Ομορφιές το Ηράκλειο!

Ομορφιές το Ηράκλειο!

Η ομάδα του Νίκου Παπαρούνη πέτυχε μεγαλειώδη νίκη απέναντι στους Αγίους Αναργύρους (3-1)

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 01/10/2017

Ένα Ηράκλειο ικανό για μεγάλα πράγματα ήταν αυτό που εμφανίστηκε στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου το απόγευμα του Σαββάτου (30/9) και παρέσυρε τους Αγίους Αναργύρους, των οποίων επικράτησε με το επιβλητικό 3-1! Η ομάδα του Νίκου Παπαρούνη πέτυχε τόσο σπουδαία όσο και δίκαιη νίκη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο και ανεβάζοντας τις προσδοκίες στις τάξεις του ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου στην Α' ΕΠΣΑ. Από την άλλη, το φιλόδοξο συγκρότημα του Ισίδωρου Σταυριανού γνώρισε δεύτερη ήττα σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες και ήδη έχασε την επαφή του με την κορυφή.

Το Ηράκλειο βασίστηκε στο συμπαγές σύνολο που διαθέτει και με μπροστάρηδες τους Καφετζή, Γκούγκα και Χρήστου έφτασε στον θρίαμβο. Πάντως, το τελικό αποτέλεσμα φανερώνει όχι τόσο την ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων, αλλά το πάθος, τη θέληση και την ουσία, που είχαν οι γηπεδούχοι στην προσπάθεια για κατάκτηση του τριπόντου.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες καλές φάσεις και οι δύο κυριότερες ανήκαν στους φιλοξενούμενους. Στο 13' ο Γουβαλάρης δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία από την εκτέλεση κόρνερ του Αλημπά, ενώ στο 16' ο τελευταίος «σημάδεψε» την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού της εστίας του Γκλώτσου, για να διατηρηθεί το 0-0. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όταν μετά από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος με το αριστερό πόδι πλάσαρε στη γωνία, για να γράψει το 1-0.

Κόντρα στη λογική, το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τους Ηρακλειώτες να μπαίνουν δυνατά και να κυνηγούν ένα δεύτερο γκολ, που τελικά επιτεύχθηκε στο 60'. Ο Καφετζής ξεμαρκαρίστηκε από την αριστερή πλευρά, επιχείρησε τη σέντρα με το δεξί πόδι και ο Γκούγκας με εναέριο σουτ από το ύψος του πέναλτι έδωσε... αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του (2-0). Η «Ένωση» προσπάθησε να μπει πάλι στο παιχνίδι και τα κατάφερε στο 65', χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλημπά, το οποίο υποδείχθηκε σε ανατροπή του ίδιου του σκόρερ από τον Δήμα. Σε ένα χρονικό σημείο που έδειχναν οι Άγιοι Ανάργυροι πως θα ανέβαζαν στροφές για να φτάσουν στην ισοφάριση, ήρθε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων που έβαλε «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες τους. Ο Γκούγκας πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, χωρίς να έχει το παραμικρό στήριγμα ξεκίνησε κούρσα προς την αντίπαλη περιοχή και αφού εξουδετέρωσε όλους τους αντιπάλους του, που προσπαθούσαν μάταια να τον ανακόψουν, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με ένα δυνατό σουτ, «κεραυνοβόλησε» τον Χανιώτη για το 3-1! Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι κυανέρυθροι πίεσαν για τη μείωση του σκορ, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις με αποκορύφωμα τη φάση του 85' όπου η μπάλα αποκρούστηκε στα σώματα από το κοντινό σουτ του Κοσμά, όμως το τέλος του αγώνα βρήκε το Ηράκλειο να πανηγυρίζει μία σπουδαία επιτυχία!

Καλή διαιτησία είχε ο Τσουκαλάς, που συνέβαλε ώστε να παιχθεί ποδόσφαιρο σε ένα παιχνίδι με αρκετές μονομαχίες. Βοηθοί του ήταν οι Σαμοΐλης και Πατεράκης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Νίκος Παπαρούνης): Γκλώτσος, Μέρτκολα, Δήμας, Φερεντίνος, Αναγνωστόπουλος, Λύκος, Κραψίτης (89' Βασιλός), Χρήστου (69' Τσάτσος), Γκούγκας, Καφετζής (86' Τούμπας), Αντωνόπουλος (83' Σπυριδάκης)

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Ισίδωρος Σταυριανός): Χανιώτης, Ζαχαράκης (46' Οικονόμου), Γουβαλάρης, Παραράς, Κρητικός, Γκεμίσης, Λάλα (46' Κοσμάς), Μαρίνου, Μπεκατώρος (68' Χιονίδης (86' Σταύρου)), Αλημπάς, Νταουτάι.

 

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 03:55