×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 576

Στην Γ' Εθνική ο Μακεδονικός, νίκη με 3-1 επί του Ολυμπιακού Κυμίνων

Στην Γ' Εθνική ο Μακεδονικός, νίκη με 3-1 επί του Ολυμπιακού Κυμίνων
από
στις 21/05/2017

Σε έναν αγώνα που έκρινε το ποια ομάδα της Α1' ΕΠΣΜ κατηγορίας θα προβιβαστεί στην Γ' Εθνική, ο Μακεδονικός ήταν ανώτερος καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και επικράτησε δίκαια επί του Ολυμπιακού Κυμίνων στην έδρα του, με σκορ 3-1 - Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Παντελίδη (31'), απάντησαν με Γιάννη Παπαποστόλου (33', 52') και Στασινόπουλο (87') οι παίκτες του Κώστα Βελιτζέλου.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε, με την ομάδα του Μακεδονικού να επιβάλει τον ρυθμό του, επιχειρώντας συνεχώς να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, ενώ ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός περιορίστηκε σε έναν ποδοσφαιρικό... "κλεφτοπόλεμο", περιμένοντας τον αντίπαλό του πίσω από την μπάλα, με στόχο να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Κι ενώ τα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα πέρασαν, με την ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου να κυριαρχεί, δείχνοντας πως το 1-0 είναι θέμα χρόνου, ήρθε η "έκπληξη", δια χειρός... Παπαθανασίου. Μιλάμε, φυσικά, για την φάση του 31ου λεπτού, όταν ο Τζίμας, από πλευράς φιλοξενούμενων, προσπάθησε να βρει σε κατάσταση αντεπίθεσης τον Παντελίδη με μακρινή μπαλιά, η οποία έφτασε στα πόδια του πορτιέρο του Μακεδονικού, ο οποίος άνευ σημαντικής πίεσης... γλίστρησε, δίνοντας την ευκαιρία στον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να του αποσπάσει την μπάλα και να πετύχει ένα από τα πιο εύκολα τέρματα της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, απέναντι σε ανυπεράσπιστη εστία, γράφοντας το 0-1.

Το αιφνίδιο τέρμα του Παντελίδη, πάντως, δεν ήταν ικανό να επηρεάσει σημαντικά τους ποδοσφαιριστές του Μακεδονικού, οι οποίοι συνέχισαν να απειλούν κατά ριπάς, με την απάντησή τους να έρχεται περίπου δύο λεπτά αργότερα. Ο Γιάννης Παπαποστόλου, στο 33' λοιπόν, έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής από τα δεξιά και πλάσαρε ιδανικά στην κλειστή γωνία του Μουρμούρα, που όσο και να προσπάθησε, δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να πετυχαίνει το 1-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μακεδονικός κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή. Συγκεκριμένα, στο 52' οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν όμορφα από τον άξονα, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Στασινόπουλος από τα δεξιά, που με μία πανέμορφη σέντρα βρήκε ολομόναχο τον Παπαποστόλου εντός μικρής περιοχής, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα.

Αυτή η εξέλιξη έφερε τροποποιήσεις στον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να αναγκάζεται να βγει μπροστά και τον Μακεδονικό να βρίσκει συνεχώς κενούς χώρους να "τελειώσει" το ματς, κάτι που έκανε στο 87' ο Στασινόπουλος, ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων. Το 3-1 δεν άλλαξε, μέχρι και το τέλος του αγώνα, με τον Μακεδονικό να "σφραγίζει" το εισιτήριό του για την Γ' Εθνική κατηγορία, γεγονός που προκάλεσε... ντελίριο ενθουσιασμού στο γήπεδο των Νεαπολιτών.

Μακεδονικός (Βελιτζέλος): Παπαθανασίου, Πιτσόκος, Αβαλιάν, Τσαμπάζης, Αντωνιάδης (71' Κοτσίδης), Σπάσιτς, Γαρύφαλλος (69' Δήμου), Ζαγναφερης (79' Λεκίδης), Παπαποστόλου Γ., Στασινόπουλος, Γεωργίου

Ολυμπιακός Κυμίνων (Τσάρτσαλης): Μουρμούρας, Γαβανάς, Τρικαλινός, Τσακίρης, Μεσιάρης, Αυγέρος, Παντελίδης, Σαββαϊδης (84' Σεϊζης), Τζίμας, Ιβάνοφ, Τζαφάι

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 21 Μαϊος 2017 22:04