Επέστρεψε στην Α' ΕΠΣΑ η Νέα Ιωνία!

Επέστρεψε στην Α' ΕΠΣΑ η Νέα Ιωνία!

Η ομάδα της προσφυγικής πόλης πανηγύρισε την άνοδο χωρίς να χρειαστεί αγώνα μπαράζ (5-0 τον Κεραυνό Πετρούπολης).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 14/05/2017

Με την ήττα στα Βριλήσσια είχε μπει σε περιπέτειες, ωστόσο η τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Β' κατηγορίας έκρυβε ευχάριστη τροπή για τη Νέα Ιωνία! Η ομάδα της προσφυγικής πόλης κατάφερε να πανηγυρίσει την άμεση επάνοδό της στην Α' ΕΠΣΑ, χωρίς να απαιτηθεί να δώσει πρώτα αγώνα μπαράζ! Συγκεκριμένα, επικράτησε με το ευρύ 5-0 του Κεραυνού Πετρούπολης και εξασφάλισε τη 2η θέση, αξιοποιώντας την ήττα της Λυκόβρυσης στον Βύρωνα. Από την άλλη, δεν κατάφερε να πετύχει τη σωτηρία ο Κεραυνός Πετρούπολης και, μοιραία, γνώρισε τον υποβιβασμό στη Γ' κατηγορία.

Χρειάστηκε να περάσουν 42 λεπτά αγώνα για να βρει τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα το συγκρότημα του Αλέκου Σιδηρά και να προηγηθεί με την κεφαλιά του Κοντή στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Τζήμας. Μάλιστα, δύο λεπτά μετά ο Κουτσιούμπας βρήκε δίχτυα με κοντινό βολέ μετά από σέντρα του Πρισιμιτζή, για να δώσει έτσι προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του σε ένα κομβικής σημασίας χρονικό σημείο (2-0). Όλα, πλέον, είχαν γίνει πιο εύκολα για τους γαλαζοκίτρινους, που στην επανάληψη έφτασαν σε θρίαμβο! Στο 49' ο Βιδίστα έκανε το 3-0, στο 59' ο Πανταγιάς με φάουλ από τα 35 μέτρα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και στο 82' ο Βογατσάς αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Τριάντης όταν ανατράπηκε από τον Γκανέτσο, για να γράψει το τελικό 5-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη θέση ο θύτης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Ευθυμίου και αποβλήθηκε. Βοηθοί του ήταν οι Νικολαδός και Λιαμπότης.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Αλέκος Σιδηράς): Καρούσος, Κοντής, Παπαδόπουλος, Χρούσης, Παπακουνάδης, Βιδίστα, Κουτσιούμπας (79' Λάππας), Πανταγιάς (60' Βογατσάς), Πρισιμιτζής, Γεωργόπουλος, Τζήμας (67' Τριάντης)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡ. (Παναγιώτης Δουγιέκος): Παπαβασιλείου, Καβαλάρης, Βλάχος, Σκεπετάρης (53' Λώλος), Γκανέτσος, Κυριάκος, Σαμαράς, Κάτσης (46' Καταγής), Χρας, Κότσαλος (55' Μιχάλης), Τσαγκρής.


(Περιγραφή: Μπάμπης Μαρνάς)