Απέφυγε το «σοκ» η Αθηναΐδα

Απέφυγε το «σοκ» η Αθηναΐδα

Η ομάδα της Κυψέλης ξεπέρασε το εμπόδιο της αξιόμαχης Ειρήνης με ήρωα τον Χαραλάμπους (3-1).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 14/01/2017

Κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν η επικράτηση της Αθηναΐδας απέναντι στην ουραγό Ειρήνη Πετρούπολης. Η ομάδα της Κυψέλης δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα μέχρι να φτάσει στο τελικό 3-1, που της έδωσε τη δυνατότητα να παραμείνει στην κορυφή του 1ου ομίλου στη Β' κατηγορία, διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας από τον Άγιο Δημήτριο. Ήρωας για τους γηπεδούχους ήταν ο Χαραλάμπους, ο οποίος «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα με δύο προσωπικά γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Κόντρα στα προγνωστικά οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 28', όταν ο Μπιτζάς εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σταθόπουλος (0-1). Λίγα λεπτά μετά ο Νικολαΐδης προειδοποίησε τους Πετρουπολιώτες, έχοντας προσπάθεια στο δοκάρι, όμως στο 43' δεν λάθεψε, κάνοντας το 1-1 με προβολή, σε ένα κομβικής σημασίας χρονικό σημείο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν για το δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 73', όταν ο Χαραλάμπους μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος (2-1). Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα ο ίδιος παίκτης έγραψε το τελικό 3-1 με πλασέ.

Διαιτητής ήταν ο Ψαρίδης, με βοηθούς τους Τεβεκέλη και Μαράνο.

ΑΘΗΝΑΪΔΑ (Θανάσης Ζαμπούρας): Φούνας, Τσελίκας (61' Παπαθανάσης), Κατσιώρης, Κινδιλίδης, Σταθόπουλος, Ρακιτζής (77' Ντίσο), Κούρτι, Βαγγελής (53' Τούρλας), Χαραλάμπους, Υφαντής, Νικολαΐδης

ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡ. (Σάκης Αναστασόπουλος): Μπόζιος, Τουρνάκης (82' Καπετάνης), Λαμπράκος, Παπαχριστόπουλος, Βαρέσης, Μάρης, Μπιτζάς, Κούλα (89' Σκαντζής), Σταμάτης, Kουτρόλλι (46' Αναγνωστόπουλος), Ρόιμπας.