Ματσάρα στον Χολαργό!

Ματσάρα στον Χολαργό!

Ισόπαλες με 2-2 αναδείχθηκαν η ομώνυμη ομάδα και ο ΓΣ Αργυρούπολης.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 18/03/2018

Έναν συναρπαστικό αγώνα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του δημοτικού σταδίου Χολαργού A' το απόγευμα του Σαββάτου (17/3). Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο της Α' κατηγορίας, Χολαργός και ΓΣ Αργυρούπολης έμειναν στο ισόπαλο 2-2, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια για εξασφάλιση της σωτηρίας και τους γηπεδούχους να μένουν με αρκετά παράπονα από τη διαιτησία.

Το ματς ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν τις ενέργειές τους, κάτω από τον δυνατό άνεμο που παρεμβάλλονταν στο έργο τους και που σταδιακά εξασθενούσε. Στο 7' ο Τσιτσίλιας έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση στο «παραθυράκι» της εστίας από τη σέντρα σουτ που επιχείρησε ο Ζώης, ενώ στο 15' σε κόρνερ απομακρύνθηκε η μπάλα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κοκκινέλη στο πρώτο δοκάρι. Στο 21' οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, όταν ο Μεντόλλι έκανε όμορφη ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Γκρεβτσίδης με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 40' ο Ζώης πλάσαρε άουτ από το σκαφτό φάουλ του Χάλου, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γιαννίκος σούταρε με δύναμη άουτ, μετά από άστοχη έξοδο του Σκαλαίου. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Χιόνης ανέκοψε με τάκλιν τον Α. Καζάκο, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, όμως ο Χρυσάφης, που ήταν κοντά στη φάση, διέταξε με χαρακτηριστική κίνηση να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος οι Χολαργιώτες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν για την ισοφάριση, που τελικά σημειώθηκε στο 59'. Σε εκτέλεση φάουλ ο Π. Καζάκος πήρε την πρώτη κεφαλιά, στην πορεία της μπάλας πετάχθηκε ο Χάλος που μάλλον βρήκε την μπάλα, επίσης με το κεφάλι, για να καταλήξει στη γωνία του Τσιτσίλια για το 1-1. Στο 61' οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική, διπλή ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Τσιτσίλιας εξουδετέρωσε με τα πόδια αρχικά σουτ του Π. Καζάκου και στην εξέλιξη της φάσης κοντινό πλασέ του Χάλου! Ωστόσο, το 2-1 γράφτηκε στο 69', με τον Λυρά να σουτάρει με δύναμη και την μπάλα να χτυπάει στο υψωμένο χέρι αμυνόμενου ποδοσφαιριστή, για να προσγειωθεί στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενούμενων! Στο 72' ο Τσιτσίλιας μπλόκαρε πλασέ του Π. Καζάκου από πλεονεκτικό σημείο, για να φτάσουμε στο 76', όταν ο Γιαννίκος σκόραρε με γυριστή κεφαλιά για το 2-2 μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκρεβτσίδης. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία και να αντιδράσουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Παρ' όλα αυτά, φωνάζουν για μία φάση που καταγράφηκε στο 81', όταν ο Ζώης δέχθηκε μαρκάρισμα, πιθανόν στην μπάλα, από αντίπαλο αμυντικό, με τους ανθρώπους του Χολαργού να ζητούν πέναλτι και τον Χρυσάφη να δίνει κόρνερ, συμβουλευόμενος και τον δεύτερο βοηθό του, Τσάγκαρη. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Ζώης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση στον διαιτητή, αφού πρώτα είχε κάνει ιδιαιτέρως δυνατό μαρκάρισμα στον Κακούτη, σε διεκδίκηση της μπάλας. Πρώτος βοηθός της αναμέτρησης ήταν ο Κοκαρίδας.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Γιώργος Τσαμόπουλος): Σκαλαίος, Γερώνυμος (53' Λυράς), Κοντογιάννης, Παπαθανάσης, Νταϊφώτης, Τσουτσουδάκης, Α. Καζάκος, Χάλος, Π. Καζάκος, Τρυφιάτης (46' Καρράς), Σπ. Ζώης

ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γιάννης Λεβέντης): Τσιτσίλιας, Χιόνης, Κακούτης, Βασιλάκης, Γιαννίκος, Κοτρότσος, Μεντόλλι (55' Παπαευθυμίου), Γκρεβτσίδης (93' Γαλάνης), Μαρούντας (46' Λεβέντης), Κοκκινέλης, Δρακοντίδης.