×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Ο Ολυμπιακός Λαυρίου νικητής στο ντέρμπι!

Ο Ολυμπιακός Λαυρίου νικητής στο ντέρμπι!

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-1 της Λαυρεωτικής και απολαμβάνουν, έστω και προσωρινά, την μοναξιά της κορυφής - «Φωνάζουν» για τη διαιτησία από την ΑΠΕΛ

από
στις 12/11/2016
στην ΕΠΣΑΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ 3-1

Ο Ολυμπιακός Λαυρίου αναδείχτηκε νικητής (3-1) στο τοπικό ντέρμπι με την ΑΠΕΛ και απολαμβάνει -έστω και προσωρινά- τη μοναξιά της κορυφής μετά από 9 αγωνιστικές, μετρώντας 8 νίκες-1 ισοπαλία! Η σπουδαία σαββατιάτικη (12/11) αναμέτρηση διεξήχθη σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Γ. Ραφιάς όπου δεν έπεφτε καρφίτσα. Οι φίλαθλοι, δε, και των δύο ομάδων δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, χωρίς να συμβεί το παραμικρό... 

Από την ΑΠΕΛ, βέβαια, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασαν παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις του Μαλαμά, ο οποίος είχε να διευθύνει ένα άκρως απαιτητικό παιχνίδι. Ας τα πάρουμε από την αρχή, σε ένα ματς άκρως αμφίρροπο και ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια του.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΠΕΛ είχαν τα καλά διαστήματα τους, με τους «ερυθρόλευκους» του Γιώργου Δημητρόπουλου να χαμογελούν στο τέλος. Πρώτη απείλησε η ΑΠΕΛ με ένα διαγώνιο σουτ του Απέργη στο 3', ενώ στο 6' ήρθε η απάντηση του Ολυμπιακού με χαμένο τετ-α-τετ του Σιδερή. Στο 10' οι γηπεδούχοι δημιούργησαν νέα ευκαιρία με τον Τσίκλο στον οποίο είπε όχι ο Παππάς, που και στο 13' μπλόκαρε ένα σουτ του Τσιάτσιου. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ εν τέλει στο 16', όταν ο Μαλαμάς σφύριξε πέναλτι (σωστά) για σπρώξιμο του Χάλαρη στον Μουστόγιαννη (από την ΑΠΕΛ βέβαια φωνάζουν πως έχει προηγηθεί σπρώξιμο και φάουλ).

Ο Τσίκλος από τα 11 βήματα ήταν εύστοχος και έκανε το 1-0. Η απάντηση της ΑΠΕΛ ήταν άμεση, πάντως, καθώς πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το 1-1 με κοντινή προσπάθεια του Χάλαρη κι αφού είχε προηγηθεί εκτέλεση φάουλ του Μαραγκου, όπου η μπάλα αρχικά βρήκε και στο δοκάρι! Αυτή η εξέλιξη έδωσε άλλη πνοή στους παίκτες του Παπαϊωάννου, οι οποίοι στο 30' και στο 35' έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Στην πρώτη περίπτωση ο Καραγιάννης είπε όχι στον Γιαχάεβ, ενώ στη δεύτερη ο νεαρός γκολκίπερ του Ολυμπιακού σταμάτησε τον Τζώρα σε τετ-α-τετ! Δύο κομβικές επεμβάσεις έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς...

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους το ματς δεν είχε καλό ρυθμό και επικρατούσαν τα λάθη και η νευρικότητα. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα σημειώθηκε η επίμαχη φάση που έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΠΕΛ, όταν ο Μαλαμάς είδε πέναλτι για μαρκάρισμα του Παντελιά στον Ραπάι. Είναι σίγουρα μια φάση αμφισβητούμενη που σίγουρα χρειάζεται βίντεο και χρήση του ριπλέι για να διαπιστώσεις κατά πόσο είναι πέναλτι ή όχι.

Όπως και να' χει, ο Μητροφάνης από τα 11 βήματα ήταν εύστοχος, νίκησε τον Παππά και έγραψε το 2-1. Από εκεί και πέρα το ματς άλλαξε εντελώς μορφή, η ΑΠΕΛ τα έπαιξε όλα για όλα και θα λέγαμε πως άγγιξε σε πολλές περιπτώσεις την ισοφάριση. Είχε κεφαλιά του Βίλα όπου ο Καραγιάννης με τρομερή επέμβαση είπε όχι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βαγγέλη σημάδεψε το δοκάρι! Στο 85' η Λαυρεωτική χάνει νέα διπλή ευκαιρία όπου ο Τσίκλος πάνω στη γραμμή απομακρύνει... Στα τελευταία λεπτά το ματς είχε πολλές δυνατές μονομαχίες με τον Παντελιά να βλέπει στο 90' δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ραπάι. Όλα ουσιαστικά τελείωσαν στο 94', όταν ο Καραγιάννης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Παππά και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

***Διακριθέντες για τον Ολυμπιακό Λαυρίου οι Χόρτσας, Καραγιάννης Κωνσταντίνος, Τσίκλος και Μουστογιάννης.

***Διακριθέντες για την Λαυρεωτική οι Σεΐτι, Μαρινάκης και Πώχος.

***Κατάμεστο το Γ. Ραφιάς ***Παρών μεταξύ άλλων ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρης Γιαρένης, ο α' αντιπρόεδρος Βαγγέλης Καραμολέγκος και η Δημοτική Αρχή Λαυρεωτικής, υπό τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά ***Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι φιλάθλοι και των δύο ομάδων ***Παρατηρητής του αγώνα ο Γιώργος Μήτρου ***Παρατηρητής διαιτησίας ο Σταύρος Σούλος, ο οποίος βρήκε σωστό τον Μαλαμά σε όλες τις αποφάσεις του, αφού πρώτα είδε το βίντεο (κυρίως με το δεύτερο πέναλτι)

***Η Λαυρεωτική, που φωνάζει για τις αποφάσεις του Μαλαμά, εξέδωσε αρχικά σοβαρότατη ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία, ωστόσο λίγο αργότερα την πήρε πίσω, κάνοντας λόγω για... χάκερ.

***Ο προπονητής του Ολυμπιακού Λαυρίου, Γιώργος Δημητρόπουλος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς. W8 D1 L0 25points».

***Ο προπονητής της ΑΠΕ Λαυρεωτικής, Γιώργος Παπαϊωάννου, λίγο μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Τα δύο πέναλτι που δόθηκαν στον αντίπαλο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας, κοιτάμε μπροστά».

Διαιτητές: Μαλαμάς, Μπούξμπαουμ, Καραθανάσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: Καραγιάννης Κωνσταντίνος, Βασιλείου, Μητροφάνης, Τσίκλος, Χόρτσας, Κοντογιάνης, Έλενας (94' Πατσιαούρας), Τσιάτσιος (88' Τσιώλης), Ραπάι (89' Πετρίδης), Μουστογιάννης, Καραγιάννης Μάριος.

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Παππάς, Μαραγκός (68' Βαγγέλη), Τζώρας, Πώχος, Παντελιάς, Χάλαρης, Μαρινάκης (80' Κριεμάδη), Απέργης, Μεντί (65' Βίλα), Γιαχάεβ, Σεΐτι.

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 00:33