×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Με ήρωα τον Φυλακτό... φουλ για Κύπελλο η Ατλαντίδα! (video)

Με ήρωα τον Φυλακτό... φουλ για Κύπελλο η Ατλαντίδα! (video)

Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας «κατέβασε ρολά» στη διαδικασία των πέναλτι (έπιασε τρία) και η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ πέρασε στα ημιτελικά, επικρατώντας 0-3 τη Λαυρεωτικής στην... ρώσικη ρουλέτα

από
στις 25/01/2017
στην ΕΠΣΑΝΑ

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ - ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ 0-3 πέναλτι (0-0 καν. διάρκεια/0-0 παράταση)

Με το εισιτήριο της πρόκρισης στα αποσκευές της επιστρέφει στην Ανθούσα η Ατλαντίδα, η οποία κατάφερε να περάσει με ηρωϊκό τρόπο από το Λαύριο! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο τερματοφύλακα Νίκο Φυλακτό, που «κατέβασε ρολά» στη διαδικασία των πέναλτι (έπιασε τρία), η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ, επικρατώντας 0-3 τη Λαυρεωτικής στην... ρώσικη ρουλέτα (0-0 καν. διάρκεια/0-0 παράταση).

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία για την Ατλαντίδα, η οποία μόνο εύκολο έργο δεν είχε, αντιμετωπίζοντας βέβαια μια ισχυρή ομάδα, σε μια δύσκολη έδρα, όπως είναι το Γ. Ραφιάς. Οι παίκτες του Χαντέ, ωστόσο, βγάζοντας ψυχή και πάθος ανταπεξήλθαν στις δυσκολίες ενός αγώνα που πήγε στη δύναμη και χαμογέλασαν στο τέλος.

Ας τα πάρουμε από την αρχή, με το πρώτο 45λεπτο να ανήκει στην Ατλαντίδα. Οι παίκτες του Βαγγέλη Χαντέ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με πρέσινγκ ψηλά δεν άφηναν τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν κυρίως στο 10' με σουτ του Κόντι, στον οποίο ο Παππάς είπε όχι με δύσκολη επέμβαση και στο 21' με κοντινό πλασέ του Καλιαμπάκα, όπου και πάλι ο γκολκίπερ της ΑΠΕΛ ήταν εκεί. Οι Λαυριώτες του Γιώργου Προβατά στο α' μέρος είχαν δύο καλές στιγμές, μια με σέντρα-σουτ του Βαγγέλη όπου η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι άλλο ένα σουτ του ίδιου παίκτη από μακριά, με τον Φυλακτό να διώχνει στην γωνιά του.

Στην επανάληψη η Λαυρεωτική πήρε μέτρα στο γήπεδο, ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να ισορροπήσει στον χώρο της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου στο πρώτο μέρος η Ατλαντίδα ήταν κυρίαρχη με την τριάδα των Κολοτούρου, Μαλάι, Χρυσάφη να κάνει πολύ καλό ματς. Η άνοδος στην απόδοση της ΑΠΕΛ έφερε και ευκαιρίες, κυρίως από στημένες φάσεις, όπως το φάουλ του Βαγγέλη στο 50', όπου ο Φυλακτός έπεσε στην γωνιά του και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, κι ενώ η μπάλα είχε σκάσει και στο έδαφος, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την ζωή του νεαρού γκολκίπερ. Στο 60' ο Φυλακτός, που από την αρχή φάνηκε πως βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα, είπε όχι σε μακρινό κτύπημα φάουλ του Μαρινάκη, ενώ στο 75' η ΑΠΕΛ άγγιξε το γκολ με κεφαλιά του Βίλα, όπου πάνω στην γραμμή έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο τελευταίο τέταρτο της κανονικής διάρκειας είχαμε πολλά λάθη εκατέρωθεν και νευρικό παχνίδι, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην παράταση...

Και στο έξτρα ημίωρο κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή, χωρίς να λείψουν, πάντως, οι μεγάλες φάσεις... Η Ατλαντίδα απείλησε πρώτη στο 100' με φάουλ του Χρυσάφη (ο Παππάς μπλόκαρε), ενώ στο 108' ο Φυλακτός είπε όχι σε σουτ του Βουλωμένου από καλή θέση! Λίγα λεπτά αργότερα ο Παππάς έδιωξε με γροθιές το φάουλ του Χρυσάφη, με την ΑΠΕΛ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο φινάλε με την κεφαλιά του Βουλωμένου στο δοκάρι (οριζόντιο) από σέντρα του Μπάτος. Μ' αυτά και μ' αυτά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου... μίλησε ο Φυλακτός!

Ο Κολοτούρος σκόραρε στην πρώτη εκτέλεση, ο Μαρινάκης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φυλακτό, ο Κόντι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2, ο γκολκίπερ της Ατλαντίδας ψάρεψε και τον Γιαχάεβ, το 0-3 το έκανε ο Μπούμπας (εκτέλεσε στο γάμα), ενώ ο... ανίκητος Νίκος Φυλακτός έπιασε και το πέναλτι του Βαγγέλη, στέλνοντας την Ατλαντίδα στα ημιτελικά.

***Η Ατλαντίδα ευχαριστεί τη διοίκηση της Λαυρεωτικής για την άψογη φιλοξενία ***Ρεσιτάλ διαιτησίας από τους Αντιπαριώτη, Λάμπρου, Κουτζιακουτζίδη ***Κορυφαίος του αγώνα ο Φυλακτός, διακριθέντες για την Ατλαντίδα Κουλίρα, Κολοτούρος, Μπούμπας, Μαλάι ***Για την Λαυρεωτική διακριθέντες Βαγγέλης, Πώχος, Μαρινάκης, Μαραγκός ***Ο ισχυρός άνδρας της Ατλαντίδας Γιάννης Στασινόπουλος μοίρασε... διαδικτυακά μπράβο στους ποδοσφαιριστές του για την πρόκριση

Διαιτητές: Αντιπαριώτης, Λάμπρου, Κουτζιακουτζίδης

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Παππάς, Χουσεΐν, Τζώρας (75' Βουλωμένος), Πώχος, Ακαρέπης, Μαρινάκης, Βαγγέλης, Μαραγκός (82' Ντε Σόουζα), Αντόνιο Μπάστος, Γιαχάεβ, Βίλα.

ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ: Φυλακτός, Τσιτοφώτος, Μανωλάς (90' λ.τρ. Πανόπουλος), Κουλίρα, Κολοτούρος, Μπούμπας, Κόντη, Μαλάι (73' Καρποντίνης), Καλιαμπάκας (73' Πλατέλας), Χρυσάφης, Κούτρος.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 23:46