Ζαγναφέρης: «Κάλυψε γρήγορα το μείον 5 ο Μακεδονικός, με προσωπικότητα και νοοτροπία νικητή»

Ζαγναφέρης: «Κάλυψε γρήγορα το μείον 5 ο Μακεδονικός, με προσωπικότητα και νοοτροπία νικητή»
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 23/05/2017

Ότι δικαιούταν, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση πήρε ο Μακεδονικός, την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, σύμφωνα με τον έμπειρο επιθετικό και εκ των αρχηγών, Γιάννη Ζαγναφέρη, που κάνει τη διαφορά παραγωγικά την τελευταία τριετία.


Ο 25χρονος Ξανθιώτης σέντερ φορ των «πράσινων», που ξεχωρίζει για το ύψος του, έχει περάσει και από τον Οδυσσέα Κορδελιού και συγκρότησε τρίο-φωτιά στη γραμμή κρούσης, με Παπαποστόλου και Ογκουνσότο, δήλωσε στο «pamebala.gr»:

«Η άνοδος κρίθηκε στη σταθερή πορεία που είχαμε στη διάρκεια της σεζόν και στην προσωπικότητα της ομάδας, που «χτίσαμε» τα τελευταία χρόνια.

Αν και σημαντικά είναι τα δυο κερδισμένα ντέρμπι με τον Θερμαϊκό, θεωρώ ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε στα «μικρά» ματς και στο ότι καταφέραμε να μην χάσουμε βαθμούς εκεί που έχασαν άλλοι.

Δεν υπήρχε στιγμή που να μην πιστεύαμε ότι θα πετύχουμε.

Αποκτήσαμε γρήγορα νοοτροπία νικητή και φάνηκε στο γήπεδο. Το ατού του Μακεδονικού είναι η πολυμορφικότητα, που καταλήγει σε ένα δυνατό σύνολο.

Σκληρή αμυντική δουλειά, μαζί με επιθετικό πλουραλισμό, συνθέτουν ένα ισχυρό σύνολο, που όμοιό του δεν υπήρχε φέτος στην κατηγορία».


«ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΟΛΩΝ»


Για να συνεχίσει ο Ζαγναφέρης:

«Πρωταρχικά η άνοδος αφιερώνεται σε όλη την ομάδα, για τον ιδρώτα που σπαταλήσαμε όλη τη χρονιά και μετά στους παράγοντες που συντέλεσαν στην εκπλήρωση των στόχων.

Γνωρίζαμε εξαρχής την αυξημένη δυσκολία, λόγω της αφαίρεσης 5 βαθμών από πέρυσι, αλλά ήταν κάτι με το οποίο έπρεπε να συμβιβαστούμε.

Έπρεπε να το ξεπεράσουμε και να το ξεχάσουμε, υπήρχαν ματς για την ανατροπή, ήταν στο χέρι μας.

Καταφέραμε να καλύψουμε σχετικά γρήγορα αυτή την απόσταση, τη διαφορά και το μειονέκτημα και αυτό ήταν «κλειδί», γιατί μας έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση.

Την περσινή χρονιά, που χάσαμε στο τέλος την άνοδο, θέλω να τη διαγράψω, δε θέλω να σχολιάσω κάτι σε αυτό. Στο τέλος μένει η δικαίωση για όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια.

Πήραμε ότι δικαιούμασταν, έστω και καθυστερημένα.


«ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΣΤΗ Γ΄, ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ»

Καταλήγοντας, ο επιθετικός του Μακεδονικού πρόσθεσε:

«Το ρόστερ του Μακεδονικού δεν έχει κάτι να ζηλέψει από αυτά ομάδων Γ΄ Εθνική.

Μη ξεχνάμε ότι διαθέτουμε παίκτες που έχουν παίξει και στην Α΄ Εθνική.

Σε αυτό μπορεί να βασιστεί ο Μακεδονικός, για να εδραιώσει τη θέση του στην κατηγορία.

Είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους, προς το παρόν γευόμαστε τη χαρά της επιτυχίας.

Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος που βοήθησα στην επιστροφή της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες όπου ανήκει και αυτό μετρά παραπάνω από τις ατομικές επιδόσεις του καθενός».