«Άστραψε και βρόντηξε» το Ηράκλειο!

«Άστραψε και βρόντηξε» το Ηράκλειο!

Σε λιγότερη από μία ώρα αγώνα η ομάδα του Νίκου Παπαρούνη συνέτριψε τη Νέα Ιωνία (4-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 02/12/2017

Μόνο στα... χαρτιά ήταν ντέρμπι το παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου για την 12η αγωνιστική του 1ου ομίλου στην Α' κατηγορία. Στον αγωνιστικό χώρο, το Ηράκλειο μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση με τη Νέα Ιωνία και έφτασε στο επιβλητικό 4-0 σε λιγότερη από μία ώρα αγώνα! Παρουσία περίπου 500 φιλάθλων, η ομάδα του Νίκου Παπαρούνη παρουσίασε για ακόμη μία φορά το δυναμικό της πρόσωπο στις εντός έδρας υποχρεώσεις της και επικράτησε κατά κράτος των φιλοξενούμενων, που φάνηκαν ανήμποροι να αντιδράσουν και να ζητήσουν κάτι από το παιχνίδι. Για ακόμη μία φορά πρωταγωνιστής ήταν ο εντυπωσιακός Γκούγκας, που σκόραρε δύο φορές και έφτασε αισίως τα 13 γκολ. 

Από τα πρώτα λεπτά οι «νερατζούρι» φρόντισαν να... ξεκαθαρίσουν τις διαθέσεις τους και να διαμηνύσουν στους αντιπάλους τους πως θα ακολουθούσε δύσκολο απόγευμα. Μόλις στο 9' ο Καφετζής είχε δοκάρι με πλασέ, για να ανοίξει το σκορ στο 15' από το υπέροχο σουτ του Κατσούλη (1-0). Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές της Νέας Ιωνίας ισορρόπησαν το παιχνίδι, έψαξαν την ισοφάριση, όμως το δεύτερο γκολ του αγώνα ήρθε επίσης από τους Ηρακλειώτες. Ήταν το 36' όταν ο Καφετζής έκανε την πάσα στον κενό χώρο, ο Γκούγκας πέρασε δύο αντιπάλους του, έβαλε μπροστά την μπάλα και αφού πλησίασε τον Κώνστα, τον προσπέρασε για να πλασάρει πλέον σε κενή εστία για το 2-0. Ουσιαστική αυτή ήταν και η χαριστική βολή για τη Νέα Ιωνία, που μάλιστα αναγκάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο από το 42' λόγω αποβολής του Μπιρμπίλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Ηράκλειο πέτυχε άλλα δύο γρήγορα γκολ και «κλείδωσε» το τρίποντο. Στο 49' ο Καφετζής εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκούγκας με γυριστή κεφαλιά σκόραρε για το 3-0, ενώ στο 55' ο Κώνστας δεν μπλόκαρε την μπάλα από το μακρινό σουτ του Κατσούλη, με τον Σπυριδάκη να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να γράφει το 4-0 με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι!

Στη συνέχεια το Ηράκλειο κατέβασε συνειδητά ταχύτητα, με τον Νίκο Παπαρούνη να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου τέσσερις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του. Ουσιαστικά, στο τελευταίο ημίωρο υπήρξε ελάχιστος καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου, λόγω και των συνεχών διακοπών από τον τραυματισμό του τερματοφύλακα Κώνστα της Νέας Ιωνίας, ο οποίος έσφιγγε τα δόντια και έμενε στο παιχνίδι, για να μην αφήνει την ομάδα του με εννέα ποδοσφαιριστές, μια και ήδη είχαν γίνει οι τέσσερις αλλαγές. Μέσα σε αυτό το διάστημα, πάντως, ο Σπυριδάκης πέτυχε άλλο ένα γκολ, αυτή τη φορά με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κατσούλη, ωστόσο συνελήφθη σε θέση οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό Αθανασίου. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ευαγγέλου (πρώτος βοηθός ήταν ο Όντος) βρήκε το Ηράκλειο να πανηγυρίζει μία άνετη επικράτηση, που το έφερε μια... ανάσα από την πρώτη θέση!

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Νίκος Παπαρούνης): Γκλώτσος, Μέρτκολα, Κατσούλης, Φερεντίνος, Αναγνωστόπουλος, Λύκος, Τσιρκινίδης (57' Μέτσο), Χρήστου (56' Δήμας), Γκούγκας (52' Βασιλός), Καφετζής (57' Τελάι), Σπυριδάκης

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Γιώργος Καρατζάς): Κώνστας, Κοντής, Θέρμος (51' Ντεντέι), Βιντισίτα, Χρούσης, Μπιρμπίλης, Μύττης, Βογατσάς, Πρισιμιτζής, Γεωργόπουλος (60' Πανταγιάς), Τριάντης (31' λ. τρ. Μάντεσης (51' λ. τρ. Κουτσιούμπας).

 

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 21:56