Η ΕΡΑσπορ στηρίζει τις κοινωνικές δράσεις

Η ΕΡΑσπορ στηρίζει τις κοινωνικές δράσεις

11 λόγοι να αγαπάς το ποδόσφαιρο

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 06/04/2017

 

Σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον με πολλές ανατροπές  το ποδόσφαιρο παραμένει το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός που συναρπάζει μικρούς, μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς σε όλο τον πλανήτη.

Αυτή τη δύναμη του ποδοσφαίρου με τη μεγαλύτερη διεισδυτικότητα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, χρώματος, ένας ταλαντούχος  32χρονος Έλληνας σκηνοθέτης-μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, επιχειρεί  να την οπτικοποιήσει μέσω ενός συναρπαστικού ντοκιμαντέρ που ολοκληρώνεται μετά από δυο χρόνια. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στη χώρα μας  οργανώνει εκδηλώσεις για το ελληνικό  κοινό, όπως αυτή που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Αθήνα.

Η ΕΡΑΣΠΟΡ  και ο προϊστάμενος Τάσος Επιτρόπου στήριξαν την προσπάθεια του «Eleven Campaign»  προβάλλοντας το τριήμερο των εκδηλώσεων στο «The Mall Athens» το οποίο για τρεις ημέρες ήταν το επίκεντρο μικρών και μεγάλων που αγκάλιασαν αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Συνάμα ο διακεκριμένος δημοσιογράφος της ΕΡΑσπορ, Δημήτρης Μαλισιώβας συμμετείχε ενεργά στην κεντρική εκδήλωση συντονίζοντας την πρώτη θεματική ενότητα.

Το ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα του οποίου ξεκίνησαν προ διετίας σε 11χώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί στο επόμενο δiμηνο και τα εντεκάχρονα παιδιά θα αγωνιστούν  στη Γλασκώβη εως τον Ιούνιο  με ανάλογη ομάδα απαρτιζόμενη από εντεκάχρονα παιδιά ποδοσφαιριστές από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στη Σκωτία παρουσία 55χιλιάδων θεατών στο γήπεδο της Σέλτικ.

Σκηνοθέτης της ταινίας  ο 33χρονος Μιχάλης Μονεμβασιώτης που ζει στο Λονδίνο -ψυχή του Eleven Campaign.

Στην εκδήλωση της Κυριακής  συμμετείχαν πολλές ακαδημίες ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ από το χώρο πέρασαν μεγάλες μορφές   όπως ο πρωταθλητής του EURO 2004,  Άγγελος  Μπασινάς με την οικογένεια του, ο Κρσίτοφ Βαζέχα, το μέλος της προσωρινης διοικησης ΕΠΟ, Νίκος Μπάρτζης, αντιπροσωπεία παικτών του Ατρόμητου κι άλλοι.

Τέλος να σημειώσουμε πως άπαντες επισκέφθηκαν το Μουσείο της Εθνικής ομάδας με το  θρυλικό πλέον τρόπαιο της Πορτογαλίας να κερδίζει τις προτιμήσεις όλων για μια αναμνηστική φωτογραφία. Ο Πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου, Νίκος Φλέκας  ,μεταφέροντας από η βάση του Μουσείου τα Χανιά, έδωσε την ευκαιρία μεταφέροντας μερικά από τα χίλια και πλέον εκθέματα σε μικρούς και μεγάλους να αισθανθούν όμορφα υπενθυμίζοντας τη δύναμη του ποδοσφαίρου ,τη δύναμη του αθλητισμού.

Τι κοινά μπορεί να έχουν έντεκα 11χρονά παιδιά, από 11 διαφορετικές χώρες του κόσμου; Πολλά! Όταν στη μέση μπαίνει ο αθλητισμός, οι πολιτισμικές αποστάσεις μειώνονται και χρησιμοποιώντας τη δύναμη του αθλητισμού, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα σε ένα κοινό γήπεδο.

Το Eleven Campaign είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που στόχο έχει να χρησιμοποιήσει την ενωτική δύναμη του αθλητισμού για να γιορτάσει τη διαφορετικότητα και να προωθήσει τη διαπολιτισμική συνεργασία μέσω εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών δράσεων. Είναι ένα πολύπλευρο εγχείρημα με διεθνή εμβέλεια και θετική συνεισφορά στην κοινωνία μας.

Παράλληλα με τις φιλανθρωπικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ο Οργανισμός γυρίζει ένα φιλανθρωπικό ντοκιμαντέρ, με τίτλο ELEVEN, όπου όλα τα έσοδα της δράσης θα διατεθούν σε εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες για παιδιά ανά τον κόσμο.

Το «Eleven» είναι µια καµπάνια µε τέσσερις στόχους:

Να ενώσει παιδιά, κινηµατογραφιστές, και θεατές από όλον τον κόσµο.

Να ευαισθητοποιήσει τον κόσµο για τις διαφορετικές κουλτούρες και ιδιοσυγκρασίες

Να καταπολεμήσει τις διακρίσεις.

Να συλλέξει χρήµατα για παιδιά που έχουν ανάγκη.

Συµµετέχουσες Χώρες: Αυστραλία, Βραζιλία, Δανία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Ιαπωνία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Τρινιδάδ και Τοµπάγκο, Ηνωµένο Βασίλειο, ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο του «UniteTheMall» την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και συζητήσεις για τον αθλητισμό στο «TheMallAthens».

Παίζω, ο αθλητισμός, ανθρώπινο δικαίωμα: Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλισιώβας και σε αυτήν συμμετείχαν: η ολυμπιονίκης κολύμβησης Εύη Μωραϊτίδου, ο Χρήστος Αλεφάντης, προπονητής της Εθνικής αστέγων και οι πρώην διεθνείς καλαθοσφαιριστές Θοδωρής Παπαλουκάς και Μιχάλης Κακιούζης. Οι συμμετέχοντες μίλησαν για το δικαίωμα στον αθλητισμό και με αφορμή την παρουσία των μικρών αθλητών της ακαδημίας μπάσκετ της ΑΕΚ, συνομίλησαν μαζί τους για την αγάπη τους για τα σπορ.

Αθλητισμός και διαφορετικότητα: Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι. Με την καθηγήτρια Αθλητικής Κοινωνιολογίας Δικαία Χατζηευσταθίου, το χρυσό ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκο, την HoneyThaljieh ιδρύτρια και αρχηγό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών Παλαιστίνης, το ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, τον χρυσό παραολυμπιονίκη Παύλο Μάμαλο και τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Νίκο Νταμπίζα.

Η δύναμη του αθλητισμού ως μια παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας: Με τον αθλητικογράφο Χρήστο Καούρη, την KhalidaPopal πρώην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Γυναικών του Αφγανιστάν και ιδρύτρια της οργάνωσης GirlPower, τους Κατερίνα Σάλτα και Ανδρέα Σαμπάνη από την Μ.Κ.Ο. «Οργάνωση Γη» και την ομάδα «Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων», την Αθηνά Ζέρβα προπονήτρια της Εθνικής μπάσκετ κωφών γυναικών και τον Γιώργο Κούνια πρώην καλαθοσφαιριστή και Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ).

Την εκδήλωση στήριξαν έμπρακτα, μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας όπως είναι οι ΑΕΚ (ΠΑΕ & ΚΑΕ), ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών, ΚΑΕ Πανιώνιος, ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου, ΑΣ Άρης (καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο), ενώ στο ραντεβού στο «TheMallAthens» το παρών έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού, ιδρύματα, σχολεία και ακαδημίες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλητισμού για Ανάπτυξη και Ειρήνη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ενώ χαίρει της υποστήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Peace & Sport, του UEFAFoundationforChildren, της ΟΣΕΚΑ και της ΜΚΟ «Οργάνωση Γη».

 

Πηγή : ERT SPORTS