×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 571

Μεταλλωρύχοι Eldorado: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Περιβάλλοντος

Μεταλλωρύχοι Eldorado: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Περιβάλλοντος
από
στις 21/09/2017

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Λεωφόρο Μεσογείων πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής οι οποίοι βρίσκονται σε 48ωρη απεργία. Σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έδωσε η Eldorado Gold για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές. Λίγο μετά τις 08.30 οι μεταλλωρύχοι βγήκαν στον δρόμο και έκλεισαν και τα δυο ρεύματα της Μεσογείων μπροστά από το υπουργείο.

Το κτήριο του υπουργείου φυλάσσεται από κλούβες των ΜΑΤ ενώ έχουν φτάσει πούλμαν με μεταλλωρύχους. Αυτή την ώρα η λεωφόρος Μεσογείων είναι ανοιχτή αλλά αναμένεται να κλείσει αργότερα καθώς υπολογίζεται πως οι εργαζόμενοι θα είναι συνολικά 1.000 άτομα.

Η κινητοποίηση φαίνεται ιδιαίτερα έντονη με δεκάδες πούλμαν να καταφθάνουν στην Αθήνα από τη Χαλκιδική.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζής μέλος του σωματείου Αγίας Βαρβάρας είπε πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν το "ιερό τους δικαίωμα στην εργασία".

Για τις 10 έχει προγραμματιστεί συνάντηση αντιπροσωπείας των μεταλλωρύχων στο υπουργείο περιβάλλοντος, και στις 11 θα ξεκινήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η καναδική εταιρεία έχει προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν δοθεί η άδεια τροποποίησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τις Σκουριές, τότε από την Παρασκευή θα μπει "λουκέτο" στα εργοτάξια των μεταλλείων Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζεται ότι, την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για τις άδειες στην Ολυμπιάδα, ενώ παρέπεμψε τις υπόλοιπες εκκρεμότητες στη διαδικασία τρίμηνης διαιτησίας.