×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 547

Η προϊστορία Άτταλου-Ακράτητου

Η προϊστορία Άτταλου-Ακράτητου

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον Άτταλο Νέας Περάμου και τον Ακράτητο επιφυλάσσουν πάντα εκπλήξεις και δυνατές συγκινήσεις και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα τα τελευταία χρόνια.

από
στις 27/03/2015
στην ΕΠΣΔA

Οι αγώνες των δύο ομάδων ήταν και παραμένουν αμφίρροπες με τους δύο ιστορικούς συλλόγους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το πρωτάθλημα. Τη τρέχουσα περίοδο Άτταλος και Ακράτητος ξεκίνησαν με τα ίδια όνειρα και στόχους αλλά οι «πράσινοι» είχαν περισσότερη διάρκεια και ξέφυγαν νωρίς στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Παρόλ’ αυτά το ματς είναι ένα ντέρμπι γοήτρου παρόλο που δεν υπάρχει χαρακτήρας βαθμολογικού χαρακτήρα.

Η προϊστορία δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Άτταλο με 7 νίκες, 3 ισοπαλίες ενώ 5 αγώνες έχουν λήξει υπέρ του πρωτοπόρου Ακράτητου.

Τη περίοδο 2009-10 αμφότεροι διεκδίκησαν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα της ΕΠΣΔΑ έχοντας από μία νίκη ενώ στη φάση του κυπέλλου ο Άτταλος ήταν εκείνος που πανηγύρισε τη πρόκριση.

Τη σεζόν 2010-11 η κληρωτίδα του κυπέλλου έφερε ξανά αντιμέτωπους τους δύο αυριανούς μονομάχους με την ομάδα της Νέας Περάμου να παίρνει το εισιτήριο με τους δύο αγώνες να λήγουν 1-0 και 1-1. Στο πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Πανελευσινιακός και ο Μανδραϊκός που φέτος αγωνίστηκαν στη Γ’ Εθνική με αποτέλεσμα να κονταροχτυπηθούν για τη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ακράτητος ήταν ο νικητής αυτής της κούρσας με τους «πράσινους» να παίρνουν πολύτιμο διπλό με 3-1 αλλά γνώρισαν την ήττα στο «Γιάννης Παθιακάκης» με 2-1.

Τη περίοδο 2011-12 ο Ακράτητος έριξε αισθητά το μπάτζετ και στις τάξεις του συλλόγου εφάρμοσαν ένα πλάνο ώστε να αναδείξουν τα ταλέντα από τις ακαδημίες που φέτος επανδρώνουν αρμονικά την πρώτη ομάδα. Ο Άτταλος διεκδίκησε το πρωτάθλημα κόντρα στον Πανελευσινιακό και στον αγώνα με τον Ακράτητο έκανε επίδειξη ισχύος επικρατώντας 4-0. Ωστόσο, οι μπέμπηδες πήραν τη ρεβάνς εντός έδρας αποσπώντας την ισοπαλία με 1-1 και έβαλαν ανέλπιστο τέλος στις προσπάθειες του Άτταλου για πρωτάθλημα.

Τη χρονιά 2012-2013 ο Ακράτητος ξεκίνησε ως φαβορί για τον τίτλο ανταγωνιζόμενος τον Ελευσινιακό και τον αυριανό αντίπαλο του. Στα Άνω Λιόσια οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν 1-1 ενώ στο δεύτερο γύρο ο Άτταλος επικράτησε δύσκολα 1-0 και στο τέλος κατέκτησε και τον τίτλο.

Τη προηγούμενη σεζόν 2013-2014 ο Άτταλος ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί να κόψει πρώτος το νήμα και σε μία επεισοδιακή αναμέτρηση στην έδρα του Ακράτητου πήρε τους τρεις βαθμούς σε ένα χορταστικό ματς που έληξε 2-3. Στη δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος ο Ακράτητος χάλασε το πάρτι που είχε στήσει ήδη ο πρωταθλητής Άτταλος.

Φέτος η χρονιά αποδείχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο με τον Ακράτητο να συντρίβει 4-0 τον Άτταλο και να παίρνει το ψυχολογικό αβαντάζ!

Οι γηπεδούχοι θέλουν τη ρεβάνς αν και το τρένο της ανόδου έχει χαθεί. Ο αγώνας δε παύει να είναι ντέρμπι και στα δύο στρατόπεδα κρατούν κρυμμένα τα χαρτιά τους. Εμείς από πλευράς μας ευχόμαστε να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι χωρίς έκτροπα και να κερδίσει ο καλύτερος!

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 17:03