Γκλεγκλές: Λογικό να υπάρχει πίεση

Γκλεγκλές: Λογικό να υπάρχει πίεση

Ο τεχνικός του Άρη Πετρούπολης δήλωσε μαθημένος στον πρωταθλητισμό και τα... επακόλουθά του.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 26/08/2017

Ούτε καν κοινό μυστικό δεν αποτελεί πως ο φετινός Άρης Πετρούπολης σχεδιάστηκε με σκοπό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην Α' κατηγορία και, κατά συνέπεια, την άνοδο στη Γ' Εθνική. Αδιάψευστο... μάρτυρα συνιστούν οι μεταγραφικές κινήσεις που έχουν πραγματοποίησει οι ερυθροκίτρινοι. Μεταγραφικές κινήσεις επιπέδου εθνικών κατηγοριών. Τίποτα, όμως, δεν είναι δυνατόν να κατακτηθεί στα... λόγια και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά ο Αλέξης Γκλεγκλές με την πολυετή πορεία στους πάγκους και τη «βαθιά» γνώση του αντικειμένου. Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στην πίεση που είναι λογικό να υπάρχει στην ομάδα του, συμπληρώνοντας όμως ότι γνωρίζει καλά πως... έχουν αυτά τα πράγματα!

«Είναι λογικό να υπάρχει και η πίεση, από τη στιγμή που αποφασίζεις να κάνεις πρωταθλητισμό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι ποδοσφαιριστές ότι θα υπάρχει πίεση μέσα στη χρονιά. Πιστεύω, όμως, ότι πάνε όλα καλά και θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Το έχουμε ξανακάνει και το ξέρουμε» σχολίασε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Άρη, για να πει εν συνεχεία δύο λόγια σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας: «Βρισκόμαστε στο δεύτερο στάδιο. Αρχίζουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε στο μοντάρισμα της ομάδας. Πλέον, θα δούμε στα συνεχόμενα φιλικά που ακολουθούν και είναι αρκετά δυνατά (σ.σ. σήμερα στο Κερατσίνι, 30/8 με Φωστήρα Ηλιούπολης, 2/9 με Άγιο Ιερόθεο, 6/9 στο Μοσχάτο και 10/8 με Παθιακάκη), ακριβώς ποιοι παίκτες θα ξεχωρίσουν για να καταλήξουμε στο υλικό, που θα είναι πλήρες για το πρωτάθλημα».

Πάντως, τα προβλήματα δεν λείπουν από τον σύλλογο των δυτικών προαστίων, αφού ο βασικός τερματοφύλακας Έντι Τζαφάι ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα, ενώ και ο κεντρικός αμυντικός Γιόβαν Λάλα έχει ένα πρόβλημα στον ώμο.


Απέκτησε και Εξαρχάκο

Εν τω μεταξύ, αφού πρώτα ενέταξε στο δυναμικό του τον έμπειρο μέσο Δημήτρη Μακρίδη που έπαιζε πέρσι στον Μανδραϊκό και διαθέτει παραστάσεις από τις επαγγελματικές κατηγορίες (Τρίκαλα, Πανελευσινιακός, Αχαρναϊκός), ο Άρης απέκτησε χθες και τον Λυκούργο Εξαρχάκο ο οποίος πέρσι πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Τερψιθέα, με τη φανέλα της οποίας πανηγύρισε την άνοδο στην Α' κατηγορία. Ο 18χρονος τερματοφύλακας αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Αχαρναϊκό.


Σκέψεις για επιθετικό

Το συντριπτικό ποσοστό των μεταγραφικών κινήσεων έχουν πραγματοποιηθεί, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια επιπλέον προσθήκη. Στις προθέσεις των ιθυνόντων είναι να αποκτηθεί ακόμη ένας επιθετικός, εφόσον βέβαια βρεθεί κάτι το ενδιαφέρον και εξαιρετικό ως περίπτωση.