×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

ΣΟΚ στην ΑΠΕΛ: Οι τραγικοί χειρισμοί του Δήμου Λαυρεωτικής «μπλοκάρουν» το γήπεδο!

ΣΟΚ στην ΑΠΕΛ: Οι τραγικοί χειρισμοί του Δήμου Λαυρεωτικής «μπλοκάρουν» το γήπεδο!

Νέα καθυστέρηση, με ακύρωση του έργου και την Λαυρεωτική «άστεγη» για πολύ καιρό ακόμα - Ο λόγος; «Ο Δήμαρχος δεν είχε αναρτήσει ως όφειλε στην Διαύγεια τους όρους της διακήρυξης», η επίσημη θέση της ΑΠΕΛ

από
στις 13/04/2017
στην ΕΠΣΑΝΑ

Γήπεδο Λαυρίου «Παναγιώτης Βογιατζής» ώρα μηδέν! Ενώ στην ΑΠΕ Λαυρεωτική ήλπιζαν σε ένα... θαύμα προκειμένου να ξεκινήσουν επιτέλους τα έργα ανακατασκευής στην ιστορική έδρα της ομάδας, ήρθε να επιβεβαιωθεί η Αντιπολίτευση που έλεγε πως οι ενστάσεις δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο και την ίδια ώρα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο Δήμος Λαυρεωτικής και ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, με όσα έλεγε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς, όπως γνωστοποιήθηκε, η ανακατασκευή του γηπέδου μπλοκάρεται για ακόμα μια φορά και υπάρχει νέα καθυστέρηση με την περιφέρεια να ακυρώνει το έργο. Ο λόγος; Σύμφωνα με όσα αναφέρει επίσημα η Λαυρεωτική και ο πρόεδρος της Βασίλης Πολύμερος, «ο Δήμαρχος δεν είχε αναρτήσει ως όφειλε στην Διαύγεια τους όρους της διακήρυξης».

Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξέλιξη που σοκάρει όχι μόνο την οικογένεια της ΑΠΕΛ, αλλά γενικότερα τον Λαυριώτικο αθλητισμό, με την Λαυρεωτική βεβαίως να παραμένει -λόγω των τραγικών χειρισμών του Δήμου όπως αποδυκνείεται- χωρίς «σπίτι». Ο πρόεδρος Βασίλης Πολύμερος, δε, στην προσωπική του δήλωση προχωρά και σε μια κατεγγελία τονίζοντας πως «κάποιοι θέλουν ''άστεγη'' την Α.Π.Ε.Λ. και τον κόσμο της», ενώ κάνει λόγο για σημαντικές εξελίξεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι εξελίξεις θα έρθουν με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν 2016-2017, και θα αφορούν την παραίτηση του κ. Πολύμερου από τη διοίκηση (από την στιγμή που δεν βλέπει φως στο τούνελ στο γηπεδικό), παραδίδοντας τα κλειδιά της ομάδας στην Δημοτική Αρχή, πράγμα που είχε προαναγγείλει βεβαίως και στο πρόσφατο Δημ. Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Πολύμερου:

«Πριν από ένα μήνα, με ενέργειες που έκανα σαν πρόεδρος της Α.Π.Ε.Λαυρεωτικής, κατάφερα να συζητηθεί το θέμα του σταδίου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ» στο δημοτικό συμβούλιο. Αξίζει να σημειώσω ότι ήταν καταλυτική η βοήθεια της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Σύσσωμο το Δ.Σ. της Α.Π.Ε.Λ. παρέστη στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με ελάχιστη ομάδα γονέων των αθλητών και αθλητριών ,από τα αναπτυξιακά τμήματα.

Ακούσαμε με προσοχή την ενημέρωση του Δημάρχου για την εξέλιξη του έργου. Η ενημέρωση αφορούσε την οικονομική πορεία του έργου και τις ενστάσεις που έχουν γίνει από υποψήφιους αναδόχους. Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, στο τέλος της ομιλίας του, ανακοίνωσε ότι το έργο θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου.

Κατόπιν έλαβα τον λόγο και δήλωσα τα αυτονόητα που εδώ και καιρό είναι γνωστά στην κοινωνία του Λαυρίου ''Ήμαστε τσιγγάνοι στην ίδια την πόλη μας, η ομάδα μέχρι και σήμερα έχει παίξει στην κυριολεξία 27 εκτός έδρας παιχνίδια, όλα τα παιδιά των Ακαδημιών μας, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τραυματισμούς και το βασικότερο δεν θα υπάρχει ομάδα χωρίς την φυσική της έδρα''.

Αντί να λάβω απαντήσεις και κατανόηση στα λεγόμενα μου, ήρθα αντιμέτωπος με τον εκνευρισμό της τότε προέδρου η οποία μου αφαίρεσε τον λόγο και μου έκανε ,μαζί με άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, φραστική επίθεση με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς , αποκαλώντας με «τραμπούκο».

Σήμερα μας έγινε γνωστό ότι για το έργο της ανακατασκευής του «σπιτιού» της Α.Π.Ε.Λ. σταδίου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ» υπάρχει νέα καθυστέρηση διότι η περιφέρεια ΑΚΥΡΩΣΕ το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου επειδή ο Δήμαρχος δεν είχε αναρτήσει ως όφειλε στην Διαύγεια τους όρους της διακήρυξης . Γεγονός είναι ότι η Α.Π.Ε.Λ. θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμα χωρίς γήπεδο. Αναμφίβολα θα υπάρξουν εξελίξεις καθώς κάποιοι θέλουν «άστεγη» την Α.Π.Ε.Λ. και τον κόσμο της».