×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Με «ζωγραφιά» Αλιμπά ο Αήτττητος λύγισε την Παλλήνη!

Με «ζωγραφιά» Αλιμπά ο Αήτττητος λύγισε την Παλλήνη!

Ένα φανταστικό γκολ του Γιασίν Αλιμπά στο 70' έκρινε την αναμέτρηση στα Σπάτα, με τον πρωτοπόρο Αήττητο να επικρατεί 1-0 του άκρως ανταγωνιστικού Παλληνιακού – Ένταση και παράπονα των φιλοξενούμενων

από
στις 29/01/2017
στην ΕΠΣΑΝΑ

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 1-0

Με πρωταγωνιστή τον Γιασίν Αλιμπά, που πέτυχε ένα φανταστικό γκολ και «ξεκλείδωσε» όλο το ματς, ο πρωτοπόρος Αήττητος νίκησε τον μαχητικό και άκρως ανταγωνιστικό Παλληνιακό με 1-0, για την 17η αγωνιστική! Τα Σπάτα, δυσκολεύτηκαν αρκετά να κάμψουν την αντίσταση του αντιπάλου, ωστόσο για ακόμα ένα παιχνίδι απέδειξαν πως έχουν τον... τρόπο και τη νοοτροπία νικητή, πανηγυρίζοντας έκτο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Αυτό το σερί, μάλιστα, φέρνει την ομάδα του Πάρη Κωνσταντακόπουλου πάντα στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +5 από τον δεύτερο Ολυμπιακό Λαυρίου που ακολουθεί. Να σημειώσουμε πως στο σημερινό ματς δεν έλειψε η ένταση, με τα πράγματα να ξεφεύγουν στην εξέδρα, ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, με την παρεξήγηση να λύνεται με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα του, με ρυθμό και την μπάλα πάνω-κάτω. Ο Παλληνιακός σε καμία περίπτωση δεν κλείστηκε στην άμυνα του και χτύπησε το παιχνίδι στα ίσια, προβληματίζοντας μάλιστα -κυρίως στο α' μέρος- τον αντίπαλο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι του Παναγιώτη Χριστοφιλέα έχασαν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο με τους Κοβάνη, Κυριόπουλο, Βλάχο... Και οι τρεις τους, ωστόσο, έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Χρήστο Κύρκο, ο οποίος με τρομερές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του, με το γκολ που πέτυχε στην επανάληψη, να πάρει τη νίκη. Ο Αήττητος στο πρώτο μέρος απείλησε σε δύο περιπτώσεις, με τον Αραχωβίτη να δηλώνει παρών, ενώ σκόραρε με τον Κοσμά αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι.

Στην επανάληψη τα Σπάτα έπαιξαν πιο συγκεντρωμένα, έκλεισαν σωστά του χώρους μεσοαμυντικά και με καλή κυκλοφορία κατάφεραν να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου, ενώ απέκτησαν περισσότερη φρεσκάδα με την είσοδο των Σκούμα-Σκαφίδα. Απείλησαν σοβαρά, δε, με τους Λύγκο, Σκούμα, Σεΐτι και εν τέλει, η υπεροχή τους απέφερε καρπούς στο 70', όταν ο Αλιμπας με τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Αραχωβίτη για το 1-0! Ο Παλληνιακός ρίσκαρε από εκεί και πέρα, είχε δύο καλές στιγμές με Κυριόπουλο-Κοβάνη, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως ο Αήττητος πατούσε πλέον γερά στο γήπεδο και είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Μάλιστα, η Παλλήνη φάνηκε περισσότερο επηρεασμένη από το ματς Κυπέλλου που έδωσε μεσοβδόμαδα -έπαιξε παράταση στον Θησέα- με τον Αήττητο -που είχε επίσης Κύπελλο στο Μαρκόπουλο- να βγάζει περισσότερες δυνάμεις στο τελευταίο τέταρτο. Συνολικά, πάντως, έγινε ένα φανταστικό παιχνίδι που ήταν ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα, με την Παλλήνη να κοιτάζει στα μάτια τον αντίπαλο, αλλά τον Αήττητο να επιβεβαιώνει και σήμερα πως έχει αποκτήσει πλέον νοοτροπία νικητή. Μοναδικό... παρατράγουδο της σημερινής αναμέτρησης, που ήταν διαφήμιση, η μεγάλη ένταση που δημιουργήθηκε στην εξέδρα λίγο μετά το γκολ του Αλιμπά ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων. Ευτυχώς, η παρεξήγηση λύθηκε μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

***Η διοίκηση του Παλληνιακού εξέφρασε παράπονα για την φιλοξενία του Αήττητου, ενώ υπάρχουν φωνές για κάποιες αποφάσεις του Ζαχαρόπουλου ***Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο ισχυρός άνδρας του Αήττητου Νίκος Κατσιγιάννης κατέβηκε στα αποδυτήρια και μοίρασε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές ***Διακριθέντες για τον Αήττητο οι Αλιμπάς, Κύρκος, Σκούμας, Σκαφίδας και Τσέπας ***Για τον Παλληνιακό κορυφαίος ο Καστής, διακρίθηκαν επίσης Γκαμάλ, Κοβάνης και Καλούδης

Διαιτητές: Ζαχαρόπουλος, Λάμπρου, Γκόντα

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ: Κύρκος, Λαλαούνης, Αρκουμάνης, Τσέπας, Βιδάλης (46' Σκαφίδας), Αλεξίου, Αλιμπάς, Γκούμας, Σεΐτι (75' Μωυδιάδης), Λύγκος, Κοσμάς (46' Σκούμας).

ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Αραχωβίτης, Καστής (75' Καμάρας), Βλάχος, Ελ Γκαμάλ, Καλούδης, Δαραμούσκας, Μαυράκης (60' Κούσης), Κοβάνης, Χαρίσης, Βυργιώτης (80' Μαργέτης), Κυριόπουλος.