×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Προβάδισμα πρόκρισης ο Κεραυνός Κερατέας! (video)

Προβάδισμα πρόκρισης ο Κεραυνός Κερατέας! (video)

Η ομάδα του Τάκη Μακροδημήτρη επικράτησε 1-0 της Ατλαντίδας στην Κερατέα, με τη ρεβάνς της Ανθούσας πάντως να είναι... ανοιχτή

από
στις 08/02/2017
στην ΕΠΣΑΝΑ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ - ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ 1-0

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου έκανε ο Κεραυνός, που επικράτησε 1-0 της Ατλαντίδας στην Κερατέα, με τη ρεβάνς της Ανθούσας πάντως να είναι... ανοιχτή σε κάθε προγνωστικό! Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Τάκη Μακροδημήτρη πέτυχε ο Σότα στο 80', σε ένα παιχνίδι κλειστό, που πήγε περισσότερο στη δύναμη και κρίθηκε εν τέλει στις λεπτομέρειες από στημένη φάση. Αξίζει να σημειώσουμε πως αρκετός ήταν ο κόσμος που έδωσε το παρών στο γήπεδο και είναι βέβαιο πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και στον επαναληπτικό στην Ανθούσα, όπου εκεί η Ατλαντίδα του Βαγγέλη Χαντέ θα ψάξει την ανατροπή.

Στα του σημερινού αγώνα, το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με Κεραυνό και Ατλαντίδα να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο συγκεντρωμένα, κοιτάζοντας πρώτα το πως θα κρατήσουν το μηδέν. Αυτό που κυριάρχησε ήταν οι μονομαχίες στην μεσαία γραμμή, ενώ πρώτοι απείλησαν οι Κερατιώτες με πλασέ-άουτ του Κακαρά. Η Ατλαντίδα έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 10', όταν από σουτ του Χρυσάφη ο Χαντζάρας απέκρουσε ασταθώς, ο Κούτρος πήρε το ριμπάουντ πλασάρωντας από κοντά, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Κεραυνού ήταν εκεί και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι... απάντησαν στο 25' με δική τους σπουδαία χαμένη ευκαιρία, όταν ο Κακαράς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά με το κακό του πόδι το δεξί πλάσαρε άσχημα, κι ενώ βρισκόταν φάτσα με τον Φυλακτό. Ο Κεραυνός είχε ακόμα μια επικίνδυνη στιγμή στις καθυστερήσεις του α' μέρους με διαγώνιο σουτ του Μουσαράι.

Στην επανάληψη ο Τάκης Μακροδημήτρης πέρασε στο ματς τον Ντε Ντέους κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Κεραυνό να ανεβάζει τις γραμμές του. Κάτι ανάλογο προσπάθησε να κάνει και ο Βαγγέλης Χαντές από την πλευρά του -με την είσοδο του Καλιαμπάκα- αλλά η Ατλαντίδα ήταν φανερό πως ήθελε να δώσει χώρο στον αντίπαλο κοιτάζοντας πρώτα για το μηδέν και ύστερα για το πως θα χτυπήσει στην κόντρα. Οι Κερατιώτες ήταν εκείνοι που έψαξαν με μεγαλύτερη διάθεση και πίεση το γκολ, βγάζοντας και περισσότερα τρεξίματα σε έναν αγωνιστικό χώρο βέβαια που τον ξέρουν καλά. Ο Κεραυνός είχε καλή στιγμή στο 65' με σουτ του Μουσαράι εκτός περιοχής, όπου ο Φυλακτός απέκρουσε δύσκολα στην γωνιά του. Λίγο αργότερα η Ατλαντίδα απείλησε με στημένη φάση, όταν σε κόρνερ του Χρυσάφη ο Μπούμπας πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 80' ο Σότα με κοντινή προσάθεια κι αφού είχε προηγηθεί φαρμακερή εκτέλεση φάουλ του Κακαρά και ασταθής επέμβαση του Φυλακτού. Μ' αυτά και μ' αυτά ο Κεραυνός πήρε τη νίκη στις λεπτομέρειες και έχει προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Ατλαντίδας, η οποία με τη ρεβάνς στη δική της έδρα, βέβαια, θα ψάξει την ανατροπή.

***Διακριθέντες για τον Κεραυνό Κερατέας ο Βαγγέλη που είχε πάρει μαν του μαν τον Χρυσάφη και έκανε εξαιρετική δουλειά, ο σκόρερ Σότα, ο Λιούμης και ο Ντε Ντέους που σίγουρα με την είσοδο του στο ματς έδωσε άλλο ρυθμό στην ομάδα του ***Για την Ατλαντίδα διακριθέντες οι Κολοτούρος Μαλάι και Μπούμπας ***Ο τεχνικός του Κεραυνού Τάκης Μακροδημήτρης μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια αλλά τελείωσε μόνο το ένα ημίχρονο. Μας περιμένει δύσκολη ρεβάνς και πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στην Ανθούσα και να πάμε στον τελικό» ***Μίνι ένταση επικράτησε στην εξέδρα ανάμεσα σε φιλάθλους αλλά η κατάσταση ηρέμησε μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ***Παρών στο γήπεδο ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρης Γιαρένης, ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Καραμολέγκος, η Δημοτική Αρχή Λαυρεωτικής, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου Κοσμάς Λεπατατζής, το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΑΝΑ Άκης Θηβαίος και παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές ομάδων

Διαιτητές: Δραγάτης, Λάμπρου Β., Τζαφόλιας Δ.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Χαντζάρας, Φραγκής, Λιούμης, Σότα, Ξένος, Βαγγέλη, Μπρότσι (67' Μαγγανάς), Κακαράς, Μουσαράι (82' Κατσίκης), Κοτίτσας (54' Ντε Ντέους), Νταής.

ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ: Φυλακτός, Τσιτοφώτος, Παπαδημητρίου (55' Καλιαμπάκας), Κουλίρα, Κολοτούρος, Μπούμπας, Κόντι (63' Σιούτης), Μαλάι, Κούτρος, Χρυσάφης (87' Πούλιος), Πλατέλλας.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 22:51