ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ: Μονομαχία τίτλου! (βίντεο)

Σπουδαίο ντέρμπι κορυφής έρχεται σε λίγες ώρες στον 3ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΑ

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 26/03/2017

Ένα από τα μεγάλα παιχνίδια της αγωνιστικής στην ΕΠΣ Αθηνών είναι αυτό που διεξάγεται σήμερα (26/3, 16:30) και στο γήπεδο του Ρουφ εκεί όπου τα Πετράλωνα υποδέχονται την Τερψιθέα σε ένα ματς που... κόβει την ανάσα!

Το «Πάμε Μπάλα» βρέθηκε στα... στρατόπεδα των δύο ομάδων και κατέγραψε το κλίμα λίγες ώρες πριν από την μεγάλη μάχη, όπου και στην κάμερα... αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους ποδοσφαιριστές προπονητές, αλλά και μέλη των ΔΣ και από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα ακολουθεί και μία μικρή ανάλυση για τα πεπραγμένα των δύο αντιπάλων.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από μη νικηφόρα αποτελέσματα (1-1 τα Πετράλωνα στα Μελίσσια και εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Ελπίδα για την Τερψιθέα), οπότε το ντέρμπι αυτό αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Μάλιστα το ματς αυτό δεν αποτελεί μόνο μάχη τίτλου, αλλά και ανόδου, αφού σε περίπτωση μη νικηφόρου αποτελέσματος θα νοιώθουν... καυτή την ανάσα του Αγίου Θωμά, που είναι στο -4 αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο, ενώ ίσως να μπει και η Θύελλα Αγίου Δημητρίου στο παιχνίδι, αν κερδίσει τον Ποσειδώνα Γλυφάδας (θα είναι στο -7 ή -8 από το δεύτερο σε αυτή την περίπτωση).

Υπενθυμίζουμε, ότι αν η διαφορά μεταξύ του 2ου και 3ου της βαθμολογίας είναι μέχρι δύο βαθμοί, τότε θα υπάρξει αγώνας μπαράζ για την άνοδο στην έδρα της ομάδας που κατέκτησε τη δεύτερη θέση η οποία και θα έχει το πλεονέκτημα της ισοπαλίας.

Περίπτωση ισοβαθμίας

Οι δύο ομάδες βρίσκονται «αγκαλιά» στην κορυφή του 3ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΑ με 51 βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το κριτήριο είναι τα ματς μεταξύ των δύο ομάδων.

Έτσι, με την Τερψιθέα του Κώστα Βλάχου να έχει κερδίσει με 1-0 στο πρώτο ματς στην έδρα της, σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας σήμερα, θα αποκτήσει σαφές προβάδισμα, όχι μόνο για την άνοδο αλλά και για τον τίτλο, αφού παράλληλα θα ευνοείται στην ισοβαθμία.

Από την πλευρά τους, για να ευνοηθούν τα Πετράλωνα του Χρήστου Κιούρκου σε περίπτωση ισοβαθμίας θα πρέπει να κερδίσουν με δύο γκολ διαφορά και πάνω (2-0, 3-1, 4-2, 5-3 κοκ).

Αν τα Πετράλωνα κερδίσουν με οποιοδήποτε σκορ με ένα γκολ διαφορά (1-0, 2-1, 3-2, 4-3 κοκ), τότε σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των δύο ομάδων θα έχουμε μπαράζ.

Στατιστικά

Επίθεση: Τα Πετράλωνα έχουν την δεύτερη καλύτερη επίθεση στον όμιλο (48), ενώ η Τερψιθέα την τέταρτη (40).

Άμυνα: Τα Πετράλωνα έχουν την καλύτερη άμυνα στον όμιλο (12), ενώ η Τερψιθέα την δεύτερη μαζί με τη Θύελλα Αγίου Δημητρίου (16).

Συνολική διαφορά τερμάτων: Τα Πετράλωνα μετράνε σύνολο τερμάτων 48-12 (+36), ενώ η Τερψιθέα 40-16 (+24)

Βαθμολογία (εντός): Η Τερψιθέα είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, όταν αγωνίζεται στην έδρα της (31 βαθμούς σε 12 ματς μετρώντας ρεκόρ 10-1-1 και σύνολο τερμάτων 19-5).

Τα Πετράλωνα στη σχετική κατάταξη είναι στην τέταρτη θέση με 25 βαθμούς και ρεκόρ 8-1-2 σε 11 ματς και σύνολο τερμάτων 22-5.

Βαθμολογία (εκτός): Εδώ αντιστρέφεται η κατάσταση! Η Τερψιθέα στη σχετική βαθμολογία των εκτός έδρας αγώνων της είναι τρίτη, μαζί με τον Άγιο Θωμά, μετρώντας 20 βαθμούς σε 11 ματς και με ρεκόρ 6-2-3 και σύνολο τερμάτων 21-11.

Αντίθετα τα Πετράλωνα στη σχετική βαθμολογία είναι στην πρώτη θέση με 26 βαθμούς και ρεκόρ 8-2-2 σε 12 ματς και σύνολο τερμάτων 26-7.

Σκόρερ: Ρόκα από Πετράλωνα και Σκουμπουρδής από Τερψιθέα μετράνε 11 γκολ και είναι αντίστοιχα οι πρώτοι σκόρερ στις ομάδες τους.

Για τους «κυανέρυθρους» ακολουθούν με 9 Καρούμπαλης και 5 Μινάι, ενώ από τους «κυανόλεκους» οι Κοτζαμάνης και Χατζηστεφάνου με 8.

Συμμετοχές: Πρώτος σε λεπτά συμμετοχών στα Πετράλωνα είναι ο Δρόσος με 1890’, ακολουθεί ο Χατζημιχάλης με 1854’ και ο Βέλλης με 1845’.

Στην Τερψιθέα πρώτος είναι ο τερματοφύλακας Εξαρχάκος με 2070’, και ακολουθεί ο Σκουμπουρδής με 1927’ και ο Μπελέρης με 1851’.

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 06:26