ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: Νικάνε και περιμένουν!

ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: Νικάνε και περιμένουν!

Σήμερα παίζονται οι κόποι μίας χρόνιας για τέσσερις ομάδες!

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 20/05/2017

Στην Α’ Κατηγορία η ομάδα που τερμάτισε στην 14η θέση του 1ου ομίλου Δάφνη Παλαιού Φαλήρου και η αντίστοιχη του 2ου ΑΟ Περιστερίου κοντράρονται για την παραμονή. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο ομάδες που ισοβάθμησαν στην 13η θέση του 3ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΑ Ελπίδα Αγίων Αναργύρων και Τριφυλλιακός. Οι δύο σύλλογοι είχαν την απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους ματς (3-2 κέρδισε στον πρώτο γύρο ο Τριφυλλιακός και 4-3 με τη σειρά της στον δεύτερο η Ελπίδα, δεν ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ).

Όμως οι νικητές δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να πανηγυρίσουν στο τέλος. Κι αυτό γιατί την Κυριακή η καρδιά τους θα χτυπάει δυνατά σε τρία γήπεδα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Συγκεκριμένα στη Νεάπολη, όπου ο Ιωνικός υποδέχεται τον ΙΝΚΑ, στην Κηφισιά, όπου και η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί την Προοδευτική και τέλος στη Ρόδο, όπου και ο Ιάλυσος κοντράρεται με τον Ηλυσιακό. Τι θέλουν λοιπόν οι νικητές των μπαράζ στην Αθήνα; Νίκη Ιωνικού, νίκη Ηλυσιακού και νίκη ή ισοπαλία της Κηφισιάς. Αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω τότε υποβιβάζεται ο ΙΝΚΑ και τη... γλυτώνουν οι αθηναϊκές ομάδες.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα υποβιβαστεί ή ο Ηλυσιακός ή η Κηφισιά, οπότε η νίκη στο μπαράζ δεν θα έχει αντίκρισμα. Όμως, προφανώς και πρέπει οι τέσσερις αντίπαλοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη ώστε να έχουν το δικαίωμα να περιμένουν το τι θα γίνει την Κυριακή. Οι αγώνες είναι μονοί σε ουδέτερες έδρες και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο νικητής κατάταξης του μπαράζ Ελπίδα Αγ. Αναργύρων-Τριφυλλιακός θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στα νέα μπαράζ με τους 13ους  των άλλων ομίλων (Άμιλλα Περιστερίου και Νεοπεντελικό), αρκεί φυσικά να μην υποβιβαστεί αθηναϊκή ομάδα από τη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/5 (17:00)

Α’ Κατηγορία (μπαράζ παραμονής)

Χαλανδρίου: ΑΟ Περιστερίου-Δάφνη Π. Φαλήρου (Μπακογιάννης Α., Ακρίβος-Αργυρός)

Β’ Κατηγορία (μπαράζ κατάταξης 3ου ομίλου)

Αιγάλεω ΔΑΚ: Ελπίδα Αγ. Αναργύρων-Τριφυλλιακός (Μπαϊρακτάρης Κ., Χριστοδούλου-Λιαμπότης)

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 05:48