×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Ασταμάτητη η ΑΠΕΛ, πήρε και το ντέρμπι!

Ασταμάτητη η ΑΠΕΛ, πήρε και το ντέρμπι!

Μεγάλο διπλό (0-1) μέσα στην Κερατέα για την ομάδα του Θανάση Πετούρη, που πανηγύρισε τρίτη σερί νίκη

από
στις 30/10/2016
στην ΕΠΣΑΝΑ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ - ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ 0-1

Σ' ένα πραγματικό ντέρμπι, που επί 96' λεπτά «έπεφταν κορμιά» η ψυχωμένη ΑΠΕ Λαυρεωτική στάθηκε όρθια και έφυγε νικήτρια από την Κερατέα! Η ομάδα του Θανάση Πετούρη, κατάφερε -στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής- να επικρατήσει 0-1 του Κεραυνού και να πανηγυρίσει τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα (και τέταρτη μαζί μ' αυτή του Κυπέλλου). Το ματς κρίθηκε στη δύναμη και το πάθος, με τον Μεντί να είναι ο «χρυσός» σκόρερ για τους Λαυριώτες και τον Τζόι Σεΐτι αυτός που το έφτιαξε με τρομερή προσπάθεια. Το Δημοτικό Στάδιο Κερατέας γέμισε με φιλάθλους και των δύο ομάδων, οι οποίοι κάθισαν δίπλα-δίπλα και απόλαυσαν ένα σπουδαίο ματς με αρκετή ένταση και πάθος εντός αγωνιστικού χώρου. Κυρίαρχη εικόνα ήταν οι μάχες στη μεσαία γραμμή και τα δυνατά μαρκαρίσματα... 

Τόσο ο Κεραυνός όσο και η ΑΠΕΛ είχαν, βέβαια, τα καλά διαστήματα τους, χωρίς όμως να δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες στις δύο εστίες. Από το ξεκίνημα ήταν φανερό πως οι δύο μονομάχοι κοιτούσαν πρώτα τα... νώτα τους. Η πρώτη, πραγματικά, επικίνδυνη κατάσταση δημιουργήθηκε ουσιαστικά στο 23' με ένα κακό διώξιμο στα καρέ της ΑΠΕΛ, όπου η μπάλα χτύπησε στον Μαγγανά και κατέληξε στα χέρια του σταθερότατου Παππά. Στο 30' ο Κεραυνός απείλησε με μια τρομερή κούρσα από δεξιά του Φραγκή, αλλά ο Μπρότσι δεν πλάσαρε σωστά από το ύψος του πέναλτι. Η απάντηση της ΑΠΕΛ ήταν ένα σουτ του Απέργη στο 40' όπου η μπάλα έφυγε ψηλά, με το 0-0 να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το ματς απέκτησε ελαφρώς καλύτερο ρυθμό, με τον Κεραυνό να απειλεί στο 55' με άστοχο σουτ του Ντε Ντέους, ενώ στο 60' από σέντρα του Ντε Ντέους ο Νταής με κεφαλιά αστόχησε για λίγο! Η Λαυρεωτική ήταν εκείνη που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 65', όταν ο Σεΐτι έκανε υπέροχη προσπάθεια από δεξιά, απέφυγε δύο αντιπάλους του και πάσαρε στον αμαρκάριστο Μεντί, ο οποίος με δεξί σουτ έκανε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα άνοιξε, ο Κεραυνός τα έπαιξε όλα για όλα και λίγο έλειψε να απαντήσει αμέσως, όταν ο Νταής πλάσαρε στην κίνηση ελάχιστα άουτ. Λίγο αργότερα ο Παππάς με δύσκολη επέμβαση στην γωνία του είπε όχι σε σουτ του Μπρότσι, ενώ στην άλλη πλευρά η ΑΠΕΛ απείλησε με κεραυνό του Ποπάι, όπου ο Χαντζάρας απομάκρυνε σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε ροντέρο με την μπάλα πάνω-κάτω.

Στο 92' ο Κεραυνός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νταή με δεύτερη κίτρινη για προβολή πάνω στον Παντελιά, ενώ με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς και η ΑΠΕΛ, καθώς αποβλήθηκε ο Σεΐτι με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στο 96'. Μ' αυτά και μ' αυτά η Λαυρεωτική έφυγε με τρίποντο-χρυσάφι από την δύσκολη έδρα του Κεραυνού και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί της...

***Ο πρόεδρος Βασίλης Πολύμερος και το Δ.Σ. της ΑΠΕ Λαυρεωτικής ευχαρίστησαν τη διοίκηση του Κεραυνού Κερατέας για την άψογη φιλοξενία. Ο πρόεδρος, δε, κ.Πολύμερος αμέσως μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως «θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διαιτητική τριάδα των Αντιπαριώτη, Δουλγεράκη και Ρούντου για την άψογη σημερινή διαιτησία τους. Αυτά είναι εξαιρετικά σημάδια της δουλειάς που κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ κ. Δημήτρης Γιαρένης για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου».

***Διακριθέντες για τον Κεραυνό Κερατέας οι Ξένος, Λιούμης και Νταής.

***Διακριθέντες για την ΑΠΕΛ οι Τζώρας, Σεΐτι, Πώχος και Παππάς.

Διαιτητές: Αντιπαριώτης, Δουλγεράκης, Ρούντος

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Χαντζάρας, Φραγκής (71' Γκόντζος), Μπρότσι, Σότα (82' Σταμάτης), Ξένος, Λιούμης, Μαγγανάς (78' Μαστροκώστας), Κακαράς, Μουσαράι, Ντε Ντέους, Νταής.

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Παππάς, Τζώρας, Μαρινάκης, Πώχος, Παντελιάς, Χάλαρης, Απέργης (78' Βαγγέλη), Μαραγκός, Μεντί (89' Χουσεΐν), Βίλα (62' Σάντρι). Σεΐτι.