Στην Α' ΕΠΣΑ ο Άγιος Θωμάς!

Στην Α' ΕΠΣΑ ο Άγιος Θωμάς!

Η ομάδα του Δημήτρη Μαλιαρίτση επιβλήθηκε της Λυκόβρυσης και πανηγύρισε την άνοδο (3-1).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 07/09/2017

Την ήθελε πολύ αυτή την άνοδο ο Άγιος Θωμάς και την πανηγύρισε! Η ομάδα από το Γουδή πήρε τη νίκη και στον δεύτερο αγώνα των μπαράζ μεταξύ των τριών τριταθλητών της Β' ΕΠΣΑ και, έτσι, σφράγισε το ένα και μοναδικό εισιτήριο, που προσφέρει συμμετοχή στην Α' κατηγορία. Θύμα των πορτοκαλί ήταν αυτή τη φορά η Λυκόβρυση, της οποίας επικράτησαν με το «καθαρό» 3-1, σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (6/9) στο δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας. Μοιραία, δεν παρουσιάζει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον η τρίτη συνάντηση της σειράς, ανάμεσα σε Απόλλωνα Χαλανδρίου και Λυκόβρυση, που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του Αγίου Θωμά θέλησαν να αφιερώσουν την επιτυχία τους στον τερματοφύλακα Γρηγόρη Χρυσικό, ο οποίος περνάει μία σοβαρή περιπέτεια υγείας. Μάλιστα, πριν από την έναρξη του αγώνα, κατά την παρουσίαση την ομάδων σε παράταξη, ξετύλιξαν πανό που ανέφερε «Γρηγόρη, ήσουν, είσαι και θα είσαι στην καρδιά και στην ομάδα μας», ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης φώναξαν ρυθμικά το όνομα του συμπαίκτη τους, σε μία ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή.

Γκολάρες από Άγιο Θωμά!

Αναφορικά με την εικόνα που είχε ο αγώνας, ο Άγιος Θωμάς είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκειά του, βρήκε για ακόμη μία φορά τους τρόπους να φτάσει στην ουσία και δικαίως πήρε τη νίκη, πραγματοποιώντας συνολικά κατά πολύ καλύτερη εμφάνιση από εκείνη του Σαββάτου κόντρα στον Απόλλωνα. Από την άλλη, η Λυκόβρυση έδειξε ανέτοιμη για ένα τόσο κρίσιμο ματς, έχοντας παρουσία μάλλον κατώτερη των προσδοκιών που έτρεφαν οι άνθρωποί της. Ενδεχομένως να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση της συνάντησης το γεγονός ότι η ομάδα του Δημήτρη Μαλιαρίτση ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στην τελευταία φάση του ημιχρόνου με ένα καταπληκτικό γκολ του Χάβου (45'). Αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και όχι στραμμένος προς την εστία, ο ικανότατος μεσοεπιθετικός έπιασε ένα ξερό, εναέριο σουτ και έστειλε την μπάλα να «καρφωθεί« στα δίχτυα της εστίας του Κέμπα, που ήταν δύσκολο να αποκρούσει, αν και έκανε τη -φιλότιμη- προσπάθειά του (0-1). Τα πράγματα, πλέον, είχαν απλοποιηθεί για τον Άγιο Θωμά, που έφτασε και σε ένα δεύτερο τέρμα στο 58', χάρη σε υπέροχο σουτ του Αλικάι έξω από την περιοχή (0-2). Ο αριστεροπόδαρος άσος «χτύπησε» ξανά μετά το Σάββατο, αποδεικνύοντας πως δικαιούται μία θέση στους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας του σε αυτή τη σειρά. Κάπου εκεί οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Ιωάννου έδειξαν να αφυπνίζονται, έψαξαν τη μείωση του σκορ και, εν τέλει, την πέτυχαν στο 66' ύστερα από κοντινή κεφαλιά του Καπλάνη σε εκτέλεση κόρνερ (1-2). Ωστόσο, η Λυκόβρυση δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην αντεπίθεσή της και, μοιραία, δέχθηκε τη χαριστική βολή λίγο αργότερα. Ήταν το 79' όταν ο Κορκούτι ανέτρεψε αντικανονικά εντός περιοχής τον Χάβο, που βρίσκονταν απέναντι στον Κέμπα και ετοιμάζονταν να σουτάρει, για να κινηθεί αμέσως προς την άσπρη βούλα ο Ζαραβίνος και να υποδείξει το πέναλτι. Ο γκολκίπερ των νικητών, Καυκιάς, ανέλαβε την εκτέλεσή του και με ιδανικό χτύπημα, την έστειλε ψηλά στην εστία της Λυκόβρυσης, γράφοντας έτσι το 3-1 που έμελλε να είναι το αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος αναζήτησε ξανά τη μείωση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει. Το τελευταίο σφύριγμα έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στους περίπου 150 φίλους του Αγίου Θωμά που ήταν πιο εκδηλωτικοί.

Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Ζαραβίνου, ορθές αποφάσεις είχαν και οι βοηθοί του, Καρατζίκας και Σαμοΐλης.

ΛΥΟΒΡΥΣΗ (Κώστας Ιωάννου): Κέμπας, Παρδάλης (75' Κορκούτι), Κοκότης, Τζένης (70' Κορδολαίμης), Αγγελής, Π. Ραυτόπουλος, Μήτογλου, Καβαλάρης (53' Χ. Σταματέλος), Δ. Ραυτόπουλος, Κάντριου, Καπλάνης (83' Ι. Σταματέλλος)

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ (Δημήτρης Μαλιαρίτσης): Καυκιάς, Φλώρος (89' Γ. Ζαρκαδούλας), Γκραμπότσκα, Κορφιάς, Χαντζής, Μεταξούλης, Δάβαρης (65' Δαμουράς), Φ. Ζαρκαδούλας, Μαντέλος, Χάβος (85' Σούφλας), Αλικάι (91' Γεωργίου).

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 03:09