Ο Όμιλος το ήθελε περισσότερο!

Ο Όμιλος το ήθελε περισσότερο!

Η ομάδα του Λευτέρη Αλεξάκη αποδείχθηκε συνεπής στο ραντεβού της (1-0 τη Δόξα Βύρωνος).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 25/03/2017

Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Ηφαίστου παρατάχθηκαν σήμερα (25/3) το απόγευμα δύο ομάδες που χρειάζονταν εξίσου τους βαθμούς, η καθεμιά για τον δικό της σκοπό. Ωστόσο, στην πράξη φάνηκε πως ο ΑΟ Περιστερίου ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε, επικρατώντας της Δόξας Βύρωνος με 1-0, με χρυσό σκόρερ τον Γουβαλάρη και σε ματς που έγινε παρουσία περίπου 250 φιλάθλων. Έτσι, οι κοκκινόμαυροι έκαναν σημαντικό βήμα στον «δρόμο» προς τη σωτηρία, εν αντιθέσει με τους γαλάζιους, οι οποίοι μετά το νέο τους «στραβοπάτημα», μάλλον αποχαιρετούν το... όνειρο της ανόδου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την εδαφική υπεροχή, δημιουργώντας σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Λιώνη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μόλις στο 3' ο Γεωργουδάκης σούταρε άουτ από πλεονεκτικό σημείο στην καρδιά της άμυνας, στο 23' ο Πλούμης δεν πρόλαβε στη σέντρα του Γεωργουδάκη, στο 30' ο Λιώνης μπλόκαρε με άνεση το σουτ του Χαλβατζή και στο 39' η μπάλα πέρασε άουτ από την προβολή του Πλούμη.

Όσοι πίστευαν πως το δεύτερο ημίχρονο θα έχει παρόμοια εικόνα, διαψεύστηκαν πανηγυρικά! Οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και περιόρισαν στο μισό γήπεδο τη Δόξα, η οποία έδινε την εντύπωση πως... δεν βγήκε από τα αποδυτήρια! Στο 57', μάλιστα, έδειξαν τις διαθέσεις τους, όταν ο Καζακόπουλος έπιασε την κοντινή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπακόλα. Το γκολ της λύτρωσης για τους «ροσονέρι» ήρθε στο 76'! Ο Κρεμύδας εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Γουβαλάρης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με γυριστή κεφαλιά την έστειλε να αναπαυθεί στα δίχτυα του Μπακόλα (φωτο), που βρέθηκε εκτός θέσης (1-0). Στον εναπομείναντα χρόνο και παρά τη στήριξη των φίλων της, η Δόξα δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να πλησιάσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, παίρνοντας στο τέλος αυτό που άξιζε...

Μετριότατη η διαιτησία του Γαβρίλη, εσφαλμένες υποδείξεις είχαν και οι βοηθοί του, Αργυρός και Απτόσογλου.

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Λευτέρης Αλεξάκης): Λιώνης, Τσαλγιτζόπουλος, Μπούζας (46' Κωνσταντόπουλος), Μουτζούρης, Γουβαλάρης, Παπαευθυμίου, Οκσίσογλου, Πλέστης, Καζακόπουλος (70' Κρεμύδας), Ιατρούδης, Χέλμης (80' Γ. Λιαγκόζης)

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ (Λουκάς Ρόππας/Δημήτρης Ζυγούρης): Μπακόλας, Χαλβατζής, Κατσούδας, Βακερλής, Γκουντελίτσας, Ντίας, Κασσιανός, Ρόππας (67' Χ. Μαραγκουδάκης), Πλούμης (61' Λουσαράκης), Γεωργουδάκης, Παρασκευόπουλος.