Ξέφυγε πάλι ο Πανερυθραϊκός!

Ξέφυγε πάλι ο Πανερυθραϊκός!

Η ομάδα του Αντώνη Τσιμπάκη ξεπέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο του Περιστερίου (1-0) και άφησε πίσω του πάλι με τρεις βαθμούς το Αιγάλεω.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 01/04/2017

Όσοι βιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να τον διαγράψουν από την υπόθεση της ανόδου, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν! Ο Πανερυθραϊκός υπενθύμισε σε όλους σήμερα (1/4) το απόγευμα πως όσο βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης στον 2ο όμιλο, θα διατηρεί και τον πρώτο λόγο στη μάχη του τίτλου. Η ομάδα του Αντώνη Τσιμπάκη όχι μόνο ξεπέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο του Περιστερίου (1-0), αλλά ευτύχησε να ξεφύγει πάλι στο +3 από το Αιγάλεω, που άφησε βαθμούς απέναντι στον Αθηναϊκό. Ουσιαστικά, πρόκειται για πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών για τους κόκκινους, αφού είναι εκείνοι που υπερτερούν στο ενδεχόμενο που ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα ισόβαθμοι με το «Σίτυ». Από την άλλη, δεν μπόρεσε να πάρει έστω έναν βαθμό σε μία εξαιρετικά δύσκολη έδρα η ομάδα των δυτικών προαστίων, που έχασε πολύτιμο έδαφος μετά τη σημερινή αγωνιστική

Στην αναμέτρηση με τον Όμιλο ο Πανερυθραϊκός κατάφερε να πετύχει γκολ από τα... αποδυτήρια, αφού μόλις στο 2' καταγράφηκε η φάση που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι. Ο διαιτητής Σχίζας υπέδειξε πέναλτι για ανατροπή του Μπρίλη από τον Τσαλγιτζόπουλο, αποβάλλοντας μάλιστα τον αμυντικό των «ροσονέρι», προφανώς εκτιμώντας πως είχε πρόθεση να ανακόψει τον αντίπαλό του και μόνον αυτό. Οι έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων, δεν θα ήταν δυνατό να εμποδίσουν τον Σουμελίδη να σημαδέψει σωστά από τα έντεκα βήματα και να πετύχει το γκολ που έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του (1-0). Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο λεπτά μετά (4'), το ματς διεκόπη για περίπου ένα λεπτό επειδή, όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, οι εξαγριωμένοι οπαδοί του Περιστερίου πέταξαν μπουκάλια στον δεύτερο βοηθό Κουντουρέλλη, για -πιθανόν εσφαλμένη- υπόδειξη αράουτ υπέρ των γηπεδούχων, σε μία στιγμή που τα νεύρα ήταν τεντωμένα από την προηγούμενη φάση.

Στο υπόλοιπο του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Πανερυθραϊκού αρκέστηκαν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους τον πληγωμένο αντίπαλό τους, φτάνοντας σε μία επαγγελματική νίκη.

Πρώτος βοηθός διαιτητή ήταν ο Ακρίβος.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Αντώνης Τσιμπάκης): Μπακοδήμος, Σουμελίδης, Γκριτζάς, Γεωργακόπουλος, Νταλένγκα, Μπαμπαλούκας, Κουμπούλης, Αναγνώστης (89' Αγουρίδας), Μπρίλης (84' Μαυραγάκης), Αντωνιάδης, Τριανταφύλλου (64' Μπενετάτος)

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Λευτέρης Αλεξάκης): Λιώνης, Τσαλγιτζόπουλος, Μουτζούρης, Κωνσταντόπουλος, Γουβαλάρης, Παπαευθυμίου, Χέλμης, Πλέστης, Καζακόπουλος (46' Κρεμμύδας), Ιατρούδης, Μπούζας (46' Λιαγκόζης Γ.).