Ψάχνουν τα «γιατί» των δυο ισοπαλιών στον Απόλλωνα Πόντου, «νοσοκομείο» ενόψει Καρδίτσας

Ψάχνουν τα «γιατί» των δυο ισοπαλιών στον Απόλλωνα Πόντου, «νοσοκομείο» ενόψει Καρδίτσας

Την κατάσταση των τραυματιών, Καλί, Ν' Λουντούλου, Χασομέρη, Κυβελίδη, Αμαραντίδη περιμένει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ενόψει Αναγέννησης

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 14/11/2017

Το… μαύρο κουτί των μέτριων εμφανίσεων με Σπάρτη και Πανσερραϊκό (κέρδος η αντίδραση και η «επιστροφή» στο σκορ, σε μια δύσκολη έδρα) άνοιξαν στον Απόλλωνα Πόντου. Με συζήτηση παικτών-τεχνικού επιτελείου, αναζητήθηκαν αρχικά σε θεωρητική σφαίρα τα αίτια που δεν ήρθαν οι δυο νίκες και που η απόδοση δεν «άγγιξε» τα γνωστά στάνταρ της ομάδας του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Η βελτίωση είναι αναγκαία στους Πόντιους, σε αρκετούς τομείς έμπρακτα, για να έρθουν περισσότεροι βαθμοί στη συνέχεια, αρχής γενομένης από τον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με την Αναγέννηση Καρδίτσας (προέρχεται από πρώτη νίκη με τον Παναιγιάλειο, ενώ έκανε «ζημιά» στον ΟΦΗ), των παλιών γνώριμων Γιώργου Βαζάκα, Γιώργου Μπιτέλη, Στέλιου Ποζατζίδη και Φώτη Κισκαμπάνη. Αντίστροφα, την πρώην ομάδα του θα συναντήσει ο Σπύρος Γκουγκούδης.

ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΞΑΝΑ Ο ΒΕΡΓΩΝΗΣ

Δεύτερη φορά… διπλός ο Βεργώνης! Ο έμπειρος μέσος και εκ των αρχηγών του Απόλλωνα Πόντου λύτρωσε με δυο γκολ στις Σέρρες τους «ροσονέρι», που γλίτωσαν τα χειρότερα με το 3-3. Ο 31χρονος χαφ ωστόσο, πριν πεντέμισι χρόνια είχε πετύχει ξανά δυο γκολ σε ένα ματς, το 5-0 ως παίκτης της Βέροιας κόντρα στον Πλατανιά (27η αγωνιστική της Football League), χρονιά στην οποία πανηγύρισε με τους Ημαθιώτες την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι είχε ξανά προπονητή τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, αλλά και συμπαίκτες τους Σαμαρά, Αμαραντίδη, Γεωργιάδη, Καλογέρη, Καπία, Καλί και Καλαϊτζίδη! Ο Βεργώνης επίσης πέτυχε προχθές διπλό… στρογγύλεμα, «κλείνοντας» 90 συμμετοχές στη Football League και 10 γκολ.

ΜΕΤΡΑ… ΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ

Προβληματισμό στους «ροσονέρι» έφεραν και οι πολλοί τραυματισμοί. Οι Κυβελίδης και Αμαραντίδης υποβλήθηκαν σε ακτινογραφία και υπέρηχο αντίστοιχα, ενώ από διάστρεμμα ταλαιπωρείται και ο Χασομέρης, η κατάσταση του οποίου θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες. Προχθές δεν ήταν καν στην αποστολή οι Καλί, Ν’ Λουντούλου και θα φανεί ποιοι από τους παραπάνω πέντε προλάβουν το ματς με τους Θεσσαλούς.