωτοποριακό γήπεδο που θα αποτελείται αποκλειστικά από ξύλο και θα βασίζεται μόνον σε βιώσιμες πηγές ενέργειας!

Μπορεί να φαίνονται σαν ψεύτικες αυτές οι εικόνες, αλλά η κατασκευή που βλέπετε θα αποτελεί μία πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον.

Το πιο «πράσινο» γήπεδο στον κόσμο ήταν μία από τις τελευταίες εμπνεύσεις της Ζάχα Χαντίντ. Η σπουδαία Ιρακινοβρετανή αρχιτέκτων, που υιοθετούσε συχνά τις τολμηρές φόρμες, πέθανε από καρδιακή ανακοπή τον περασμένο Μάρτιο.

Ωστόσο είχε προλάβει να σχεδιάσει αυτό το μικρό ξύλινο αριστούργημα –του πρώτου στο είδος του παγκοσμίως- για χάρη της Φόρεστ Γκριν Ρόβερς.

«Ως οικοδομικό υλικό, το ξύλο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, ανακυκλώσιμο και όμορφο. Η επιλογή ενός φυσικού υλικού για την κατασκευή αφορά την περιβαλλοντικά συνειδητή αντίληψή μας περί ανάπτυξης», δήλωσε ο πρόεδρος της Φόρεστ Γκριν Ρόβερς, Ντέιλ Βινς.

Όσο για την χωρητικότητά του, μπορεί να φτάσει τις 10.000 θέσεις. Η απόσταση των κερκίδων από τον αγωνιστικό χώρο δεν θα υπερβαίνει τα πέντε μέτρα.

Επιπλέον, το γήπεδο θα διαθέτει τόσο εμπορικές όσο και ψυχαγωγικές χρήσεις.

Μία επιπλέον καινοτομία του θα είναι η τοποθέτηση διαφανούς μεμβράνης στην οροφή, ώστε να περνάει το φως, να μπορεί να αναπτύσσεται σωστά ο χλοοτάπητας και να ελαχιστοποιούνται οι σκιές για παίκτες και θεατές.

Μάλιστα, η μικρή και ταπεινή αγγλική αγγλική ομάδα διεξήγαγε διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος διήρκεσε επτά μήνες, για την ανάθεση του έργου. Η πρόταση της Ζάχα Χαντίντ επελέγη ανάμεσα σε περίπου 50 που κατατέθηκαν από σουηδικές, γερμανικές, γαλλικές, βρετανικές και αμερικανικές εταιρείες.

Η Ζάχα Χαντίντ ήταν η σχεδιάστρια και του Ολυμπιακού Πάρκου στο Λονδίνο, αλλά και ενός από τα στάδια του Μουντιάλ 2022.

inner

inner

inner

inner

(πηγή: sport-fm)