Η Ρεάλ ξεφτίλισε την Γιουβέντους 4-1 και το σήκωσε !

Η Ρεάλ ξεφτίλισε την Γιουβέντους 4-1 και το σήκωσε !
από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 04/06/2017
στην ΔΙΕΘΝΗ

 

Ιστορία έγραψε το βράδυ του Σαββάτου στο Κάρντιφ η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς συνέτριψε με 4-1 τη Γιουβεντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να κάνει το back to back, μετά το 1992 όταν το Κύπελλο πρωταθλητριών πήρε την τωρινή του ονομασία.

Οι Μαδριλένοι ήταν το απόλυτο αφεντικό στο δεύτερο ημίχρονο του μπρα-ντε-φερ επί ουαλικού εδάφους κι έτσι μετέτρεψαν την μονομαχία τους με τους πρωταθλητές Ιταλίας σε παράσταση για έναν ρόλο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι φυσικά και πάλι ο πρωταγωνιστής τους.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με δύο γκολ (20', 64') συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να κατακτήσει το 12ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της και τρίτο την τελευταία τετραετία.  Στο 61' το 2-1 έκανε ο Κασεμίρο ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90' ο Ασένσιο.

Στην αντίπερα όχθη το γκολ με το οποίο η «βεκια σινιόρα» ισοφάρισε σε 1-1 το σημείωσε στο 27ο λεπτό ο Μάντζουκιτς με ένα υπέροχο γυριστό σουτ.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι Ιταλοί μετά την αποβολή του Κουαρντάδο στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ξέφρενος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο α΄ ημίχρονο. Αδιανόητο για οποιονδήποτε να φανταστεί ότι αυτοί οι 22 ποδοσφαιριστές προέρχονταν από μακρά και κοπιαστική σεζόν με τουλάχιστον 50 ματς στα πόδια τους.

Κι όμως καταφέραν να προσφέρουν θέαμα αντάξιο της φήμης και της αξίας τους σ΄έναν από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία του θεσμού.

Στο 20΄ από πάσα του Καρβαχάλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με σουτ από το ύψος της περιοχής. Η αντίδραση της «Γιούβε» ήταν άμεση, βγαλμένη από... Play Station.

Ο Μπονούτσι έβγαλε «40άρα» μπαλιά αριστερά στον Αλεξ Σάντρο ο οποίος πάνω στην κίνηση «γέμισε» στην περιοχή. Ο Ιγκουαΐν με τη μπαλα πάντα να βρίσκεται στον αέρα, γύρισε στον Μάντζουκιτς και ο Κροάτης με πλάτη στο τέρμα «κρέμασε» τον Κέιλορ Νάβας και έγραψε το 1-1 στο 27΄.

Ηταν κάτι που άξιζε η Γιουβέντους, καθώς στο α΄ ημίχρονο στάθηκε καλύτερα. Στο β΄ ημίχρονο η μορφή του αγώνα άλλαξε.

Αίφνης το ματς απέκτησε «αφεντικό» που δεν ήταν άλλο από τη Ρεάλ, με τη βέκια σινιόρα να είναι ωσεί παρούσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 61΄ η κυριαρχία των Μαδριλένων μετουσιώθηκε σε γκολ με σκόρερ αυτή τη φορά τον Κασεμίρο, ο οποίος σούταρε από πολύ μακριά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Κεντίρα, πήρε απίστευτα φάλτσα και κατέληξε στη γωνία του Μπουφόν.

Πριν συνέλθει από τη ψυχρολουσία του 1-2 η Γιούβε δέχτηκε και τρίτο γκολ και εκεί κάπου η σεμνή τελετή έλαβε ουσιαστικά τέλος. Πιο συγκεκριμένα στο 64' ο Μόντριτς έβγαλε παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Ρονάλντο πετάχτηκε πρώτος στη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 3-1 στο 64΄.

Ο Αλέγκρι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να παίξει τα τελευταία του χαρτιά. Έτσι, αντικατέστησε τον Μπαρτσάλι με τον Κουαρδάδο και τράβηξε τον Ντάνι Αλβες σε θέση δεξιού μπακ για να δώσει επιθετικότητα και απο την δεξιά του πλευρά.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως ο Ιταλός τεχνικός είδε τα πράγματα να γίνονται ακόμη χειρότερα για το συγκρότημα του, καθώς οι Τορινέζοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Κουαρντάδο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για πάτημα στον Σέρχιο Ράμος.

Νωρίτερα και δη στο 82’, βέβαια, οι Ιταλοί παραλίγο να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι αλλά η κεφαλιά του Λεμινά πέρασε ελάχιστα άουτ.

Για να φτάσουμε στο 90΄, όταν το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Μάρκο Ασένσιο, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα στην εμφατική νίκη της ομάδας του, η οποία παρέμεινε για ακόμη μία χρονιά στον θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

 

Γκολ: 20' Ρονάλντο (Ρεάλ), 27' Μάντζουκιτς (Γιουβέντους), 61' Κασεμίρο (Ρεάλ), 64' Ρονάλντο (Ρεαλ), 90' Ασένσιο (Ρεάλ)

Κίτρινες: Κουαντράδο, Ντιμπάλα, Αλεξ Σάντρο, Πιάνιτς - Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Κρόος

Κόκκινη: Κουαντράδο (84΄-δεύτερη κίτρινη)

 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι (66΄ Κουαντράδο), Μπονούτσι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70΄ Μαρκίζιο), Ντιμπάλα (78΄ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγκουαϊν

 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (89΄ Μοράτα), Μόντριτς, Ισκο (82΄ Ασένσιο), Μπενζέμα (77΄ Μπέιλ), Ρονάλντο