ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΣΚΑΚΗΣ: ‘’’ Εύχομαι κανείς να μην ζήσει τον τραμπουκισμό που ζήσαμε στο Παραλίμνι ’’(της Δέσποινας Συμεωνίδου)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΣΚΑΚΗΣ: ‘’’ Εύχομαι κανείς να μην ζήσει τον τραμπουκισμό που ζήσαμε στο Παραλίμνι ’’(της Δέσποινας Συμεωνίδου)

Ο 24χρονος αμυντικός από την Καλαμαριά μιλάει αυτή τη φορά έξω από το γήπεδο ,για το τι γίνεται μέσα σε αυτό. Αποκαλύπτει στην Δέσποινα Συμεωνίδου την μέχρι σήμερα πορεία του, και μιλά για τις καλύτερες και χειρότερες στιγμές του. Μας εξηγεί γιατί δεν έφτασαν στην άνοδο με τον Μακεδονικό και τι έγινε στο τελευταίο και πιο κρίσιμο παιχνίδι στις Σέρρες.

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 13/06/2016

 

 

-Η χρονιά ολοκληρώθηκε αλλά χωρίς να πετύχετε τον μεγάλο στόχο που ήταν η άνοδος στην Γ εθνική. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε στα μπαράζ και δεν τα καταφέρατε;

-Δεν ξέρω αν έφταιξε κάτι αγωνιστικό. Η ομάδα μας σαφώς και ήταν κουρασμένη από τα πολλά παιχνίδια .Δεν δείξαμε ίσως την κατάλληλη συγκέντρωση σε κρίσιμα παιχνίδια όπως αυτό με την Καρδία εντός έδρας και για κακή μου τύχη από δύο προσωπικά λάθη πιστεύω χάσαμε και το παιχνίδι. Πιστεύω πάραυτα ο ,τι έπαιξαν μεγάλο ρόλο και έξω-αγωνιστικοί παράγοντες, όπως το αποκορύφωμα στο παιχνίδι με το Παραλίμνι που για όλους μας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία αυτό που ζήσαμε και εύχομαι σε κανέναν ποδοσφαιριστή να μην το ζήσει καθώς μόνο στον αγωνιστικό χώρο δεν κρίθηκε αυτό το παιχνίδι.

 

 

-Αν σου ζητούσαν να διαλέξεις ανάμεσα στον τίτλο του πρωταθλητή της ΕΠΣΜ ,το κύπελλο που κατακτήσατε στην ΕΠΣΜ και την άνοδο που δεν ήρθε τελικά , τι θα προτιμούσες;

-Σίγουρα και το κύπελλο είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία , η χαρά και τα συναισθήματα που νιώθεις δεν περιγράφονται μέσα σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο όπως η Τούμπα όπως και η χαρά του να βγεις πρωταθλητής σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα και να καταφέρεις να ολοκληρώσεις τους στόχους σου μια ολόκληρης χρονιάς. Όμως πιστεύω πως για όλους πιο σημαντική είναι η άνοδος που δεν ήρθε δυστυχώς, οπότε και θα διάλεγα αυτήν.

 

 

-Έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις την νέα χρονιά ,θα παραμείνεις στον Μακεδονικό ή θα αλλάξεις λιμάνι;

-Είναι πολύ νωρίς πιστεύω ακόμη για να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Αρχικά θέλω να συνέλθω και να ξεκουραστώ από την φετινή χρονιά .Θα μιλήσω με τους υπεύθυνους της ομάδας και τη διοίκηση για να δω τι σκέφτονται για τη νέα χρονιά και βλέπουμε από εκεί και πέρα.

 

Δεν έχει πάρει τις αποφάσεις του ακόμη γιά την νέα χρονιά,όπως δήλωσε στην Δέσποινα Συμεωνίδου και στο pamebala.gr

ΜΠΑΣΚΑΚΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 2

 

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

-Θα ήθελα να φτάσω σε ένα σημείο να αγωνιστώ επαγγελματικά. Πιστεύω είναι εφικτό αυτά τα χρόνια, αγαπάω το ποδόσφαιρο , θέλω να βλέπω καλύτερο ποδόσφαιρο.Προσωπικός μου στόχος οπότε είναι να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα σε επαγγελματικά πλαίσια και να μπορέσω να προσφέρω όσα παραπάνω μπορώ.

 

-Ποιά είναι η στιγμή που θυμάσαι περισσότερο μέχρι σήμερα στην πορεία σου στο ποδόσφαιρο;

-Πιστεύω δεν είναι μόνο μια στιγμή που μπορώ να ξεχωρίσω , σίγουρα είναι όλη η φετινή πορεία , ήταν σίγουρα κάτι παραμυθένιο μπορώ να πω με τον τρόπο που έγινε.

 

 

- Παρά το αποτέλεσμα;

-Παρά το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα αυτή η χρονιά ήταν πραγματικά απίστευτη , μόνο νίκες , ένα υπέροχο κλίμα ,καλό αγωνιστικό ‘’πρόσωπο’’ οπότε δεν έχω κάτι να ξεχωρίσω πιστεύω. Σίγουρα σημαντική στιγμή ήταν ο τελικός στην Τούμπα όπου ήταν ανατροπή και είναι υπέροχο το συναίσθημα της νίκης.

 

 

Η ανατροπή στον τελικό του κυπέλου στην Τούμπα χαραγμένη στο μυαλό του

ΜΠΑΣΚΑΚΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 4

 

 

-Έχεις κάποιον ποδοσφαιριστή ως ίνδαλμα;

-Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές , ως αθλητικό ίνδαλμα πιστεύω θα μπορούσα να έχω τον CristianoRonaldo για την δουλειά που έχει κάνει , αλλά μιλάω καθαρά αθλητικά και αγωνιστικά και όχι έξω- γηπεδικά γιατί ενώ τον θαυμάζω  δεν συμφωνώ με κάποιες συμπεριφορές του όπως στο πως διαχειρίζεται την διασημότητα του.

 

 

-Συμφωνείς με την άποψη πώς δεν παίζει και τόσο ομαδικά;

-Πιστεύω ότι δεν είναι από τα άτομα που θα χαρακτήριζες ως πιο ομαδικά.

 

 

-Υποστηρίζεις κάποια ομάδα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα;

-Το ελληνικό πρωτάθλημα έχω σταματήσει να το παρακολουθώ πολύ τα τελευταία χρόνια γιατί με απογοητεύει λίγο το επίπεδο της χώρας μας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο .Οπότε κυρίως την Barcelona για τον τρόπο παιχνιδιού της , και η οποία είναι μια πολύ δουλεμένη ομάδα με πολύ ταλέντο μέσα.

 

-Ποιος ήταν εκείνος που σε ενέπνευσε να γίνεις ποδοσφαιριστής;

-Χωρίς καμία αμφιβολία ο πατέρας μου. Από πέντε χρονών ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Απόλλων Καλαμαριάς. Ήτανε αυτός που μου έδωσε το κίνητρο και το αγάπησα από την αρχή.

 

 

Υπερήφανος που ξεκίνησε απο τα τμήματα υποδομών του Απόλλωνα Καλαμαριάς

ΜΠΑΣΚΑΚΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 

 

 

-Ποιο θεωρείς ότι είναι το Α και το Ω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ;

-To σημαντικότερο είναι η τακτική , όταν την συνδυάζεις με ταλέντο και φυσική κατάσταση ,δύναμη και λιγότερο τεχνική τα τελευταία χρόνια πιστεύω μπορείς να καταφέρεις πολλά . Σίγουρο είναι πως για να φτάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο θέλει και πολύ δουλειά και κόπο.

 

-Αγωνιστικά κάνοντας την αυτοκριτική σου ,ποιο θεωρείς ότι είναι το πιο δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύνατο;

-Το πιο δυνατό μου σημείο πιστεύω είναι το πάθος μου , η φυσική μου κατάσταση ,που προσπαθώ όλο τον χρόνο να την έχω σε υψηλά επίπεδα. Το αδύναμο μου σημείο είναι ο παρορμητισμός μου ,μερικές φορές δεν σκέφτομαι καθαρά μέσα στο παιχνίδι και με παρασέρνει αυτό.

 

 

Απόλυτα ειλικρινής απέναντι στην Δέσποινα Συμεωνίδου

ΜΠΑΣΚΑΚΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 5

 

-Ποια η πιο δύσκολη έδρα που έχεις αγωνιστεί και γιατί σου έμεινε αξέχαστη;

-Έχω περάσει από πολλές δύσκολες έδρες καθώς έχω αγωνιστεί και στην παλιά Δ εθνική που συμμετείχαν πολλά χωριά εκτός Θεσσαλονίκης . Θέλω όμως να θίξω τη φετινή πιο δύσκολη έδρα στο Παραλίμνι , όχι δύσκολη τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι που σε επηρέαζε αλλά όσο στον τραμπουκισμό που δεχτήκαμε όταν φτάσαμε στο γήπεδο και τις συμπεριφορές φιλάθλων αν θεωρούνται αυτοί οι άνθρωποι φίλαθλοι.

 

 

-Υπάρχει κάποια στιγμή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας που θα ήθελες να ξεχάσεις;

-Όχι ,δε θα ήθελα να ξεχάσω κάτι από την ποδοσφαιρική μου καριέρα, αν και σίγουρα υπάρχουν πολλά λάθη μέσα σ’ αυτή αλλά μέσα από τα λάθη μαθαίνουμε, οπότε κρατάμε και τα  θετικά και τα αρνητικά και συνεχίζουμε!

 

 

Χαμογελαστοί ο Γιώργος Μπασκάκης με την Δέσποινα Συμεωνίδου και τον ιδιοκτήτη του sports cafe ΣΤΕΚΙ στην Καλαμαριά Γιώργο Μάγγο 

ΜΠΑΣΚΑΚΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 3