×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 547

Πρωταθλητές και..υποβιβασμός!

Πρωταθλητές και..υποβιβασμός!

Τρεις στροφές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει με τον Ακράτητο να στέφεται πρωταθλητής ενώ δύο ομάδες του Ασπροπύργου αποχαιρετούν την κατηγορία.

από
στις 09/04/2015
στην ΕΠΣΔA

Μετά το πέρας της 27ης αγωνιστικής το συγκρότημα του Γιώργου Μαύρου εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο και οι «πράσινοι» που κατέκτησαν πανάξια το πρωτάθλημα πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο, στρέφουν την προσοχή τους στους αγώνες μπαράζ με μοναδικό στόχο την άνοδο στη Football League.  Είναι φυσικό πως το επίπεδο είναι υψηλότερο από εκείνο της Α’ ΕΠΣΔΑ με αποτέλεσμα ο τεχνικός του Ακράτητου να έχει ένα διάστημα είκοσι ημερών να ξεκουράσει τους παίκτες του, να δοκιμάσει νέα σχήματα και να προετοιμάσει στο σύνολο την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται.

Στο στρατόπεδο των πρωταθλητών επικρατεί αισιοδοξία παρόλο που η κλήρωση δεν έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ομάδα θα δώσει τον πρώτο αγώνα εντός έδρας ενώ ύστερα θα δοκιμαστεί τρεις φορές εκτός. Όπως τόνισε και ο άσος των «πρασίνων», Χάρης Ντάμπος στο «Πάμε Μπάλα» η αρχή είναι του ήμισυ του παντός. «Η κλήρωση θα μπορούσε να είναι πιο ευνοϊκή σε θέμα κατανομής των αγώνων. Τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια μας υποχρεώνουν να ξεκινήσουμε με το δεξί στη πρεμιέρα στην έδρα μας. Συνεπώς το πρώτο ματς αποτελεί κλειδί, όχι μόνο σε θέμα ψυχολογίας για τη συνέχεια αλλά και σε θέμα προγράμματος».

Στην αντίπερα όχθη έχουμε κοντράστ συναισθημάτων με τον Αία Παραλίας και τον Κριό να αποχαιρετούν οριστικά τη κατηγορία. Η συγκομιδή 14 και 12 βαθμών αντίστοιχα κρίνεται «φτωχή» και παρά τις προσπάθειες κυρίως του Αίαντα η παραμονή δεν ήρθε. Είναι αλήθεια πως το συγκρότημα του Γιάννη Μπότση προσπάθησε για το θαύμα αλλά τη Κυριακή αυτοκτόνησε απέναντι στη Ζωφριά. Έτσι, οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είναι διαδικαστικού χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να ξεκινούν ήδη τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν ώστε να ολοκληρώσουν το στόχο της επανόδου.