Έγινε... καπνός η Αθηναΐδα!

Έγινε... καπνός η Αθηναΐδα!

Στο +11 από τη Νέα Ιωνία έχει ξεφύγει η εκπληκτική ομάδα της Κυψέλης (4-2 τον Βοτανικό).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 02/04/2017

Σχεδόν έχει «κλειδώσει» την άνοδο στα «σαλόνια» του αθηναϊκού ποδοσφαίρου η Αθηναΐδα και, πλέον, έχει αρχίσει να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην κυριαρχία της στον 1ο όμιλο της Β' κατηγορίας! Η ομάδα της Κυψέλης πέτυχε άλλη μία νίκη το απόγευμα του Σαββάτου, αυτή τη φορά απέναντι στον Βοτανικό με 4-2, ξεφεύγοντας στο +11 από τη δεύτερη Νέα Ιωνία, στο +14 από την τρίτη Λυκόβρυση και στον +15 από τον τέταρτο Άγιο Δημήτριο! Πλέον, τη δεδομένη στιγμή χρειάζεται μόλις τέσσερις βαθμούς για να σφραγίσει και με μαθηματικό τρόπο το ένα από τα δύο εισιτήρια, αν και είναι ξεκάθαρο πως δεν θα αρκεστεί σε τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο ματς που έγινε στην «Αλεπότρυπα» στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά από κεφαλιά του Αρβανιτάκη στο 16'. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν σταδιακά την απόδοσή τους, για να πάρουν το προβάδισμα στο 31' χάρη σε πλασέ του Τούρλα. Στο 53' ήταν η σειρά του Χαραλάμπους να σκοράρει με όμορφη, γυριστή κεφαλιά και να γράψει έτσι το 2-0. Στο 78' η ομάδα του Θανάση Ζαμπούρα έδωσε τέλος στο βαθμολογικό ενδιαφέρον της συνάντησης, αφού πάλι ο Χαραλάμπους βρήκε δίχτυα, αυτή τη φορά με εκτέλεση πέναλτι, κάνοντας το 3-0. Τρία λεπτά μετά ο Βοτανικός είχε την ευκαιρία να μειώσει, όμως ο Αρβανιτάκης πέταξε την μπάλα άουτ από την άσπρη βούλα, με τους γηπεδούχους να αποδεικνύονται για ακόμη μία φορά εύστοχοι από το συγκεκριμένο σημείο και να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 85', αυτή τη φορά από την εκτέλεση που ανέλαβε ο Φίλος σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης πρόλαβαν στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που απέμενε να «μαζέψουν» κάπως την έκταση της ήττας τους. Στο 87' ο Ντάμας και στο 90' ο Αρβανιτάκης πέτυχαν γκολ, με τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό 4-2.

Διαιτητής ήταν ο Μαραθωνίτης, με βοηθούς τους Κόκορη και Κούλη.

ΑΘΗΝΑΪΔΑ (Θανάσης Ζαμπούρας): Φούνας, Τσέλικας, Κατσιώρης (46' Κούρτη), Μπίκωβ, Κινδιλίδης, Ρακιτζής, Βαγγελής (62' Μπαρμπαδήμος), Τούρλας, Χαραλάμπους, Υφαντής, Νικολαΐδης (66' Φίλος)

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ (Θεόδωρος Τάμπας): Μπότας, Ορφανίδης, Παναγόπουλος, Ντάμας, Ι. Ζαχαράκης, Κολοκυθάς, Θεοδωρέλος (60' Καπλάνης), Σταμούλης (77' Καλαρούτης), Αρβανιτάκης, Ηλιάκης, Κονόμι (46' Χ. Ζαχαράκης).