Σεμινάριο Ολυμπιακού σε κατάμεστη αίθουσα στο Κορωπί! (pics&video)

Σεμινάριο Ολυμπιακού σε κατάμεστη αίθουσα στο Κορωπί! (pics&video)

Το ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ ήταν εκεί και έχει το ρεπορτάζ * Τι δήλωσαν ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βασίλης Νάνος αλλά και το υπόλοιπο επιτελείο των Πειραιωτών

από Φλώρα Μακρή
στις 02/10/2015
στην ΕΠΣΑΝΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (1/10) στο Δημαρχείο Κορωπίου το σεμινάριο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει με τις Ακαδημίες του Α.Ο. Κορωπίου. Το ενδιαφέρον των αθλητών, των γονέων και γενικότερα του φίλαθλου κόσμου ήταν τεράστιο κι αυτό αποτυπώνεται στην πολυπληθή παρουσία, με την αίθουσα να είναι ασφυκτικά γεμάτη και τον Φώτη Μπαλτίδη (Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας του Α.Ο.Κ.) να εκφράζει την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον του κόσμου.

 

 

 

 

Το σεμινάριο που οργάνωσε το επιτελείο των Πειραιωτών, περιελάμβανε ενημέρωση κυρίως για τον τομέα της ψυχολογίας στους νεαρούς αθλητές αλλά και για τον σημαντικότατο τομέα της διατροφής. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή...

 

Αρχικά στο βήμα ανέβηκε ο Υπεύθυνος Ακαδημίας του ΑΟ Κορωπίου Πάντου Παναγιώτης ο οποίος καλωσόρισε στην πόλη τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, με τον σύλλογο της Ανατολικής Αττικής βέβαια να έχει ενταχθεί ως γνωστόν στο δίκτυο Ακαδημιών της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

 

 

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης ο οποίος αφού εξέφρασε δημόσια τα «ερυθρόλευκα» αισθήματα του ξεκαθάρισε πως «εμείς ως Δήμος δεν παρεμβαίνουμε στο έργο των ομάδων». Παράλληλα δήλωσε πως παραμένει πάντα ανοιχτός και θετικός στο να πραγματοποιούνται τόσο σημαντικά σεμινάρια απ' όποια ομάδα κι αν διοργανώνονται, ενώ ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή επιτυχία σε όλους με διακρίσεις.

 

 

Από εκεί και πέρα, ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βασίλης Νάνος, αφού έκανε έναν σύντομο πρόλογο και αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με τον Α.Ο. Κορωπίου, έδωσε... πάσα στον Γιάννη Ζαρώτη, Αθλητικό ψυχολόγο. Ο κ. Ζαρώτης ανέλυσε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ψυχολογία στους αθλητές και πιο συγκεκριμένα στους νεαρούς αθλητές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σχέση γονέα – αθλητή (παιδιού). Μάλιστα αφού ολοκλήρωσε την ανάλυση του, απάντησε και σε ορισμένες ερωτήσεις γονέων και αθλητών κερδίζοντας το χειροκρότημα.

 

 

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Διατροφολόγος Διονυσία Αργυροπούλου, η οποία και εκείνη με την σειρά της αναφέρθηκε στον σημαντικότατο τομέα της διατροφής ενός αθλητή. Το σεμινάριο έκλεισε με τον κ. Πάντου ευχαριστεί το επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και να τονίζει πως «είναι τιμή μας που ήρθατε στην πόλη μας», ενώ ευχαρίστησε και τον κόσμο που έδωσε το παρών.

 

 

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας του Α.Ο.Κ. Φώτης Μπαλτίδης.

 

Βασίλης Νάνος (Διευθυντής του Δικτύου Σχολών Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός)

 

Γιάννης Ζαρώτης (Αθλητικός ψυχολόγος)

Διονυσία Αργυροπούλου (Διατροφολόγος)