Ισορροπημένοι οι δύο όμιλοι της Α' Αθηνών

Ισορροπημένοι οι δύο όμιλοι της Α' Αθηνών

Σε σχέση με πέρυσι οι δύο όμιλοι της Α’ Αθηνών δείχνουν ισορροπημένοι, κάτι που φάνηκε και στην πρεμιέρα

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 21/09/2017

Η φετινή κλήρωση της ΕΠΣ Αθηνών που διοργανώθηκε γι’ ακόμη μία φορά με απόλυτη επιτυχία από τη διοίκηση Δημητρίου στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» δεν είχε όμιλο... φωτιά στην Α’ Κατηγορία, όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αντίθετα οι δύο όμιλοι δείχνουν εξίσου ισορροπημένοι και φαίνεται πως θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή, όσο φυσικά και στην ουρά. Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός πως για πρώτη φορά και οι τέσσερις ομάδες της Ηλιούπολης (ΓΣ Ηλιούπολης, Χαραυγιακός, Φωστήρας και Διάνα), βρέθηκαν μαζί στον ίδιο όμιλο (2ο)!

Αν προσθέσουμε και δύο ακόμα ιστορικές ομάδες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπως τα Σούρμενα και ο ΓΣ Αργυρούπολης, τότε οι φίλαθλοι των νοτίων προαστίων θα... χορτάσουν ντέρμπι! Ηδη το πρώτο έρχεται σε λίγες ώρες όπου και η Διάνα αντιμετωπίζει το Φωστήρα (23/9, 16:30)

Χαραυγιακός και Άρης Πετρούπολης τα πρώτα φαβορί

Το ματς που ξεχώρισε στην πρεμιέρα της Α’ Κατηγορίας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν η αναμέτρηση του πρωταθλητή Χαραυγιακού με μία ομάδα εξίσου ιστορική και με φιλοδοξίες να στεφθεί εκείνη πρωταθλήτρια φέτος, και αναφερόμαστε φυσικά στον Άρη Πετρούπολης. Αναμφίβολα βγάλαμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, με τις δύο ομάδες να αποδεικνύουν πως δίκαια θεωρούνται από τα φαβορί του ομίλου. Ο Χαραυγιακός είναι πλήρως ανανεωμένος, οπότε θα είναι ένα στοίχημα αν οι Ρόππας-Ζυγούρης θα μπορέσουν να δέσουν σύντομα την ομάδα, αν και με βάση την εικόνα του πρώτου ματς δείχνουν πως το έχουν σχεδόν πετύχει.

Από την άλλη, σαφώς πιο ενισχυμένος από πέρυσι είναι ο Άρης Πετρούπολης που ειδικότερα μεσοεπιθετικά σφύζει από ποιότητα, ενώ στα συν θεωρείται και η καθοδήγηση του έμπειρου Αλέξη Γκλεγκλέ από τον πάγκο.

Από κοντά φυσικά, όσον αφορά τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και ο Πανερυθραϊκός που την περασμένη σεζόν παραλίγο να κλέψει το πρωτάθλημα από το Αιγάλεω, ενώ παραδοσιακές δυνάμεις είναι τα Σούρμενα και το Χαϊδάρι που έχουν και αυτές τις πιθανότητές τους. Στις ομάδες που μπορούν να αποτελέσουν έκπληξη, είναι οι νεοφώτιστες, Πετράλωνα και Αθηναΐδα που κινήθηκαν δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Ομάδες με ιστορία Χολαργός, ΓΣ Αργυρούπολης, Ηλιούπολη, Χαλάνδρι και ΑΟ Περιστερίου που οπωσδήποτε δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Με τη γνωστή επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων χρόνων ο Φωστήρας Ηλιούπολης, ενώ πολύ ενισχυμένη είναι η Διάνα. Η Πεύκη θα κυνηγήσει την παραμονή, αν και το νεανικό της σύνολο αναμένεται να αποδειχθεί... σκληρό καρύδι, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για το νεοφώτιστο Άγιο Θωμά, κάτι που απέδειξε ήδη στην πρεμιέρα που κέρδισε τον Πανερυθραϊκό.

Δόξα, Ρουφ και Άγιοι Ανάργυροι στον 1ο όμιλο

Όσον αφορά τον 1ο όμιλο μπορεί να μην έχουμε τόσα γειτονικά ντέρμπι όπως στον 2ο, αλλά σίγουρα ξεχωρίζει η αναμέτρηση μεταξύ της Δόξας Βύρωνος και του Αθηναϊκού, ένα παραδοσιακό ντέρμπι του Βύρωνα, αλλά και γενικότερα του αθηναϊκού ποδοσφαίρου. Από εκεί και πέρα η Δόξα θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρά την ήττα έκπληξη της πρεμιέρας από τον Θρίαμβο Αθηνών, αφού έχει ενισχυθεί σημαντικά και δείχνει πως θα παλέψει με Ρουφ και Αγίους Αναργύρους για μία θέση στη Γ’ Εθνική.

Ακόμα πιο δυνατοί από πέρυσι αναμένεται να παρουσιαστούν 'Ηφαιστος, Ηράκλειο, Τράχωνες, Αθηναϊκός και Μικρασιατικός και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν κάποιες από αυτές, ειδικότερα οι τρεις πρώτες, διεκδικήσουν ακόμα και τον τίτλο.

Ερωτηματικό αποτελεί ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου, για το κατά πόσο δηλαδή μπορεί να πρωταγωνιστήσει όπως και πέρυσι, όπως και η Αγία Παρασκευή που έχει ανανεώσει πλήρως το ρόστερ της, ενώ αξιοσημείωτες είναι και οι επιστροφές του Ολυμπιακού Λιοσίων και της Νέας Ιωνίας μετά από ένα χρόνο απουσίας, όπου και αγωνιζόταν στη Β' ΕΠΣΑ και δείχνουν πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί, ειδικά οι πρώτοι. 

Δυνατότερος από πέρυσι αναμένεται να εμφανιστεί ο Θρίαμβος Αθηνών, κάτι που απέδειξε και με την μεγάλη νίκη του απέναντι στη Δόξα μέσα στο Βύρωνα. 

Για την παραμονή θα παλέψουν οι νεοφώτιστοι Παλαιό Φάληρο και Τερψιθέα, όπως και ο Κένταυρος Βριλησσίων.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 05:45