×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Την πρόκριση η ΑΠΕΛ!

Την πρόκριση η ΑΠΕΛ!

Η Λαυρεωτική νίκησε 1-0 την Μαρκό με γκολ του Βαλεντίνου Γιαχάεβ και πέρασε στη δ' φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ

από
στις 20/01/2016
στην ΕΠΣΑΝΑ

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ - ΜΑΡΚΟ 1-0

 

Ντέρμπι με τα όλα του στο Λαύριο... Ύστερα από ένα ματς το οποίο πήγε στη δύναμη και το πάθος, η ΑΠΕ Λαυρεωτική νίκησε 1-0 την Μαρκό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ.

 

Ήταν μια αναμέτρηση όπου οι γηπεδούχοι του Γιώργου Κόλτζου ήταν καλύτεροι στο α' μέρος απειλώντας κυρίως με τον Βαλεντίνο Γιαχάεβ, ενώ στην επανάληψη το Μαρκόπουλο ισορρόπησε την κατάσταση δημιουργώντας δύο – τρεις καλές στιγμές. Βέβαια το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και λογικό, καθώς ο ισχυρός άνεμος δυσκόλεψε τις προσπάθειες και των 22 ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να δούμε πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, δυνατά μαρκαρίσματα και πολλά νεύρα. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αποβληθεί στο 85' για την ΑΠΕΛ ο Κώστας Πώχος, ο οποίος σε μια αντιπαράθεση που είχε με τον Τζανή έκανε την κίνηση να χτυπήσει με κουτουλιά τον αντίπαλο του.

 

Ο διαιτητής Πανούτσος που ήταν άψογος είδε την κοκορομαχία και τιμώρησε (σωστά) με απευθείας κόκκινη κάρτα τον στόπερ της Λαυρεωτικής, πιο πολύ για την πρόθεση του και όχι για το χτύπημα, καθώς τέτοιο δεν υπήρξε. Από εκεί και πέρα, τη διαφορά στο ματς την έκανε η ποιότητα του Βαλεντίνου Γιαχάεβ, κι ας έβαλε το πιο εύκολο γκολ της ζωής του στο 60' με κοντινό πλασέ σε κενό τέρμα, ύστερα από ασίστ πάρε – βάλε του Κοντογιάννη. Ο Γιαχάεβ, βέβαια, δημιούργησε ένα σωρό προβλήματα στην άμυνα της Μαρκό κυρίως στο πρώτο μέρος όπου είχε τρεις σημαντικές ευκαιρίες, ενώ μια έχασε και ο Κοντογιάννης. Στο δεύτερο μέρος η Μαρκό του Γιώργου Παπαϊωάννου ρίσκαρε παραπάνω, ανέβασε τις γραμμές της και δημιούργησε ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως με τους Γκόντζο και Πετράι που ξεχώρισαν επιθετικά.

 

Στο 85' ήρθε η αλλαγή στις αριθμητικές ισορροπίες με την αποβολή του Πώχου, πράγμα που ανάγκασε την ΑΠΕΛ να αμυνθεί για να κρατήσει τη νίκη – πρόκριση. Η Μαρκό τα έπαιξε όλα για όλα και απείλησε κυρίως από στημένες φάσεις. Μάλιστα, σε μια τέοια, στο 90' λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον Παππά, ήταν σε εκτέλεση φάουλ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων που είχε προωθηθεί πήρε την κεφαλιά αλλά είδε τον Αλέξανδρο Λάμπρου να του λέει όχι με την κρισιμότερη επέμβαση του ματς!

 

***Λάμπρος, Βαλεντίνος Γιαχάεβ και Χάλαρης κορυφαίοι για την Λαυρεωτική, ενώ ξεχώρισαν και οι δύο 16χρονοι Βουκελάτος, Σαλίβερος που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.

***Τζανής, Γκόντζος και Πετράι διακριθέντες για την Μαρκό.

Διαιτητής: Πανούτσος, Παπαδόπουλος, Τρίγαζης

 

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Λάμπρος, Παντελιάς, Τζώρας, Πώχος, Παπακωνσταντίνου, Χάλαρης, Βουκελάτος (78' Ασλάνης), Κοντογιάννης, Βαλεντίνος Γιαχάεβ (88' Αλέξανδρος Γιαχάεβ), Τσιριγώτης, Σαλίβερος.

ΜΑΡΚΟ: Παππάς, Σκορδάς, Πατσιαούρας, Δημογιάννης, Τζανής, Λάπα (46' Βεϊζάι), Δημητρίου (46' Ρεντζής), Πλίτσης, Γκριμέκης, Γκόντζος, Πετράι (80' Τσετβέρικοφ).