Με... κομμένη την ανάσα η μάχη του τίτλου στον 2ο όμιλο της Α' ΕΠΣΑ!

Με... κομμένη την ανάσα η μάχη του τίτλου στον 2ο όμιλο της Α' ΕΠΣΑ!

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν στην Α’ Κατηγορία και η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στους δύο ομίλους φαντάζει άκρως αμφίρροπη!

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 19/04/2017

Φέτος στην Α’ ΕΠΣΑ παρακολουθούμε ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, ειδικά όσον αφορά την μάχη του τίτλου! Αν και στους δύο ομίλους υπήρχαν ξεκάθαρα φαβορί, στον 1ο όμιλο ο Χαραυγιακός και στο 2ο το Αιγάλεω, παρόλα αυτά φαίνεται πως όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική!

Και πάλι καλά βέβαια θα πρέπει να λένε οι ιθύνοντες των δύο ιστορικών ομάδων, αφού ο Χαραυγιακός έμεινε στο -7 από τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου και το Αιγάλεω στο -12 από τον Πανερυθραϊκό!

Έτσι οι δύο σύλλογοι έχουν καλύψει τη διαφορά (στο -1 ο Χαραυγιακός, ισόβαθμος με τον Πανερυθραϊκό το Αιγάλεω) και όλα φαντάζουν ανοιχτά. Και αφού φτάνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος το "ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ" προσεγγίζει με τη δική του... ματιά την μάχη του τίτλου και στους δύο ομίλους και σας παρουσιάζουμε τα δεδομένα των «μονομάχων».

Συνεχίζουμε με τον 2ο όμιλο (Για τον 1ο ανατρέξτε εδώ).

DSC00277.JPG

Μεγάλη επιστροφή το Αιγάλεω

Μετά την ήττα της 19ης αγωνιστικής από τον Πανερυθραϊκό όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει για το «Σίτι» στην μάχη του τίτλου.

Άλλωστε, ακόμα και το Αιγάλεω να είσαι όταν βρίσκεσαι δώδεκα βαθμούς πίσω από την κορυφή και μόλις έντεκα αγωνιστικές να απομένουν, τότε μάλλον πετάς... λευκή πετσέτα. Όμως στο «Σίτι» δεν τα παράτησαν και απ’ότι φαίνεται έκαναν πολύ καλά! Μετά από μόλις οχτώ αγωνιστικές και μετρώντας εφτά νίκες και μία ισοπαλία εκμηδένισαν τη διαφορά από την κορυφή και πλέον βρίσκονται παρέα με τον Πανερυθραϊκό στην πρώτη θέση, αν και η ομάδα της Ερυθραίας ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας. Σίγουρα και ο Πέτρος Κωνσταντινίδης που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά από αυτή την 19η αγωνιστική αντικαθιστώντας τον Κώστα Αρζένη έχει βοηθήσει σημαντικά.

Το πρόγραμμα

28η αγ: Αιγάλεω-Διάνα Ηλιούπολης

29η αγ: Αιγάλεω-Σούρμενα

30η αγ: Άγιαξ Ταύρου-Αιγάλεω

panerythraikos.jpg

Γκρέμισε ότι έχτισε ο Πανερυθραϊκός

Ο Πανερυθραϊκός τα τελευταία χρόνια είναι από τις υπολογίσιμες δυνάμεις της Αθήνας. Φέτος και μετά τη νίκη της 19ης αγωνιστικής επί του Αιγάλεω έδειχνε πως είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα του (έντεκα νίκες και δύο ισοπαλίες), όμως στα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας ματς μετράει ισάριθμες ήττες με συνέπεια το +12 από το Αιγάλεω να έχει γίνει ήδη... καπνός. Το θετικό για την ομάδα του Αντώνη Τσιμπάκη είναι ότι ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού κέρδισε και στα δύο ματς το Αιγάλεω, οπότε αν ο Πανερυθραϊκός νικήσει και στα τελευταία τρία ματς θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα

28η αγ: Πανερυθραϊκός - Χαλάνδρι

29η αγ: Άγιοι Ανάργυροι-Πανερυθραϊκός

30η αγ: Πανερυθραϊκός-Αγία Παρασκευή

Μαθηματικές οι πιθανότητες για Δόξα και Σούρμενα

Επειδή ασχολούμαστε στην μάχη του τίτλου στην Α’ Αθηνών θα ήταν λάθος να μην κάνουμε μία αναφορά σε Δόξα Βύρωνος και Σούρμενα που ακολουθούν Πανερυθραϊκό και Αιγάλεω στη βαθμολογία. Έστω και αν οι πιθανότητες είναι απλά μαθηματικές, ειδικά για τα Σούρμενα, θα πρέπει να σταθούμε σε αυτές τις δύο ιστορικές ομάδες, που μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένες από τη φετινή πορεία τους σε έναν πολύ απαιτητικό όμιλο, όπως αποδείχθηκε ο δεύτερος.

Η Δόξα πρωταγωνίστησε γι’ ακόμη μία χρονιά και αν το πίστευε περισσότερο ίσως να διεκδικούσε με καλύτερες προϋποθέσεις τον τίτλο μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Από την άλλη τα Σούρμενα ίσως να έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος και στους δύο ομίλους ενώ μην ξεχνάμε πως κατέκτησαν και το Κύπελλο ΕΠΣΑ που ήταν και ο μεγάλος τους στόχος. Μάλιστα ίσως να βρουν το δρόμο τους προς τη Γ’ Εθνική από άλλη... πόρτα, αν κατακτήσουν δηλαδή το Κύπελλο Ερασιτεχνών στο οποίο και συνεχίζουν την πορεία τους.

doxavironos1.jpg

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ: Είναι 3η με 46 βαθμούς, πέντε πίσω από την κορυφή. Για να κατακτήσει το πρωτάθλημα πρέπει να κάνει το 3χ3 και ταυτόχρονα Πανερυθραϊκός και Αιγάλεω να μην μαζέψουν πάνω από τρεις βαθμούς ο καθένας. Στην τριπλή ισοβαθμία με Πανερυθραϊκό και Αιγάλεω πρωτάθλημα παίρνει ο Πανερυθραϊκός. Σε ισοβαθμία μόνο με τον Πανερυθραϊκό υπάρχει μπαράζ ενώ το ίδιο ισχύει σε ισοβαθμία με το Αιγάλεω. Σε τριπλή ισοβαθμία με Αιγάλεω και Σούρμενα τον τίτλο κατακτά η Δόξα.

Το πρόγραμμα

28η αγ: Δόξα Βύρωνος-Άγιοι Ανάργυροι

29η αγ: Αγία Παρασκευή-Δόξα Βύρωνος

30η αγ: Δόξα Βύρωνος-Αθηναϊκός

f1sourmena_omadiki.jpg

ΣΟΥΡΜΕΝΑ: Είναι 4α με 44 βαθμούς, εφτά πίσω από την κορυφή. Για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα πρέπει να κάνουν το 3χ3 και ταυτόχρονα Πανερυθραϊκός και Αιγάλεω να μην μαζέψουν πάνω από ένα βαθμό ο καθένας και η Δόξα να μην μαζέψει πάνω από έξι. Στην τετραπλή ισοβαθμία πρωτάθλημα παίρνει ο Πανερυθραϊκός. Σε οποιοδήποτε σενάριο τριπλής ισοβαθμίας τα Σούρμενα δεν κατακτούν τον τίτλο. Σε ισοβαθμία με Πανερυθραϊκό ή Δόξα χάνουν τον τίτλο. Σε ισοβαθμία με το Αιγάλεω θα κριθεί τι θα γίνει στο μεταξύ τους ματς την 29η αγωνιστική.

Το πρόγραμμα

28η αγ: Σούρμενα-ΑΟ Περιστερίου

29η αγ: Αιγάλεω-Σούρμενα

30η αγ: Σούρμενα-Χολαργός