×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Χριστοφιλέας: «Να μείνω στον Παλληνιακό, στόχος ο πρωταθλητισμός»!

Χριστοφιλέας: «Να μείνω στον Παλληνιακό, στόχος ο πρωταθλητισμός»!

Αποκαλυπτικότατος με συνέντευξη στο ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ ο φιλόδοξος προπονητής – Ξεκαθαρίζει πως στόχος του είναι να μείνει στην Παλλήνη και τη νέα σεζόν, μιλά για την πρόκληση του πρωταθλητισμού, ενώ αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια για τη διοίκηση, τον Βαγγέλη Αλμπάνη, τον Γιώργο Φαράκο, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο

από
στις 13/05/2016
στην ΕΠΣΑΝΑ

Αποτελεί έναν από τους πλέον ανερχόμενους προπονητές στην Ανατολική Αττική και όχι μόνο, ενώ ήδη η εξαιρετική δουλειά του έχει γίνει γνωστή και συζητιέται παντού! Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατάφερε φέτος μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Φαράκο, να οδηγήσει τον Παλληνιακό σε μια ονειρική σεζόν, αφού οι «πράσινοι» κατέλαβαν την δευτερη θέση, παίζοντας παράλληλα και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Ο λόγος φυσικά για τον Παναγιώτη Χριστοφιλέα, ο οποίος με συνέντευξη που παραχώρησε στο ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ μίλησε για όλους και για όλα, ενώ έβγαλε και είδηση. Ποια είναι αυτή; Η παραμονή του -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βέβαια- στον πάγκο του Παλληνιακού και τη νέα σεζόν!

Ο νεαρός και φιλόδοξος προπονητής, επισήμανε πως επιθυμία του είναι να παραμείνει στον σύλλογο, αφού θεωρεί πως ο κύκλος του δεν έχει κλείσει ακόμα, αφήνοντας φέτος κάτι στην μέση, με την δεύτερη θέση.

Πρόσθεσε, δε, πως τη νέα σεζόν ο στόχος φυσικά θα είναι (και πάλι) ο πρωταθλητισμός για την πρώτη ομάδα αλλά και η παράλληλη εξέλιξη του Παλληνιακού σε όλα τα επίπεδα. Ο Παναγιώτης Χρισατοφιλέας, από εκεί και πέρα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοίκηση, τον ισχυρό άνδρα της ομάδας Βαγγέλη Αλμπάνη, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο. Στο φινάλε, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον προπονητικό του πατέρα, όπως τον χαρακτήρισε, τον αείμνηστο Σωκράτη Κιούρκο, στον οποίο αφιέρωσε την φετινή πορεία. Μια πορεία η οποία ήταν η καλύτερη στην ιστορία του Παλληνιακού!

Η συνέντευξη έγινε στον υπέροχο Αθλητικό Πολυχώρο Αθλόπολις που βρίσκεται στην Ανθούσα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Κουτσώνα Αντώνη για την φιλοξενία.

Επιτυχία η δεύτερη θέση, μας έλειψε η εμπειρία του πρωταθλητισμού...

Η κουβέντα με τον κόουτς ξεκινά από τα... βαθιά. Τον ρωτήσαμε λοιπόν για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. «Σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Εγώ από την αρχή είχα πει ότι η ομάδα στηρίζεται σε όλα τα παιδιά και έχει βάθος πάγκου. Στηριχθήκαμε σε παιδιά από την Ακαδημία, σε έμπειρους ποδοσφαιριστές, ενώ σημαντική βοήθεια υπήρξε και από αθλητές που ήρθαν με μεταγραφή, τόσο το καλοκαίρι όσο και τον Ιανουάριο. Πίστευα ότι η ομάδα μπορούμε να βγει ακόμα και πρώτη! Θα έλεγα πως δεν τα καταφέραμε γιατί πέσαμε πάνω στην τρελή πορεία της Θύελλας και γι' αυτό δεν μπορέσαμε το κάτι παραπάνω. Εδώ να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα της Θύελλας, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τον κ. Τσιγκούλη και φυσικά την άψογη διοίκηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και φυσικά τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στους αγώνες μπαράζ. Τώρα, αυτό που μας έλειψε εμάς νομίζω ήταν η εμπειρία σε κάποια ματς. Είχαμε μικρό μέσο όρο ηλικίες και κάποιες λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά στην τελική μας πορεία».

Διοικητική ηρεμία στον Παλληνιακό: Το Α και το Ω!

Κεφάλαιο διοίκηση. Ρωτήσαμε, λοιπόν, τον Παναγιώτη Χριστοφιλέα πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στον Παλληνιακό η διοικητική ηρεμία και η συνεπέστατη διοίκηση υπό την προεδρία του Βαγγέλη Αλμπάνη. «Είναι σημαντικό. Όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν διοικητική ηρεμία για να λειτουργήσουν σωστά. Η διοίκηση ήταν δίπλα μας σε όλα τα προβλήματα και υπήρξε μεγάλη βοήθεια. Ο πρόεδρος, ο κ. Αλμπάνης, βοήθησε τον σύλλογο όχι μόνο οικονομικά στο να πραγματοποιηθούν σημαντικές μεταγραφές, αλλά σε όλα τα επίπεδα: Επένδυσε χρήματα στην Ακαδημία, επένδυσε χρήματα σε προπονητικό υλικό, κορυφαίας ποιότητας, επένδυσε χρήματα παντού και έκανε το έργο μας καλύτερο, αφού δεν μας έλειψε τίποτα. Παράλληλα κανένας δεν είχε παράπονο για οφειλές και ο πρόεδρος μας προπλήρωνε κάθε μήνα... Η διοίκηση συνολικά έδειξε εμπιστοσύνη σε εμάς τους προπονητές , στους ποδοσφαιριστές και υπήρξε στήριξη από την αρχή μέχρι το τέλος. Έτσι, μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός πως κάναμε αυτή την πορεία και καταλάβαμε την δεύτερη θέση, με τέτοιες άψογες συνθήκες δουλειάς».

Αυτή είναι η συνταγή επιτυχίας...

Όταν η κουβέντα πήγε στην συνταγή της επιτυχίας του Παλληνιακού, ο Χριστοφιλέας εξήγησε: «Το οικογενειακό κλίμα παίζει σημαντικό ρόλο. Στην ομάδα είχαμε ένα κλίμα άψογο και όλα τα παιδιά αγάπησαν τον Παλληνιακό. Τόσο αυτά που ήρθαν με μεταγραφή το καλοκαίρι, όσο και εκείνα που ήρθαν τον Ιανουάριο. Οι μεταγραφές του Αυγούστου όπως ο Κάπος, ο Μουστόγιαννης και ο Χρόνης βοήθησαν σημαντικά, τράβηξαν την ομάδα σε υψηλά επίπεδα προετοιμασίας και έτσι και το δικό μας έργο έγινε πιο εύκολο. Επίσης οι παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο όπως οι Καρβούνης, Σιάσιος και Πανακούλιας βοήθησαν απίστευτα, αφού είναι και εκείνοι έμπειροι παίκτες και φτασμένοι. Με όλους έγινε το ίδιο πράγματα. Μπήκαν στο οικογενειακό κλίμα του Παλληνιακού και πρόσφεραν τα πάντα, βοηθώντας τον σύλλογο».

Γιώργος Φαράκος, ο αγαθός γίγαντας της Παλλήνης!

Το... έτερον ήμισυ του Παναγιώτη Χριστοφιλέα, φέτος, στον πάγκο του Παλληνιακού ήταν ο Γιώργος Φαράκος, ένας επίσης σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος διαμάντι. Τι έχει να πει όμως ο Χριστοφιλέας για τον συνεργάτη του... «Νομίζω πως είναι ο κατάλληλός άνθρωπος για να συνεργαστείς. Με τον Γιώργο μπορώ να συνεργάζομαι, να συνεργάζομαι και να ξανα-συνεργάζομαι για πάντα! Μπορείς να τον εμπιστευτείς γιατί είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Αποδείχτηκε πως με τον Γιώργο βρήκαμε χημεία, με βοήθησε με την εμπειρία του, με συμβούλευσε και ήταν πάντα δίπλα μου. Έβαζε πάντα το καλό της ομάδας πάνω απ' όλα. Εδώ στην Παλλήνη τον φωνάζουμε ο αγαθός γίγαντας»!

Να μείνω στον Παλληνιακό!

Ίσως το πιο ευχάριστο κομμάτι της συνέντευξης για τους ανθρώπους του Παλληνιακού είναι το συγκεκριμένο, αφού όταν ρωτήσαμε τον Παναγιώτη Χριστοφιλέα τι σκοπεύει να κάνει τη νέα σεζόν, με δεδομένο πως -σύμφωνα με πληροφορίες μας- έχει κάποιες σημαντικές προτάσεις από άλλες ομάδες, απάντησε: «Αυτή την ώρα στο μυαλό μου είναι να μείνω μόνο στον Παλληνιακό! Δεν έχει κλείσει ο κύκλος μου στην ομάδα. Σίγουρα έχω στόχους σαν άνθρωπος, μαρέσει να νικάω και είναι μεγάλη πρόκληση εν όψει της νέας σεζόν η πρώτη θέση, με δεδομένο πως φέτος βγήκαμε δεύτεροι. Θα δουλέψουμε με τον Παλληνιακό πάντα στο πλαίσιο του πρωταθλητισμού, στο ίδιο μοτίβο με φέτος αλλά με περισσότερη εμπειρία και όρεξη. Έτσι, ότι και να γίνει, του χρόνου ίδια εποχή θα θεωρώ πως δεν θα έχω αφήσει κάτι στη μέση, όπως νιώθω τώρα, με την δεύτερη θέση που πήραμε...».

Στρατιώτες οι ποδοσφαιριστές, μεγάλη βοήθεια του κόσμου!

Ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας έκανε ειδική αναφορά στους ποδοσφαιριστές του, στους οποίους απένειμε τα περισσότερα εύσημα της φετινής πορείας. Παράληλλα δεν ξέχασε τους φιλάθλους. «Μπορεί η διοίκηση να έκανε τα πάντα, όπως και εμείς οι προπονητές, όμως τα εύσημα για ότι έγινε φέτος τα παίρνουν οι παίκτες που ήταν στρατιώτες της ομάδας. Σημαντικο ρόλο, δε, επαιξε σε αυτα τα παιδια και η στήριξη του κόσμου μας και τον ευχαριστούμε γι αυτό».

Ακαδημία, τα θεμέλια ενός ποδοσφαιρικού... σπιτιού!

Η ακαδημία του Παλληνιακού απαριθμεί περισσότερα από 200 παιδιά και διακρίνεται για την μεθοδικότητα και την οργάνωση της. Ο κόουτς μας δήλωσε για τα τμήματα των υποδομών πως: «Το κομμάτι Ακαδημία είναι προτεραιότητα μας, βασικότερη, ακόμα μπορώ να πω και από την πρώτη ομάδα! Η ακαδημία είναι τα θεμέλια ενός ποδοσφαιρικού σπιτιού. Μπορεί η ανδρική ομάδα να είναι η βιτρίνα, όμως αν δεν έχεις τμήματα υποδομής δεν υπάρχει μέλλον. Στην Παλλήνη απαριθμούμε πάνω από 200 παιδιά τα οποία με την σωστή καθοδήγηση 9 διπλωματούχων προπονητών βελτιώνονται καθημερινά. Την επόμεη χρονιά θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη βάση για την ανάπτυξη της Ακαδημίας και στόχος είναι να μορφωθούμε και εμείς καλύτερα, έτσι ώστε να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας στα παιδιά. Εδώ να σημειώσω και την σημαντική βοήθεια των γονιών της Ακαδημίας, που ειναι η ψυχή του Παλληνιακού. Το μοτο της Ακαδημίας μας είναι: Ποδόσφαιρο παίζεις μέχρι κάποια ηλικία, σωστός άνθρωπος πρέπει αν είσαι σε όλη σου τη ζωή. Η ακαδημία είναι ένα σχολείο, στο οποίο πρέπει να δημιουργήσεις καλούς αθλητές αλλά και σωστούς ανθρώπους που αργότερα θα βγουν στην κοινωνία ως: καλοί φίλαθλοι, καλοί παράγοντες, καλοί προποηνητές, καλοί διαιτητές, οτιδήποτε υπάρχει γύρω από το ποδόσφαιρο... Δεν έχω πει ποδοσφαιριστές γιατί όλοι θεωρούμε πως ένα παιδί ΠΡΕΠΕΙ να γίνει οποσδήποτε ποδοσφαιριστής. Όχι, μπορεί να γίνει επίσης καλός προποητής, καλός γυμναστής, καλός φίλαθλος, καλός παράγοντας... Μπορεί να γίνει πράγματα μέσα από τα οποία αργότερα θα βοηθήσει το άθλημα να πάει μπροστά».

Για τον Σωκράτη...

Η τελευταία κουβέντα του Παναγιώτη Χριστοφιλέα ήταν αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο που έφυγε από την ζωή τόσο απότομα. Σε έναν άνθρωπο που ήταν ο αρχιτέκτονας του Παλληνιακού και άφησε πίσω του παρακαταθήκη αυτό το εξαιρετικό δημιούργημα που βλέπουμε τώρα στην Παλλήνη. Τον αείμνηστο Σωκράτη Κιούρκο... «Θέλω να αφιερώσω την πορεία μας στον Σωκράτη... Ήταν ένας άνθρωπος που είχε κάνει δεύτερο σπίτι του το γήπεδο της Παλλήνης... Εμένα προσωπικά με εμπιστεύτηκε, με έφερε στην ομάδα, με κράτησε στην ομάδα, με μύησε στα κομμάτια της προπονητικής... Ήταν πολύ αγαπητός σε όλους και μπορώ να πω πως για μένα ήταν ο προπονητικός μου πατέρας. Πήρα πολλά πράγματα από εκείνον, γιατί ήταν ένας άνθρωπος που ποτέ δεν κοίταξε το συμφέρον του, δεν έβαλε ποτέ τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Δεν κοιτούσε να κερδίσει με οποιονδήποτε τρόπο. Του αφιερώνω λοιπόν αυτό που κάναμε φέτος και κλείνω με κάτι που είχε πει και με έχει σημαδέψει: Δεν με νοιάζει αν θα με πούνε κακό προπονητή. Δεν θα αφήσω κανέναν όμως να με πει κακό άνθρωπο...».