×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

ΕΠΣ Πειραιά: Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας

ΕΠΣ Πειραιά: Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας

Ανακοινώθηκαν επίσης Ποινές Ποδοσφαιριστών - Κλήσεις σε απολογία

από
στις 28/03/2017

O Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κ. Ι. Ποντίκης αναφορικά με το θέμα των εξαιρέσεων διαιτητών από τα σωματεία θέλει να διευκρινίσει τα εξής:

«Σαφώς και ορισμένα σωματεία μας- λίγα- μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού- κατά καιρούς έχουν αποστείλει έγγραφα με τα οποία ζητούν την εξαίρεση συγκεκριμένων διαιτητών που θεωρούν ότι τους έχουν αδικήσει.

Ωστόσο πρέπει να  ενημερώσουμε ότι βάση των κανονισμών κανένα σωματείο δεν έχει δικαίωμα να  εξαιρέσει διαιτητή και να το ΔΕΧΘΕΙ η Ε.Δ.

Βεβαίως τα μέλη της Επιτροπής σε πολλές περιπτώσεις – άτυπα - και θέλοντας να προστατεύσουν διαιτητές αλλά και σωματεία, λαμβάνουν υπόψη τους αυτά τα έγγραφα εξαιρέσεων που όμως δεν μπορεί να είναι ο κανόνας.

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί να συμβεί  κάτι τέτοιο, ειδικά  όταν υπάρχουν   κωλύματα διαιτητών (επιλογή αρκετών διαιτητών σε αγώνες Εθνικών Κατηγοριών) που κάνουν  το έργο της Επιτροπής δύσκολο για τον ορισμό  διαιτητών  ικανών  ώστε να βγάλουν σε πέρα  το πρόγραμμα των αγώνων.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι βάση του κανονισμού διαιτησίας, οι μόνοι που μπορούν να εξαιρέσουν είναι οι ίδιοι διαιτητές (εντοπιότητα, προηγούμενα γεγονότα, ύπαρξη αθλητικού ιστορικού ως αθλητή, συγγένεια κλπ) και αυτές οι εξαιρέσεις  υποχρεωτικά λαμβάνονται υπόψη από την Επιτροπή.

Η Επιτροπή προσπαθεί να είναι όσο περισσότερο δίκαιη μπορεί και ειδικά στα παιχνίδια ξεχωριστού ενδιαφέροντος, φροντίζει να εφιστά την προσοχή των διαιτητών, αλλά και να καλύπτει τους αγώνες  με  παρατηρητές διαιτησίας ώστε να έχει ιδία άποψη.

Τέλος  πρέπει να αναφερθεί ότι τα μέλη της διοίκησης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ που κάθε Σαββατοκύριακο γυρίζουν τα γήπεδα κι έχουν λόγο  σε ότι αφορά τα θέματα ασφαλείας και τάξης,  δεν είναι Παρατηρητές διαιτησίας».

*Με το υπ΄ αρ. 928/27.3.2017 έγγραφο του, το σωματείο ΕΝΩΣΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ που απέστειλε  στη Γραμματεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει ότι  θα  αγωνισθεί κανονικά στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

Έτσι ο αγώνας της 22ης αγωνιστικής ΕΝΩΣΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ – ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ θα διεξαχθεί κανονικά.

Κλήσεις σε απολογία

Από την Πειθαρχική Επιτροπή  καλούνται σε έγγραφη απολογία το σωματείο ΕΝΩΣΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ (αγώνας της 25.3.2017  που δεν διεξήχθη, ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ), το σωματείο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ο εκπρόσωπός του κ. ΤΣΙΑΚΟΣ Ι. και ο μασέρ του κ. ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ Ι. (αγώνας της 26.3.2017 ΑΕ ΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ).

*Τα σχετικά υπομνήματα θα πρέπει να υποβληθούν στην γραμματεία της  Ένωσης  έως και 3 ημέρες από την ενημέρωση των σωματείων και των εκπροσώπων τους.

Ποινές Ποδοσφαιριστών

Η Πειθαρχική Επιτροπή της  Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αφού έλαβε υπόψη της τις  σχετικές διατάξεις του άρθρου 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., καθώς επίσης τα Φύλλα Αγώνων Πρωταθλήματος της 25&26.3.2017 , διοργάνωσης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, επιβάλλει ποινές σε ποδοσφαιριστές σωματείων ως εξής:

ΤΖΑΒΑΡΑΣ Ι. ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ   ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. (Κ) ΑΠΟ 27.3.2017.

ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ Σ. ΕΝΩΣΗ Α.Α. ΡΕΝΤΗ  ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. (Κ) ΑΠΟ 26.3.2017.

ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ Η. ΠΗΓΑΣΟΣ  ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. (Κ) ΑΠΟ 27.3.2017.

ΓΕΡΟΝΤΑΚΗΣ Γ. ΔΑΦΝΗ ΤΑΜΠΟΥΡΙΩΝ   ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. (Κ) ΑΠΟ 27.3.2017.

ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ Π. ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ  ΤΕΣΣΕΡΙΣ  (4) ΑΓ.ΗΜ.  ΑΠΟ 27.3.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 40€

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ  ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ.  ΑΠΟ 27.3.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 10€

ΤΑΝΚΑΣ Α. ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ  ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ.  ΑΠΟ 27.3.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 10€

ΡΗΓΟΥΤΣΟΣ Ε. ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ  ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ.  ΑΠΟ 27.3.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 10€

*Στο σωματείο ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ  επιβάλλεται αυτοδίκαια χρηματική ποινή  πενήντα (50) ευρώ, άρθρο 16 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα (κακή συμπεριφορά ομάδας όταν κατά την διάρκεια ενός αγώνα αποβάλλονται τρείς( 3) ποδοσφαιριστές).