Με «ευρωπαϊκή» γκολάρα Παππά ο Μακεδονικός 2-1

Με «ευρωπαϊκή» γκολάρα Παππά ο Μακεδονικός 2-1
από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 13/04/2016

Σε έναν αγώνα όπου υπήρχε μονόπλευρο ενδιαφέρον από τους γηπεδούχους, έστω και αν δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα, ο στόχος και ο σκοπός επιτεύχθει. Στην προκειμένη περίπτωση μέσω άλλου αποτελέσματος (βλέπε Θερμαϊκός Θέρμης – ΠΑΟ Κουφαλίων 2-1).

Η Ηλιούπολη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι απέναντι σε έναν μεταμορφωμένο Μακεδονικό ο οποίος έδωσε χρόνο σε όλες τις «ρεζέρβες» που είχε στην διάθεσή του ο Γιώργος Αβραμίδης. Στο 21ο λεπτό ασκώντας ασφηκτική πίεση η Ηλιούπολη, ο Τσεβρεντζής βρέθηκε απέναντι από τον Παρασκευόπουλο σημειώνοντας το 1-0.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, σε μία ανύποπτη φάση, ο Πρίφτης με πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια και έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, σαφώς και οι γηπεδούχοι είχαν μεγαλύτερο βάρος και άγχος στα πόδια τους, γνωρίζοντας την ρευστότητα και του άλλου αγώνα που γινόνταν στην Θέρμη. Αυτό προφανώς και λειτούργησε αρνητικά, με αποτέλεσμα οι απελευθερωμένοι από άγχος νεαροί ποδοσφαιριστές του Μακεδονικού να πάρουν κεφάλι στο σκορ με ένα εξαιρετικό σε ενέργεια και εκτέλεση γκολ από τον Βασίλη Παππά.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φέρουν την μπάλα στα καρέ του Μακεδονικού, όπως πότε τα δοκάρια, πότε η αστοχία τους στέρησε το τέρμα της ισοφάρισης.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους ανακουφισμένους από την στιγμή που άκουσαν ότι ο αντίπαλός του για την απευθείας θέση του υποβιβασμού έχασε με 2-1.

Μικροένταση δημιουργήθηκε στο τέλος, έξω από τα αποδυτήρια των δυο ομάδων, προφανώς προερχόμενοι από το άγχος και την πίεση του αποτελέσματος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συνέχεια, καθώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων όλοι αποχώρησαν ομαλά από το γήπεδο.

Δοκάρι: Παπατζίκος (1’, 64’).

Σκόρερ: Τσεβρεντζής (21’), Πρίφτης (42’), Παππάς (50’).

Διαιτησία: Κωνσταντινίδης (Παπαδόπουλος – Ντάβελας).

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Αμαλίδης, Τσεβρεντζής Γ. , Καρασαββίδης, Καρανίκας, Λιόντας, Αλμπανίδης, Θωμαϊδης (56’ Μαραντίδης), Τσολαρίδης, Παπατζίκος, Τσεβρεντζής Αν. (79’ Καρασαββίδης) , Κατσιγιάννης (56’ Κίτσιος).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Παρασκευόπουλος, Δαμιανίδης (70’ λ.τ Μπασκάκης), Μπιτζένης, Πόπτσης, Τσιλιγγερίδης, Πουρσανίδης (46’ Πεχλιβάνης), Παππάς, Λυκίδης, Πρίφτης, Λεσάϊ, Κρυστάλλης (66’ Γαρύφαλλος).

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 21:06