Τελικά... νίκη για Ηράκλειο!

Τελικά... νίκη για Ηράκλειο!

Τα... εύκολα δύσκολα έκανε η ομάδα των βορείων προαστίων απέναντι στον «εφτάψυχο» Φωστήρα Ηλιούπολης (4-3).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 28/01/2017

Σε ένα ματς που έδειχνε το Ηράκλειο πως θα το «καθάριζε» εύκολα, τελικά έφτασε σε αγχωτική νίκη με 4-3 απέναντι στον Φωστήρα Ηλιούπολης, που αποδείχθηκε «εφτάψυχος» και λίγο έλειψε να πάρει έναν ανέλπιστο βαθμό. Η ομάδα των βορείων προαστίων ήταν εκπληκτική στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας στο σημείο να προηγείται σε αυτό το διάστημα με 4-1! Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης ήταν υπόθεση του Βασίλη Καφετζή, ο οποίος απέδειξε ξανά πως έχει βρει τον παλιό, καλό εαυτό του! Μόλις στο 8' ο έμπειρος μέσος άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ και τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 με ανάποδο ψαλίδι. Οι φιλοξενούμενοι συνήλθαν και μείωσαν σε 2-1 στο 31' με γυριστό σουτ του Βουλτσίδη, όμως στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι εδραίωσαν το προβάδισμά τους με επιβλητικό τρόπο! Στο 42' ο Σαντριάς έγραψε στο 3-1 με κεφαλιά και στο 44' ο Καριατλής ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-1 με σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Ηράκλειο είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να φτάσει σε ακόμη ένα γκολ, όμως ο Παπάζογλου είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι σε σουτ που επιχείρησε. Κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Φωστήρα, που έκανε τους Ηρακλειώτες να «καρδιοχτυπήσουν». Στο 74' ο Μαλάι έβαλε ξανά στο ματς την ομάδα του με προβολή και στο 80' το αυτογκολ του Ψαρρά έφερε σε απόσταση... βολής τους φιλοξενούμενους (4-3)! Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Τσαμόπουλου κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και έφτασαν στη νίκη! Αξίζει να αναφερθεί πως στο 91' αποβλήθηκε από τον πάγκο του ο Παύλος Κυριακουλέας.

Διαιτητής ήταν ο Κ. Μπαϊρακτάρης, με βοηθούς τους Στάμο και Ρέντζελο.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Γιώργος Τσαμόπουλος): Μακρής, Μέρτκολα (71' λ. τρ. Ψάρρης), Ζούνα, Αναγνωστόπουλος, Φερεντίνος, Δήμας (62' Φίλος), Καριατλής, Παπάζογλου, Σαντριάς, Καφετζής (77' Καραχάλιος), Μέτσο

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛ. (Παύλος Κυριακουλέας): Ντόνι, Τσαπικούνης (46' Μαλάι), Ζάχος (53' Λεπτάκης), Β. Ασωνίτης, Απέργης, Μπαρδάκης, Μπλέτσας (46' Ν. Ασωνίτης), Σάχου, Βουλτσίδης, Φάρος, Σπυρόπουλος.

(Περιγραφή: Σταύρος Θανόπουλος)