×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Έγραψε ιστορία: Στον τελικό η 14η Περιφέρεια με βάση την ΕΠΣΑΝΑ!

Έγραψε ιστορία: Στον τελικό η 14η Περιφέρεια με βάση την ΕΠΣΑΝΑ!

Η ομάδα του Τάκη Μακροδημήτρη επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι 4-3 της 10ης Περιφέρειας και πέρασε στον τελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος

από
στις 27/04/2016
στην ΕΠΣΑΝΑ

14η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΕΠΣ Αν. Αττικής, Αθηνών, Πειραιά) - 10η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΕΠΣ Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας - Ιθάκης) 4-3 στα πέναλτι (1-1 καν. διάρκεια - 2-2 παράταση)

Μεγάλες στιγμές για την 14η Περιφέρεια (με βάση την ΕΠΣΑΝΑ), η οποία πανηγύρισε μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Προεθνικών ομάδων Νέων.

Το συγκρότημα του Τάκη Μακροδημήτρη, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που έγινε την Μ. Τετάρτη (27/4), επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι 4-3 της 10ης Περιφέρειας, με τον κανονικό αγώνα να ολοκληρώνεται στο 1-1 (2-2 η παράταση).

Το ματς διεξήχθη στο γήπεδο του Ζευγολατιού Κορινθίας, με την 10η Περιφέρεια να ανοίγει το σκορ στο 10' με τον Βέρα, αλλά τον Βιενά να ισοφαρίζει στο 35' με πέναλτι. Η 14η Περιφέρεια που ήταν συνολικά καλύτερη και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, είχε και δοκάρι στο 70' με κεφαλιά του Παπαδόπουλου, με το 1-1 να μένει ως το φινάλε των 90'.

Στην παράταση η ομάδα του Τάκη Μακροδημήτρη πήρε προβάδισμα στο 112' με τον Μπέκο, όμως ένα γκολ του Μασούρα στο 120' έστειλε το ματς να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η 14η Περιφέρεια ήταν πιο ψύχραιμη και με σκορ 4-3 πήρε μια ιστορική πρόκριση για τον τελικό, που θα γίνει εκτός απροόπτου στο Γ. Καραϊσκάκης, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Στη... ρωσική ρουλέτα σκόραραν για την 14η Περιφέρεια οι Γούσιας, Στάμου, Λιάσκος και Βιενάς, ένα πέναλτι έπιασε ο γκολκίπερ Πάρσον, ενώ αστόχησε ο Μπέκος.

***Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Διαμαντόπουλος, Βεργέτης και Χαραλαμπόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας.

Η σύνθεση της 14ης Περιφέρειας (ΕΠΣ Αν. Αττικής, Αθηνών, Πειραιά): Πάρσον, Στάμου, Φράγκου (78' Λιάσκος), Παναγόπουλος, Αναστασίου, Γούσιας, Πετράι, Βιενάς, Παπαδόπουλος (107' Τσιριγώτης), Ντούνιας (65' Πάτσης), Μπέκος.

Η σύνθεση της 10ης Περιφέρειας (ΕΠΣ Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας - Ιθάκης): Πετεινάτος, Τρίκας, Κυριαζός, Αβραμόπουλος, Καρπέτας, Γιαννόπουλος, Φλωρόπουλος (75' Τσουκαλάς), Σοκάλης (85' Τανουσάι), Βέρας (82' Μαρίνο), Σταυρόπουλος, Μασούρας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μακροδημήτρης: Να πάμε το Κύπελλο στην ΕΠΣΑΝΑ

Ο προπονητής της 14ης Περιφέρειας Τάκης Μακροδημήτρης δήλωσε «Ήταν μια δίκαιη πρόκριση. Τα παιδιά αυτά έβγαλαν μέταλλο και χαρακτήρα. Θέλω να τους ευχαριστήσω, ενώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου κ.κ. Ανωνολουκά – Κατσάνο, στον Γεν. Αρχηγό τον κ. Καρβούνη και στον έφορα μας κ. Παναγιωτίδη. Πιστεύω στον τελικό να νικήσουμε και να πάμε το Κύπελλο στην ΕΠΣΑΝΑ».

Ο Γ. Γραμματέας της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργος Φλαμπούρης που ακολούθησε την αποστολή είπε με την σειρά του: «Η ομάδα μας πέρασε πανάξια στον τελικό και όλοι αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μεγάλη επιτυχία για την ΕΠΣΑΝΑ, όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε και τα παιδιά που ήρθαν από την Αθήνα και τον Πειραιά».

Ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής και υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΣΑΝΑ στις εκλογές του Ιουνίου, Σταύρος Χρυσάφης, είπε: «Σαν πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής θα ήθελα να πω ότι επειδή η επιτυχία της μικτής μας ΝΕΩΝ δεν είναι έργο μεμονωμένων ανθρώπων θα ήθελα πρώτα απ όλα να ευχαριστήσω τα σωματεία μας που " τροφοδοτούν " με παιδιά της μικτές μας καθώς και να τα συγχαρώ για την άριστη δουλειά που απέδειξαν ότι κάνουν στις υποδομές τους . Στη συνέχεια θέλω να συγχαρώ το προπονητικό μας team κ.κ. Μακροδημήτρη, Αντωνολουκά και Κατσάνο όπως και τα μέλη της επιτροπής μου κ.κ.Δεστούνη ,Λαμπρόπουλο,Λάμπρου και ιδιαίτερα το κ.Καρβούνη και τον ακούραστο μας έφορο κ.Παναγιωτίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προ επιλογές που έχουν γίνει για τις μικτές ομάδες της ΕΠΣΑΝΑ ηλικίας 2001 κ 2003 κέρδισαν τον τελικό του τουρνουά που μετείχαν στο Λουτράκι. Τέλος να συγχαρώ τα παιδιά μας της μικτής Νέων γιατί η επιτυχία πραγματικά τους ανήκει και εύχομαι πραγματικά για την κατάκτηση του τελικού περιφερειακού πρωταθλήματος».

***Ο πρόεδρος και το Δ.Σ της ΕΠΣΑΝΑ συγχαίρουν την προεθνική ομάδα της 14ης Περιφέρειας και όσους συνέβαλαν για την προκρισή τους στον Τελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Πανηγύρια στα αποδυτήρια από τους νεαρούς άσους μετά την σπουδαία πρόκριση