Ηράκλειο για μεγάλα πράγματα!

Ηράκλειο για μεγάλα πράγματα!

Η ομάδα του Νίκου Παπαρούνη λύγισε και τους Τράχωνες, πετυχαίνοντας την έκτη συνεχόμενη νίκη της (1-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 16/12/2017

Στόχος του, όταν ξεκινούσε την προετοιμασία του στο καλοκαίρι, δεν ήταν η πρώτη θέση, αυτό το Ηράκλειο, όμως, είναι φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα! Το απέδειξε και σήμερα, νωρίς το απόγευμα (16/12), απέναντι σε μία εκ των πλέον δυσκολοκατάβλητων ομάδων του πρωταθλήματος, όπως είναι οι Τράχωνες. Η ομάδα του Νίκου Παπαρούνη λύγισε τον αντίπαλό της με 1-0 και, παράλληλα, πανηγύρισε την έκτη συνεχόμενη νίκη της, φτάνοντας στους 29 βαθμούς και τη δεύτερη θέση στον 1ο όμιλο της Α' κατηγορίας, έχοντας δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ήφαιστο Περιστερίου.

 

Το έκρινε ο Αντωνόπουλος

Στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι, όπως οι περισσότεροι θα περίμεναν, με πολλές δυνατές μονομαχίες, αρκετό πάθος από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, το οποίο ως εκ τούτου δεν πρόσφερε αρκετές στιγμές ποιοτικού ποδοσφαίρου στους περίπου 250 φιλάθλους που το παρακολούθησαν. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι, όμως οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 10', στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησαν, χάρη σε κοντινό πλασέ του Αντωνόπουλου μετά από ασίστ του Γκούγκα και ενέργεια που ξεκίνησε από τον Καφετζή (1-0). Στη συνέχεια του πρώτου μέρους το Ηράκλειο ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, έχοντας μία καλή στιγμή για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 24', όταν ο Καφετζής από πλεονεκτική θέση σούταρε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Δράμπαλη. Κατά τα άλλα, δεν καταγράφηκε κάποια άλλη σπουδαία φάση σε αυτό το διάστημα.

 

Πίεσαν χωρίς αποτέλεσμα οι Τράχωνες

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αλίμου μπήκε με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο, επιδιώκοντας να μεταφέρει το σκηνικό στην εστία του Γκλώτσου, με στόχο βέβαια να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα και να φτάσει έστω στην ισοφάριση. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλείου αμύνονταν σθεναρά και με αποτελεσματικότητα, έχοντας μάλιστα άλλη μία καλή στιγμή για να πετύχουν δεύτερο γκολ, όταν ο Αντωνόπουλος δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από το γύρισμα του Γκούγκα στο 59'. Δύο λεπτά μετά (61') οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Τσολάκου με δεύτερη κίτρινη, κάτι που πάντως δεν φάνηκε να τους πτοεί ιδιαιτέρως! Θα 'λεγε κανείς, μάλιστα, πως παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα απείλησαν περισσότερο την εστία των γηπεδούχων. Ίσως στην καλύτερη στιγμή τους, στο 71', ο Ζυγοκώστας σούταρε μόλις άουτ από καλή θέση! Στο 77', επίσης, ο Τσώνης γύρισε το κορμί του, όμως δεν σούταρε με δύναμη, σε φάση διαρκείας, δίνοντας την ευκαιρία στους αμυνομένους να απομακρύνουν. Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν «σφραγίσει» το τρίποντο, όμως στις επικίνδυνες αντεπιθέσεις που εκδήλωναν, δεν είχαν τις σωστές επιλογές στην τελική πάσα.

Το τέλος του αγώνα βρήκε το Ηράκλειο να παίρνει μία σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο, που θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι. Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Σφακιανάκη, που είχε βοηθούς τους Τζανή και Κωσταγιάνη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Νίκος Παπαρούνης): Γκλώτσος, Μέρτκολα, Κατσούλης, Φερεντίνος, Αναγνωστόπουλος, Λύκος, Τσιρκινίδης, Χρήστου, Γκούγκας (90' Τούμπας), Καφετζής (86' Σπυριδάκης), Αντωνόπουλος (70' Δήμας)

ΤΡΑΧΩΝΕΣ (Γιάννης Κουσάνας): Δράμπαλης, Βαρέσης (52' Καρβούνης), Ποτουρίδης, Στεργιάκος, Προμπονάς (30' λ. τρ. Ζυγοκώστας), Τσώνης, Τσολάκος, Δημογιάννης, Νικολάου, Κύλογλου (70' Αυγέρης), Φατσέας.

 

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 22:10