Έφερε τα... πάνω κάτω το Ηράκλειο!

Έφερε τα... πάνω κάτω το Ηράκλειο!

Με 4 γκολ σε 23 λεπτά και πολυτιμότερους τους Γκούγκα-Σπυριδάκη, η ομάδα των βορείων προαστίων πέτυχε επική ανατροπή απέναντι στον Θρίαμβο Αθηνών (5-3).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 12/11/2017

Όσοι κατέληγαν στο συμπέρασμα πως το ματς του γηπέδου της Πρασίνου Λόφου είχε μόλις «τελειώσει», όταν στο 47' ο Σχουλλής έγραφε το 3-1 για τον Θρίαμβο Αθηνών, απλώς διαψεύστηκαν πανηγυρικά μέσα σε μερικά λεπτά! Σε χρόνο... dt το Ηράκλειο πέτυχε ολική ανατροπή και κατάφερει να ξεφύγει από τον εφιάλτη μίας δεύτερης συνεχόμενης ήττας στην έδρα του, παίρνοντας τη νίκη με το «καθαρό», αλλά και «χορταστικό» 5-3. Έτσι, επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές, στις οποίες είχε να επιδείξει μόλις μία ισοπαλία και δύο ήττες. Από την άλλη, η ομάδα των νοτίων προαστίων παρέμεινε για έβδομη αγωνιστική μακριά από «τρίποντο», αδυνατώντας έστω να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας.

 

Τη «σπίθα» ο Σπυριδάκης, «φωτιά» ο Γκούγκας

Το παιχνίδι που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (11/11) είχε δύο εντελώς διαφορετικές όψεις, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται ιδιαιτέρως παθιασμένοι και να αιφνιδιάζουν για μία ώρα τους γηπεδούχους, που έδειχναν να δυσκολεύονται για άλλη μία φορά απέναντι σε μία συμπαγή άμυνα, αλλά να καταφέρνουν να την κάνουν συντρίμμια στο τελευταίο ημίωρο, βασιζόμενοι και στις αλλαγές προσώπων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρωταγωνιστής για τους Ηρακλειώτες ήταν αναμφισβήτητα ο Γκούγκας, που πέτυχε χατ τρικ, επιβεβαιώνοντας πως διανύει καλή φόρμα, ωστόσο σημαντική συμβολή στην ανατροπή είχε και ο Σπυριδάκης, που ήρθε από τον πάγκο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, για να δώσει κομβικές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Όσο για τους ποδοσφαιριστές του Θριάμβου, φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις σε ένα σημείο που έδειχναν να έχουν φτάσει κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Απόλυτος αιφνιδιασμός στο πρώτο ημίχρονο

Ουσιαστικά, η ομάδα του Χρήστου Τάση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα χωρίς καν να χρειαστεί να δημιουργήσει φάση. Ήταν το 6' όταν ο Ζευκιλής έγινε αποδέκτης της μπάλας σε πλάγια θέση από τη δεξιά πλευρά, επιχείρησε σέντρα-σουτ και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τσαντέ, που φάνηκε να «υποτιμά» την απειλή (0-1). Το Ηράκλειο ευτύχησε να «απαντήσει» γρήγορα, αφού στο 14' ήρθε η ισοφάριση με όμορφη ομαδική προσπάθεια. Ο Δήμας έβγαλε εξαίσια μπαλιά στον κενό χώρο για τον Μέρτκολα που έφευγε στην πλάτη της άμυνας, εκείνος γύρισε στο σημείο του πέναλτι και ο Γκούγκας με υπερέκταση του δεξιού ποδιού του πρόλαβε τους αμυντικούς, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Θα προέβλεπε κανείς πως το γκολ αυτό ήταν η ένεση που χρειάζονταν οι γηπεδούχοι για να.. πατήσουν γκάζι και να φτάσουν στη νίκη. Κι, όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που υπέγραψαν το υπόλοιπο του πρώτου μέρους, με μία μεγάλη ευκαιρία και ένα δεύτερο γκολ. Αρχικά, στο 35' ο Ζευκιλής προειδοποίησε τον αντίπαλο με νέο, εξαιρετικό αριστερό σουτ, που αυτή τη φορά βρήκε σε ετοιμότητα τον νεαρό γκολκίπερ. Επρόκειτο για μία πανομοιότυπη φάση με εκείνη του 6ου λεπτού. Δύο λεπτά μετά (37'), όμως, ο Γουργιώτης σούταρε από τον άξονα και σε απόσταση λίγων μέτρων από την περιοχή, για να νικήσει τον Τσαντέ και να «παγώσει» για δεύτερη φορά τους Ηρακλειώτες (1-2).

 

Άλλο... Ηράκλειο στο τελευταίο ημίωρο

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε τους φιλάθλους του Θριάμβου να πανηγυρίζουν ξανά, αυτή τη φορά για το 1-3! Μόλις στο 47' ο Καφετζής έχασε την μπάλα, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντεπίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα και ο Σχουλλής τελείωσε ιδανικά τη φάση με πλασέ! Παρά το σοκ που υπέστησαν, οι παίκτες του Νίκου Παπαρούνη, ο οποίος έδινε οδηγίες από την εξέδρα, όντας τιμωρημένος, κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και πάρουν τη νίκη. Στο 64' ο Σπυριδάκης μείωσε σε 2-3 με κοντινό πλασέ, στο 71' ο Φερεντίνος ισοφάρισε (3-3) με κοντινή κεφαλιά μετά από κεφαλιά πάσα του Σπυριδάκη σε εκτέλεσε κόρνερ του Καφετζή και στο 76' ο Γκούγκας έγραψε το 4-3 με κοντινό πλασέ, αφού πρώτα στόπαρε ιδανικά μετά τη «βαθιά» μπαλιά του Καφετζή. Έχοντας, πλέον, και την ψυχολογία με το μέρος τους, οι «νερατζούρι» έφτασαν και σε ένα πέμπτο γκολ, πάλι με σκόρερ τον Γκούγκα μετά από ατομική ενέργεια, ντρίμπλα στον τερματοφύλακα και πλασέ προ κενής εστίας (5-3).

Καλή ήταν η διαιτησία του Καλαντζή, που είχε άξιους συμπαραστάτες τους Γουρέλη και Ν. Μπαϊρακτάρη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Νίκος Παπαρούνης): Τσαντές, Μέρτκολα, Κατσούλης, Φερεντίνος, Αναγνωστόπουλος, Δήμας (46' Σπυριδάκης), Τσιρκινίδης, Χρήστου, Γκούγκας (90' Μέτσο), Καφετζής (87' Τσάτσος), Αντωνόπουλος (63' Βασιλός)

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (Χρήστος Τάσης): Λαχανάς, Κόνιαρης (76' Καμπουράκης), Μαραυγάκης, Γεωργιόπουλος, Σπυρής, Βλάχος, Σχουλλής, Γουργιώτης (70' Σταλμπουτζής), Κωνσταντίνου (86' Ζαφείρης), Ζευκιλής, Ζαρκαδούλας (83' Δρακάς).