Η «κοινή» πορεία…. και τα λάθη των Τσίπρα – Γιαρένη! (Γράφει ο Γιάννης Μαυρόπουλος)

Η «κοινή» πορεία….  και τα λάθη των Τσίπρα – Γιαρένη! (Γράφει ο Γιάννης Μαυρόπουλος)

Κατόρθωμα του «άπειρου» προέδρου η απαξίωση της ΕΠΣΑΝΑ μέσα σε λίγους μόλις μήνες από την εκλογή του ….

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 24/07/2017
στην ΕΠΣΑΝΑ

 

Το γεγονός της πολιτικής αντιπαράθεσης σχετικά με τις δηλώσεις του Γιανη Βαρουφάκη και την απάντηση  του κ.Τσιπρά άμεσα μας οδήγησε να θυμηθούμε τις προ ολίγων ημερών δηλώσεις του «άπειρου» προέδρου της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρη Γιαρένη ενώπιον της επιτροπής Δεοντολογίας !

Χαρακτηριστικό των δηλώσεων τόσο του πρωθυπουργού όσο και του «άπειρου» προέδρου είναι η ομολογία.

Ποια ομολογία ;

Μα φυσικά η δικαιολογία του πρωτάρη όπως λένε και στο χωριό.

Μιλώντας στον βρετανικό «Guardian» ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη. Ίσως το μεγαλύτερο να ήταν η επιλογή προσώπων σε θέσεις-κλειδιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δήθεν δικαιολογίες του «άπειρου» Δημήτρη Γιαρένη την περασμένη Πέμπτη όπου στην απολογία του μπροστά στους δικαστές τα πρώτα πράγμα που ανέφερε ήταν τα εξής:

« Κυρία πρόεδρε πρέπει να σας πω πως είμαι ένας άπειρος παράγοντας που δεν είχα εμπειρία σε αυτήν την θέση!!! Δυστυχώς το λάθος μου ήταν να εμπιστευτώ ανθρώπους που δεν έπρεπε, και μου έσκαβαν τον λάκκο»

 

Η τραγική αυτή σύμπτωση  θα  πει κάποιος  πως είναι τυχαία και σαφώς δεν έχουν την ίδια βαρύτητα και ενδιαφέρον .

Σωστά αυτό πιστεύω και εγώ και φυσικά δεν θα μπω καν στην ουσία των δηλώσεων του κ.Τσίπρα γιατί πολύ απλά δεν θέλω να πολιτικοποιήσω την κουβέντα και δεν είναι και στις προθέσεις μου να κάνω πολιτική.

 Όμως με τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαρένη έχω υποχρέωση να ασχοληθώ και να κάνω στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αυστηρή κριτική.

Ειδικά όταν έναν άνθρωπο τον εμπιστεύονται…..  δεκάδες σωματεία και του δίνουν την καρέκλα της «εξουσίας» αυτός οφείλει να είναι αυστηρός πρώτα με τον εαυτό του και στην συνέχεια με όλους τους άλλους. Είτε είναι από την δική του… παράταξη ,είτε από τους άλλους…

Τα αποτελέσματα της  μέχρι τώρα πορείας της διοίκησης του  δείχνουν ένα πολύ μέτριο αποτέλεσμα το όποιο είναι ορατό και με γυμνό μάτι.

Στις λεπτομέρειες δεν θα μπω για να μη κουράσω όλους εσάς με ένα θέμα που είναι κοινό μυστικό πλέον σε όλους και δείχνει πως ο Δημήτρης Γιαρένης ήταν τελικά «λίγος».

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα λοιπόν του Δημήτρη Γιαρένη είναι πως έφτασε την ΕΠΣΑΝΑ στην απόλυτη απαξίωση!

Ναι καλά διαβάσατε, και εμείς μιλάμε με στοιχεία και δεν ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα …

Διαβάσατε όλοι τις τελευταίες ημέρες για το ψηφοδέλτιο του κ. Βαγγέλη Γραμμένου σχετικά με τις επιλογές του στην διοίκηση της ΕΠΟ.

Όσο και να ψάξαμε να βρούμε την ΕΠΣΑΝΑ , και κάποιον από την σημερινή διοίκηση δυστυχώς δεν βρήκαμε ΚΑΝΕΝΑΝ.

Η απόλυτη απαξίωση δεδομένου πως στην πρόταση – πρόθεση του κ.Γραμμένου είναι κάποιος που δεν έχει σχέση με την ΕΠΣΑΝΑ!

Αλήθεια πόσο ντροπή πρέπει να αισθάνονται στην Ανατολική Αττική όταν από όλους αυτούς που έχουν δώσει την εντολή να διοικήσουν ,δεν υπάρχει εκπρόσωπος στην νέα τάξη πραγμάτων στην ΕΠΟ ;

Ο Γιαρένης μπορεί να ήθελε αλλά η νέα τάξη πραγμάτων δεν είναι χαζή να πάρει επάνω της τα «βάρη και τις αμαρτίες» ενός ανθρώπου που βάσει των εγγράφων και των αποδείξεων κάτι δεν έκανε σωστά….

Μα αλήθεια δεν θα μπορούσε κάποιος άλλος από την νυν διοίκηση να έχει θέση στην νέα ΕΠΟ ;

Προφανώς η σημερινή διοικητική μορφή στην ΕΠΣΑΝΑ με τους λάθους χειρισμούς του «άπειρου» προέδρου της έχασε ολοκληρωτικά την εμπιστοσύνη.

Άλλωστε και η ίδια η ΑΕΚ γνώριζε  το προηγούμενο καλοκαίρι πως δεν ήταν η κατάλληλη επιλογή αλλά ο χρόνος τότε πίεζε και δεν μπορούσε να αλλάξει πρόσωπο επικεφαλή ,δεδομένου πως πάση θυσία έπρεπε να ανατραπεί ο Γιώργος Παπαμακάριος!

Το τελευταίο διάστημα ο «άπειρος» πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ  προσπάθησε να «ρίξει» γέφυρες με πολλούς τρόπους στους δικεφάλους….  αλλά  τόσο ο Βορράς όσο και ο Νότος ήταν κλειστός ,δείγμα της άρσης εμπιστοσύνης.

Στο εσωτερικό μέτωπο πάντως και εκεί υπάρχουν ανοιχτά θέματα… με πολλούς από τους συμβούλους του να αντιδρούν στα παρασκηνιακά ραντεβού με τα οποία θέλει να περάσει «δαχτυλίδι» στον Γιάννη Νάκα.

Ειδικά εάν η  διαφαινόμενη τιμωρία του επιβεβαιωθεί από την επιτροπή δεοντολογίας και μείνει έξω από το ποδόσφαιρο.

Και σε αυτήν την περίπτωση οι πληροφορίες λένε πως πολλοί είναι αντίθετοι και θα διεγείρουν αντιδράσεις…

Η κάθε ώρα που περνά είναι δύσκολη και η θερμοκρασία ανεβαίνει… επικίνδυνα!