Σπανός για Ελευθερούπολη: "Ήρθα σε ιστορική ομάδα"!

Σπανός για Ελευθερούπολη: "Ήρθα σε ιστορική ομάδα"!

Δυναμικά ξεκίνησε ο σχεδιασμός της Ελευθερούπολης ενόψει της νέας σεζόν.

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 22/07/2017

Μετά την ανάληψη της διοίκησης του συλλόγου από τον Γιάννη Χούσο η πρώτη κίνηση ήταν να ανακοινωθεί ως νέος προπονητής ο πολύπειρος Σπύρος Παπακανέλλος, που μετράει πληθώρα ανόδων στην καριέρα του με ομάδες των Αθηνών. Έτσι, αφού έκλεισε και το... κενό στην τεχνική ηγεσία της ομάδας πλέον ξεκίνησε και ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Και τι ποιο λογικό να αρχίσει με έναν... βράχο της άμυνας, που ακούει στο όνομα, Μιχάλης Σπανός! Ήταν εκ των κορυφαίων παικτών της Τερψιθέας την τελευταία τριετία, μετρώντας γεμάτες σεζόν με 86 συμμετοχές και 14 γκολ και πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α’ Κατηγορία πέρυσι. Σπουδαίο το βιογραφικό του 35χρονου αμυντικού που έχει αγωνιστεί στην Αθηναΐδα (Γ’ και Δ’ Εθνική, Α’ και Β’ ΕΠΣΑ), ενώ στην κορυφαία κατηγορία του αθηναϊκού ποδοσφαίρου έχει επίσης συμμετοχές με Γαλάτσι, Αττικό, Γκυζιακό και στη Β’ κατηγορία επίσης με όλες τις προηγούμενες.

Κάλλιστα και ως ο... άρχοντας των ανόδων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Μιχάλης Σπανός που έχει πανηγυρίσει έξι ανόδους στην Α’ ΕΠΣΑ, μία στη Δ’ και άλλη μία στην Γ’ Εθνική, σύνολο οχτώ!

«Ήρθα σε ιστορική ομάδα, επαιξε ρόλο ο Παπακανέλλος»

Μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του από την Ελευθερούπολη επικοινωνήσαμε με τον πολύπειρο «άσο» ο οποίος και μας τόνισε τα εξής για τη νέα του ομάδα: "Χαίρομαι που ήρθα σε μία ιστορική και παράλληλα σοβαρή ομάδα, όπως είναι η Ελευθερούπολη. Η Β’ ΕΠΣΑ είναι μικρή γι’αυτό το σύλλογο και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να δικαιώσω τη διοίκηση του κυρίου Χούσου που με εμπιστεύτηκε. Χαίρομαι επίσης που θα βρω τον Σπύρο Παπακανέλλο, που σίγουρα η έλευσή του στην ομάδα έπαιξε μεγάλο ρόλο για να πω το «ναι», αφού έχω συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν απόλυτα επιτυχημένα".

«Δεν θα ξεχάσω την Τερψιθέα»

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Δυστυχώς, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Όμως, οι αναμνήσεις δεν σταματάνε, καθώς τις κρατάμε μέσα μας και είναι αυτές που, εν τέλει, μας καθορίζουν για το τι άνθρωποι είμαστε και για το τι έχουμε πράξει στη ζωή μας. Το ίδιο λοιπόν συνέβη και για τον Μιχάλη Σπανό, που μόνο τα καλά έχει να θυμάται από την τριετή παρουσία του στην Τερψιθέα με αποκορύφωμα φυσικά την προ δύο μηνών επίτευξη της ανόδου στην Α’ ΕΠΣΑ. Ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της προηγούμενης ομάδας του για τη συνεργασία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Να ξέρεις πότε να φεύγεις... Και να φεύγεις, όσο ακόμα σε αγαπάνε". Αυτό μου έλεγε πάντα ο μακαρίτης ο πατέρας μου. Μετά από τρία χρόνια και με νωπή την τεράστια φετινή επιτυχία της ανόδου, αποφάσισα να μην συνεχίσω στην Τερψιθέα. Η απόφασή μου, έχει να κάνει καθαρά με προσωπικά και αγωνιστικά κριτήρια.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους επί τριετίας συμπαίκτες μου, όπου και είμαι φίλος με όλους. Ευχαριστώ την απερχόμενη διοίκηση της ομάδας, τους κυρίους Νίκο Λεβετσοβίτη, Βαγγέλη Γεωργακόπουλο και Γιώργο Τζανετή, που ήταν σε όλα συνεπέστατοι απέναντι μου οικονομικά και όχι μόνο. Ευχαριστώ τους προπονητές που περάσαμε καταστάσεις μαζί, Σπύρο Λουκά, Νίκο Μπαδήμα και Κώστα Βλάχο και τον γιατρό μας Νίκο Αγγελή. Ευχαριστώ τον κόσμο της περιοχής και της ομάδας που με αγάπησαν. Σας εύχομαι τα καλύτερα, δεν θα σας ξεχάσω ποτέ.

Εις το επανιδείν».