ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ: «Ωραίο ποδόσφαιρο, ανταγωνιστική ομάδα»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ: «Ωραίο ποδόσφαιρο, ανταγωνιστική ομάδα»

Ο Σπύρος Παπακανέλλος επανέλαβε τη διπλή επιδίωξη των κιτρινόμαυρων για φέτος

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 21/09/2017

Ένα νέο ξεκίνημα, στην κυριολεξία από το «μηδέν», κάνει φέτος η Ελευθερούπολη, μετά τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση σημαντικών προσώπων στην πρόσφατη ιστορία του συλλόγου και, κατ' επέκταση, την ανάδειξη ενός νέου συμβουλίου. Τα πράγματα για τους ανθρώπους που ανέλαβαν την ανασυγκρότηση των κιτρινόμαυρων μόνο εύκολα δεν ήταν, με δεδομένο ότι παρέλαβαν μία ομάδα που στην ουσία δεν είχε ποδοσφαιριστές, αφού σχεδόν όλοι από την περσινή ομάδα είχαν πάρει στην κατοχή τους τα δελτία τους. Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις τρεις ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται και στο φετινό ρόστερ.

Την ευθύνη για το «χτίσιμο» αυτής της νέας ομάδας φέρει ο Σπύρος Παπακανέλλος, ο οποίος επέστρεψε στον σύλλογο της Νέας Ιωνίας μετά από την παρουσία του στον πάγκο στις αρχές της περασμένης σεζόν. Στο πλευρό του, ως άμεσο συνεργάτη, θα έχει τον Παναγιώτη Ζώτα, προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Παναγιώτης Φωκάς, ενώ χρέη γενικού αρχηγού εκτελεί ο Γιώργος Καρυπίδης.

Αναφορικά με τη νέα σεζόν, ο Σπύρος Παπακανέλλος επανέλαβε τη διπλή επιδίωξη για φέτος. «Φτιάξαμε ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών και στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε τη νέα σεζόν. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να κάνουμε μία ομάδα ανταγωνιστική και αντάξια της ιστορίας της Ελευθερούπολης. Όλο το συμβούλιο είναι κοντά μας και ιδιαίτερα ο πρόεδρος μας Γιάννης Χούσος αλλά και οι Καρυπίδης, Χινόπωρος και Πέτρου και τους ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία που υπάρχει ως τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος προπονητής.

Μεταγραφές για... όλα τα γούστα

Από εκεί και πέρα, η Ελευθερούπολη έχει προχωρήσει σε μία σειρά από μεταγραφικές κινήσεις για όλες τις θέσεις. Αναλυτικά, έχουν αποκτηθεί ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός Μιχάλης Σπανός από την Τερψιθέα, ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός Γιάννης Κατσούδας από τα Πετράλωνα, ο 25χρονος τερματοφύλακας Παναγιώτης Ξυδιάς από τον Αττικό, ο 21χρονος αμυντικός μέσος Γιώργος Μπακέας από το Χαλάνδρι, ο 27χρονος επιθετικός Θοδωρής Τζωρτζάτος από τον Άγιο Δημήτριο, ο 28χρονος Γιάννης Καπέλης από τον Ατρόμητο Χαλανδρίου, ο 23χρονος επιθετικός Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος από τον Ολυμπιακό Λιοσίων, ο 18χρονος δεξιοπόδαρος πλάγιος μεσοαμυντικός Αντώνης Σοφικίτης από τον Ολυμπιακό Λιοσίων, ο 20χρονος μέσος Γιάννης Κανατσέλης από το Καματερό, ο 20χρονος επιθετικός Γιώργος Γούπος από τη Νέα Ιωνία (αποκτήθηκε για ένα χρόνο), ο 20χρονος αριστεροπόδαρος πλάγιος μεσοαμυντικός Στέλιος Χαλκιαδάκης από τη Νέα Ιωνία (αποκτήθηκε για ένα χρόνο).

Παράλληλα, προωθήθηκαν από το εφηβικό στην ομάδα ο 16χρονος Κωνσταντίνος Πιστόλας, ο 18χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Καρνής, ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός Νίκος Τζάκης και ο 16χρονος επιτελικός μέσος Αλέξανδρος Χούσος. Τέλος, από την περσινή ομάδα παρέμειναν μόλις τρεις ποδοσφαιριστές: ο 26χρονος πλάγιος μεσοαμυντικός Ανδριανός Καρυπίδης, ο 25χρονος αμυντικός μέσος Ζαχαρίας Πολυτσέρης και ο 24χρονος μέσος Κωνσταντίνος Μακρής.