Φινάλε… θρίλερ στην Α' ΕΠΣΑ!

Φινάλε… θρίλερ στην Α' ΕΠΣΑ!

Κρίνεται η παραμονή στο ντέρμπι ανάμεσα στη Δόξα Βύρωνος και το Μικρασιατικό έχοντας παράλληλα τα βλέμματα στραμμένα στο Ηράκλειο

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 04/05/2018

Ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣΑ, που αναμφίβολα, ήταν το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών και στους δύο ομίλους! Την αυλαία ανοίγει το Σάββατο το απόγευμα (17:00) ο 1ος όμιλος, εκεί όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στη Δόξα Βύρωνος και το Μικρασιατικό Καισαριανής. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Ηρακλείου με την Τερψιθέα με την τελευταία να… καίγεται για τη νίκη, αφού αν ηττηθεί υποβιβάζεται ότι και να γίνει στο άλλο ματς.

Τα σενάρια της παραμονής

Επειδή όλα είναι ρευστά, όσον αφορά την αποφυγή της 14ης θέσης που οδηγεί στη Β’ ΕΠΣΑ, σας παρουσιάζουμε για το τι ψάχνουν, στην τελευταία στροφή, Δόξα Βύρωνος, Μικρασιατικός Καισαριανής και Τερψιθέα.

Μικρασιατικός (12ος, 30 β., τερμ. 30-40): Με νίκη ή με ισοπαλία στον αγώνα με τη Δόξα παραμένει στη Κατηγορία, χωρίς να την ενδιαφέρει για το τι γίνεται στο Ηράκλειο. Αν χάσει θα θέλει την ίδια ώρα η Τερψιθέα να ηττάται με τη σειρά της. Σε διαφορετική περίπτωση υποβιβάζεται, αφού δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με την Τερψιθέα. Αντίθετα, ευνοείται στην ισοβαθμία με τη Δόξα.

Δόξα Βύρωνος (13η, 30 β., τερμ. 25-36): Μόνο με νίκη στον αγώνα με τον Μικρασιατικό παραμένει στην κατηγορία σίγουρα. Αν μείνει στην ισοπαλία ή χάσει, θα πρέπει την ίδια ώρα να μην κερδίζει η Τερψιθέα στο Ηράκλειο. Ευνοείται στην ισοβαθμία με τους "κυανόλευκους". Αντίθετα, δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με τον Μικρασιατικό.

Τερψιθέα (14η, 29 β., τερμ 32-47): Μόνο τη νίκη ψάχνει στο Ηράκλειο για να παραμείνει στην κατηγορία. Αν χάσει, αυτόματα υποβιβάζεται. Στην ισοπαλία, υπάρχουν τα εξής σενάρια: Αν μείνει ισόπαλο το ματς στο Βύρωνα, ή ηττηθεί η Δόξα, τότε υποβιβάζεται. Αν όμως χάνει ο Μικρασιατικός, παραμένει στην κατηγορία η Τερψιθέα, αφού ευνοείται στην ισοβαθμία. Δεν ευνοείται με τη Δόξα.

Οι αναμετρήσεις μεταξύ των τριών διεκδικητών της παραμονής

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ 2-0

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ (5/5)

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ 0-3

ΤΕΡΨΙΘΕΑ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ 1-2

ΤΕΡΨΙΘΕΑ – ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ 1-2

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ 1-2

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής κριτήρια, σύμφωνα με το άρθρο 4, παράγραφος 5 του ΚΑΠ:

Α) Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς

Β) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς

Γ) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς

Δ) Διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων στο πρωτάθλημα

Ε) Καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων στο πρωτάθλημα

ΣΤ) Καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων στο πρωτάθλημα

Ζ) Μπαράζ