×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Με σκόρερ τον Πώχο η ΑΠΕΛ, 1-0 τον Παλληνιακό!

Με σκόρερ τον Πώχο η ΑΠΕΛ, 1-0 τον Παλληνιακό!

Ο υψηλόσωμος αμυντικός πέτυχε το γκολ της νίκης για την Λαυρεωτική

από
στις 09/04/2016
στην ΕΠΣΑΝΑ

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ - ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 1-0

Σε ένα ματς ανοιχτό, δίχως σκοπιμότητες η Λαυρεωτική κατάφερε να επικρατήσει 1-0 του Παλληνιακού με γκολ του Κώστα Πώχου και να πανηγυρίσει δεύτερη σερί νίκη! Αντίθετα, η ομάδα της Παλλήνης που έτρεχε ένα μικρό νικηφόρο σερί, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό στο Λαύριο και έπεσε από την δεύτερη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μετά (και) τη νίκη του Αγίου Στεφάνου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι του Γιώργου Κόλτζου ναι μεν έχασαν περισσότερες ευκαιρίες στο α' μέρος, ωστόσο στην επανάληψη βρήκαν το γκολ της νίκης. Στο δεύτερο ημίχρονο, δε, ο Παλληνιακός των Παναγιώτη Χριστοφιλέα – Γιώργου Φαράκου ήταν πιο πιεστικός και είχε μεγάλες στιγμές για την ισοφάριση αλλά πλήρωσε την επιπολαιότητα και την αστοχία του στην τελική εκτέλεση.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή όπου είχαμε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο χωρίς να δούμε βέβαια σπουδαίο θέαμα. Η ΑΠΕΛ ήταν η ομάδα που είχε την ουσία αφού απείλησε περισσότερο και άγγιξε το γκολ στο 28' με ωραία κίνηση και τελείωμα του Ασλάνη, σουτ του Γιαχάεβ στο 35' και διπλή, απίθανη, ευκαιρία στο 36': Αρχικά ο Γιαχάεβ αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του σούταρε πάνω σε σώματα κερδίζοντας κόρνερ... Ενώ από την εκτέλεση, ο Πώχος βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι αλλά πλάσαρε άουτ!

Στην επανάληψη ο Παλληνιακός μετά και την είσοδο του Σιάσου στο γήπεδο κυκλοφόρησε με περισσότερη ηρεμία τη μπάλα και δημιούργησε φάσεις από το ξεκίνημα. Στο 49' ο Κοβάνης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά είδε τον Παρλακίδη να του λέει όχι! Λίγο αργότερα και πάλι ο Κοβάνης βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε με δύναμη, όμως και πάλι ο γκολκίπερ της ΑΠΕΛ με τρομερή επέμβαση έδιωξε και κράτησε το μηδέν. Μάλιστα, λίγο αργότερα η Λαυρεωτική βρήκε εκείνη το γκολ από στημένη φάση, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κοντογιάννη ο Αραχωβίτης δεν πρόλαβε να κάνει έξοδο, ο Πώχος πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Αυτή η εξέλιξη επηρέασε τον... φουριόζο στο β' μέρος Παλληνιακό, ο οποίος από εκεί και πέρα είχε την υπεροχή αλλά δυσκολευόταν να πατήσει περιοχή με αξιώσεις. Ο Κοβάνης ήταν ο ποδοσφαιριστής που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στην αμυντική γραμμή της ΑΠΕΛ αλλά του έλειψε η τελική εκτέλεση. Οι γηπεδούχοι με τη σειρά τους στο 65' έχασαν τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν σε εντυπωσιακή κούρσα του Χάλαρη από την άμυνα και γύρισμα του Γιαχάεβ, ο νεαρός Βαμβακούσης δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά τον Αραχωβίτη.

***Διακριθέντες για την Λαυρεωτική οι Παρλακίδης, Πώχος, Βουκελάτος, Κοντογιάννης.

***Για τον Παλληνιακό ξεχώρισαν οι Ελ Γκαμάλ, Κούσης, Κοβάνης, Σιάσος.

***Από τον προπονητή της ΑΠΕΛ Γιώργο Κόλτζο χρησιμοποιήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 2000 και ένας το 2001! Άκρως νεανικό σχήμα παρέταξαν και οι Παναγιώτης Χριστοφιλέας – Γιώργος Φαράκος, από πλευράς Παλληνιακού.

Διαιτητές: Κουτρομάνος, Δουλγεράκης, Βιτσεντζάτος

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Παρλακίδης, Τζώρας, Σαλίβερος (78' Χαμόλι), Πώχος, Παντελιάς, Χάλαρης, Βουκελάτος, Ιατρού (42' Βαμβακούσης – 82' Σέμπρος), Γιαχάεβ, Κοντογιάννης, Ασλάνης.

ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Αραχωβίτης, Μπούρας (57' Μαργέτης), Κούσης, Ελ Γκαμάλ, Καλούδης, Κούνας, Καστής, Δαραμούσκας, Κυριόπουλος (60' Βλάχος), Μαυράκης (46' Σιάσος), Κοβάνης.

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 22:08